Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

Marcel Gorgori oferirà el curs ''Qui té por de l'òpera?'' a l'Ateneu - CMEM de Banyoles

Obertes les inscripcions als cursos formatius del centre
06/09/2016

Òpera, gospel, música per a adults i musicoteràpia i dansa moviment teràpia protagonitzen els cursos formatius que l’Ateneu – Centre Municipal d’Estudis Musicals de Banyoles ha programat per al període de setembre a desembre de 2016. Destaca especialment com a novetat el curs d’audició musical Qui té por de l’òpera?, que sota la batuta del conegut divulgador i periodista Marcel Gorgori, ofereix una introducció a la lírica dirigida i apta per a tots els públics.

 

Gorgori ha aproximat el món de l’òpera a un espectre ampli de població a través de mitjans de comunicació, xerrades i cursos. Les tres sessions de Qui té por de l’òpera? seran una oportunitat de luxe per gaudir de prop del coneixement i la capacitat pedagògica d’un autèntic expert i apassionat del gènere. El curs serà els dissabtes 1 d’octubre, 5 de novembre i 3 de desembre, d’11 h a 13 h. El cost del curs és de 36 €, 18 € pels socis de Joventuts Musicals.

 

L’òpera i la música per a adults protagonitzen les novetats en la programació  d’aquest inici de curs 2016-2017. I és que, primer quadrimestre, el ja habitual curs d’iniciació musical per a adults, Avui, música, es desdoblarà en dos grups i horaris. Així, un grup està pensat per a iniciar-se a un ritme més pausat, tindrà lloc els dilluns, de 10 h a 11:30 h i estarà impartir per la professora Meritxell Pubill. L’altre grup proposa un treball més intensiu, estarà dirigit per la professora Meritxell Roure i s’impartirà els dimarts, de 20:30 h a 22 h. Aquest curs proposa descobrir l’experiència musical en un marc lúdic, assequible, creatiu i gratificant a partir del treball amb cant,  percussió corporal, instruments, percussions Orff o audicions diverses. Una ocasió per iniciar-se a la música per a tot tipus d’adults.

 

D’altra banda, comença la seva tercera etapa un dels cursos amb més èxit de l’Ateneu – CMEM. Es tracta del curs permanent i cor estable Ateneu Gospel (dimarts, de 21 h a 22:30 h). La pertinença al cor està plantejada com un curs permanent en el qual els seus membres reben formació setmanal mentre treballen repertori d’espirituals negres himnes gospel dirigits pel prestigiós director i trombonista barceloní, Dani Alonso, fundador de Gospelians, el Cor de Gospel de Gràcia i la Barcelona Jazz Orquestra.  

 

El curs Musicoteràpia i Dansa Moviment Teràpia es manté també en la programació de l’Ateneu - CMEM (dissabtes, de 9 h a 12 h). A les professores Lourdes Zarzuela, Isabel Bernal (musicoterapeutes) s’hi afegeix aquest curs Alèxia Ros (dansaterapeuta) com a nova incorporació. El curs ofereix una formació dirigida a persones amb discapacitat intel·lectual i a les seves famílies. Les sessions combinen dues pràctiques terapèutiques que són sinònim de comunicació, memòria, habilitats socials, diversió i creativitat. La singularitat del curs radica precisament en el fet d’ajuntar ambdues disciplines.

 

Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer telemàticament a través del web www.ateneu.banyoles.cat o bé a la secretaria de l’Ateneu – CMEM, a la plaça Major de Banyoles.

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya