Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

El baríton Josep-Ramon Olivé porta a Banyoles el seu aplaudit programa de lied, cançó catalana i chanson francesa

Segon concert com a artista resident
08/06/2016

El baríton Josep-Ramon Olivé cantarà un dels cicles de lied romàntic més importants, el Dichterliebe (Amor de poeta) de Schumann, en el segon concert de la residència artística de l’Ateneu – CMEM. La cita serà el dissabte 11 de juny (21 h, 10 €) a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles. Cridat a ser una de les grans veus del panorama nacional i amb una projecció internacional en augment, Olivé oferirà un programa ambiciós, que combina lied alemany, chanson francesa i cançó catalana. Aquest mateix programa el va presentar a l'Auditori de Barcelona el passat mes d'abril mereixent un gran reconeixement de la crítica.

 

Començarà amb una les obres cabdals del gènere liederístic, el cicle de cançons Dichterliebe (Amor de poeta) de Robert Schumann, a partir de poemes de Heinrich Heine. Es tracta d’un dels cicles més exigents del lied romàntic alemany, a l’abast sols dels intèrprets més familiaritzats en el repertori. Al costat d’aquesta obra mestra es podrà sentir un cicle molt menys habitual, les chansons de les Histoires naturelles de Maurice Ravel, així com una tria de cançons d’autors catalans: Lo blat és segat i Silenci de Pau Casals, L’Oreneta d’Enric Morera i Cançó de vela, Romanç de Santa Llúcia i Camins de fada d’Eduard Toldrà. Per a aquest concert, el baríton comptarà amb Jordi Armengol, pianista del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, i intèrpret habitual de recitals amb cantants i de diverses formacions de cambra de prestigi.

 

Intèrpret versàtil, Olivé destaca com a cantant d’òpera barroca i romàntica, però també d’oratori, lied alemany, chanson francesa o cançó clàssica catalana. Olivé és el sisè artista resident en la història de l’Ateneu – CMEM, que, aquest 2016, ha apostat per la lírica per primera vegada. Aquesta residència li ha arribat en un moment dolç, just després d’un 2015 farcit de premis, ja que ha guanyat el 1r Premi i el Premi del Públic del prestigiós Händel Singing Competition de Londres i també ha estat nominat com a Young Artist 2015 per Oxford Lieder.

 

L’eix de la residència artística són els tres concerts que el baríton ofereix a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles. L’inaugural va ser el 12 de març, quan va presentar un repertori d’àries referents de la música barroca. La segona cita és el concert de l’11 de juny mentre que, el darrer, que serà el 20 de novembre, estarà centrat en àries d’òperes romàntiques i clàssiques, de Così fan tutte a L’elisir d’amore, passant per Pagliacci o Il Barbiere di Siviglia. El recital serà a duo amb el tenor banyolí Eduard Mas, mentre que Rodrigo de Vera els secundarà al piano.

 

Les entrades per al concert es poden comprar a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (al passeig de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i divendres de 8:30 a 17:45 h).

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya