Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies
Altres imatges de la notícia:
 

Ethno Catalonia clou la seva primera edició amb un concert memorable a la Plaça Major de Banyoles

Hi van compartir escenari 40 joves de 14 països diferents
18/07/2016

Ahir diumenge es va cloure la primera edició d’Ethno Catalonia, campus folk internacional que s’ha celebrat durant deu dies a Banyoles, amb un balanç d’èxit de participació, públic i qualitat musical. Organitzat per Joventuts Musicals de Catalunya, es tracta de la primera edició catalana d’un Ethno, programa de música folk, ètnica i tradicional impulsat per Jeunesses Musicales International. Ethno estava fins ara present a catorze països del món i enguany s’hi ha incorporat Catalunya com a quinzè membre de ple dret. Els altres són Austràlia, Dinamarca, Estònia, Flandes, Alemanya, Noruega, Suècia, Bòsnia - Hercegovina, Croàcia, Anglaterra, Finlàndia, França, Índia i Portugal.

 

Han pres part en aquesta primera edició d’Ethno Catalonia 40 joves de 14 països diferents: Catalunya, Espanya, Irlanda, Escòcia, Alemanya, Eslovènia, Noruega, Suècia, Estònia, Jordània, Turquia-Kurdistan, Índia, Algèria i Uganda. Durant la seva estada a Banyoles, tots aquests joves han compartit experiències i música seguint la filosofia Ethno: aprenentatge democràtic basat en la igualtat, sense jerarquies. Així els joves ensenyen i comparteixen entre ells la música i la cultura del seu país sense professors ni intermediaris, sense una línia formal educativa, sinó apostant pels valors del diàleg intercultural.

 

Aquesta experiència cultural i humana única es va plasmar musicalment en els tres concerts finals d’Ethno Catalonia, que van portar els seus participants a tres indrets de Catalunya, en concret a Palafrugell (Teatre Municipal, 14 de juliol), Calders (Plaça Major, 15 de juliol) i finalment a Banyoles de nou el 16 de juliol (Plaça Major). En aquests concerts tots els participants de l’Ethno Catalonia interpretaven junts un repertori integrat per cançons tradicionals dels seus respectius països. Tant aquests concerts com totes les demés activitats (tallers, jam session, concerts individuals...) que es van concentrar a Banyoles van merèixer una gran resposta de públic i assistència. En la presentació d’aquests concerts, el secretari general de Joventuts Musicals de Catalunya, Miquel Cuenca, va defensar que el projecte Ethno és “l’evidència sonora que el diàleg cultural no sols és possible sinó necessari”, i que els seus valors són més vigents que mai a la llum dels esdeveniments mundials recents.

 

Després de l’èxit d’aquesta primera edició, que ha posat Catalunya en el mapa del programa Ethno, l’organització ja comença a treballar en l’edició de 2017.

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya