Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

Iván Martín, un dels pianistes de referència del moment, a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles

Amb un programa que inclou Granados, Debussy i Chopin
05/10/2016

L’Auditori de l’Ateneu de Banyoles també viurà l’any Granados. Serà amb el concert que el pianista Iván Martín farà aquest diumenge 9 d’octubre (19 h, 12 €) a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles. La primera part del recital estarà centrada amb Enric Granados, en l’any que es commemora el centenari de la mort del compositor, mentre que la segona part estarà protagonitzada per dos dels seus autors predilectes, Frédéric Chopin i Claude Debussy.

 

Nascut l’any 1978 a les Palmas de Gran Canaria, Martín és pianista habitual de sales com ara Berliner Philharmonie, Concertgebouw d’Amsterdam, Pleyel de París o Carnegie Hall de Nova York. És col·laborador habitual de la majoria d’orquestres de l’Estat espanyol, així com de l’Orquestra de París, l’Orquestra Filharmònica d’Estrasburg, Virtuosos de Praga, l’Orquestra Filharmònica de Hèlsinki i la de Zagreb, la Polish Chamber Orchestra, l’Orquestra Simfònica de Monterrey, la de Xile, la de Sao Paulo i l’Orquestra Mundial de Joventuts Musicals.

 

Actualment, la crítica i el públic el reconeixen com un dels pianistes més brillants de la seva generació, dins i fora de l’Estat espanyol. Ha gravat per a Warner Music i per a Sony Classical. A més, ha protagonitzat estrenes i ha interpretat obres de compositors com ara Antón García Abril, Cristóbal Halffter, Pedro Halffter, Pilar Jurado, Alberto Martínez, Daniel Roca, Ramón Paús, Enric Palomar oMichael Nyman.  

 

L’any Granados commemora el centenari de la mort del compositor i pianista lleidatà Enric Granados, mort el 24 de març de 1916 al naufragi de la nau Sussex al Canal de la Mànega, que va ser torpedinada per l’exèrcit alemany en plena I Guerra Mundial. Granados fou el creador de l’escola catalana moderna de piano, juntament amb Isaac Albéniz. La primera part del recital d’Iván Martín a Banyoles estarà centrada en Granados,

 

D. Scarlatti / E. Granados: Sonata núm. 1 en Sol major

D. Scarlatti / E. Granados: Sonata núm. 13 en Mi major

A. Guinovart: Valsos poètics (en memòria d’Enric Granados)

E. Granados: Allegro de Concierto op. v46

 

Per la segona part, Martín ha escollit dos dels seus compositors predilectes, Frédéric Chopin i Claude Debussy,

 

F. Chopin: Nocturn en Do sostingut menor op. pòstum

F. Chopin: Barcarola en Fa sostingut major, op. 60

C. Debussy: 6 preludis (llibre I)

C. Debussy: L’Isle joyeuse, CD 109, L. 106.

 

Les entrades per al concert es poden comprar a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (al passeig de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i divendres de 8:30 a 17:45 h).

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya