Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

El prestigiós Azahar Ensemble actuarà a les Festes d'Agost de Banyoles

Amb aquest recital JMB recupera el seu tradicional concert d'estiu
19/07/2016

Joventuts Musicals de Banyoles recupera el que durant anys fou el tradicional concert de música clàssica de les Festes d'Agost, que se solia celebrar al Monestir de Sant Esteve de Banyoles. I ho fa amb un grup de primera fila, el quintet de vent Azahar Ensemble. Un conjunt que es va donar a conèixer fa dos anys essent premiat en el concurs ARD de Munic, probablement un dels més prestigiosos del món.

 

La cita serà el divendres 12 d’agost a les 21 h al Claustre del Monestir de Sant Esteve. El preu de l'entrada serà de 5 € pel públic general (50% de descompte pels socis de JMB). Les entrades es podran comprar a partir del 25 de juliol a través del web www.cultura.banyoles.cat, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana i al mateix Claustre el dia del concert. Coorganitzen l'acte l'Ajuntament de Banyoles i JMB, així com Joventuts Musicals de Catalunya, ja que el concert arriba a través de la Xarxa de Músiques de la federació catalana.

 

A Banyoles l'Azahar Ensemble hi presentarà un programa amb cinc obres mestres del repertori per a quintet de vent dels segles XVIII, XIX i XX i tota una estrena d’una obra contemporània: una autèntica antologia doncs de la música escrita per a aquesta brillant formació. En concret sonaran, de Mozart l'Andante für eine Orgelwalze F-Dur KV 616, de Magrané l'obra Un Tapís (l’unicorn), dedicada al propi Azahar Ensemble, de Reicha el Bläserquintett D-Dur  op. 91 Nr. 3, de Kancheli el Bläserquintett, de Turina les ​Cinco Danzas Gitanas i finalment de Medaglia l'obra Belle epoque in Sud-America​.

 

L'Azahar Ensemble està integrat per Frederic Sánchez, flauta, Maria Alba Carmona, oboè, Gonzalo Esteban, clarinet, Antonio Lagares, trompa i María José García, fagot. El quintet es forma en el si de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya l’estiu del 2010. Des del primer moment els membres del grup varen sentir una forta connexió musical i es varen sorprendre de que els seus sons individuals empastaven d’una manera molt natural, creant una sonoritat de grup molt especial. Amb la motivació de desenvolupar i explorar les possibilitats artístiques que tocar junts els podia oferir, varen decidir iniciar un nou projecte conjunt i propi: Azahar Ensemble. Gràcies a la beca per estudis de música de cambra otorgada per la fundació JONDE/BBVA, Azahar Ensemble va tenir la possibilitat d’estudiar a la Hochschule für Musik der Stadt Basel (Suïssa) amb el fagotista Sergio Azzolini. Sense aquesta beca, els primers passos del quintet no haurien estat possibles.

 

Azahar Ensemble ha estat premiat en diversos concursos, entre els que destaquen el “Orpheus Swiss Chamber Music Competition” 2011, on el grup va ser premiat i convidat al Festival Internacional de Música de Cambra d’Adelboden (Suïssa); el Concurs Internacional de Música “El Primer Palau” 2012 (Barcelona), on va obtenir el 2n Premi i el 63è Concurs Internacional ARD de Múnich 2014, al qual Azahar Ensemble va rebre el 2n Premi (quedant el 1r desert), el Premi del Públic i el Premi Especial “ifp-Musik”. El resultat obtingunt al Concurs Internacional ARD obre a l’Azahar Ensemble la possibilitat d’iniciar una carrera artística a nivell internacional. Entre els futurs projectes del grup es troben el seu debut a la Sala de Cambra de la Philharmonie de Berlín, la invitació per part de l’Ensemble Pentaèdre per participar en el Festival de Música de Cambra “Les Journées des Vents” a Montréal o col·laboracions amb festivals com els de Davos (Suïssa) o Santander, a part de nombroses actuacions per Suïssa i Alemanya, especialment.

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya