Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

Josep-Ramon Olivé clou la seva residència artística amb un recital de duos operístics

El tenor Marc Sala substituirà en els duets a Eduard Mas, que interpretarà algunes àries
16/11/2016

Josep-Ramon Olivé oferirà aquest diumenge 20 de novembre (19 h, 10 €) l’últim dels tres concerts integrats dins la residència artística de l’Ateneu-CMEM 2016. Es tracta d’un recital operístic d’alta volada amb una selecció de duets d’òperes romàntiques i clàssiques. Malgrat que estava previst que Olivé fes duo amb el tenor banyolí Eduard Mas, degut a una afectació vocal aquest només podrà interpretar alguna ària, i en el gruix del programa el substituirà el tenor barceloní Marc Sala, que està desenvolupant una sòlida carrera. A tots tres cantants els secundarà al piano Rodrigo de Vera.

 

Serà Una nit a l’òpera molt especial, en la qual l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles es convertirà en un marc ideal per escoltar peces tan emblemàtiques com ara Così fan tutte de Mozart, L’elisir d’amore de Donizzeti, Pagliacci de Leoncavallo o Il Barbiere di Siviglia de Rossini. El programa, però, també amaga petites joies menys conegudes per al gran públic, com ara Mignon de Thomas i Les pêcheurs des perles de Bizet.  

 

En la part de duets, Olivé farà parella musical finalment amb Marc Sala, que substitueix en aquest apartat al banyolí Eduard Mas. Malgrat una afectació vocal que li impedeix assumir aquesta part tan exigent del programa, el jove tenor local, que desenvolupa la seva carrera a Anglaterra, ha volgut ser present al concert tot interpretant algunes àries. El tenor barceloní Marc Sala ha debutat ja a Milà o Florència, i va obtenir el premi especial “Umberto Gentile” en la International Singing Competition “Francesco Paolo Tosti”. Per la seva banda, el jove pianista Rodrigo de Vera té una àmplia experiència i reconeixement com a repertorista, pianista acompanyant i solista de recital.

 

El gran protagonista de la vetllada serà però el qui ha estat l’artista resident 2016 de l’Ateneu – CMEM, Josep-Ramon Olivé. Un intèrpret versàtil, que destaca com a cantant d’òpera barroca i romàntica, però també d’oratori, lied alemany, chanson francesa o cançó clàssica catalana. Olivé ha estat el sisè artista resident en la història de l’Ateneu – CMEM, que, aquest 2016, ha apostat per la lírica per primera vegada. La residència li ha arribat en un moment dolç, just després d’un 2015 farcit de premis, ja que va guanyar el 1r Premi i el Premi del Públic del prestigiós Händel Singing Competition de Londres i també va ser nominat com a Young Artist 2015 per Oxford Lieder.

 

TALLER PER ALS ALUMNES DE L’ESCOLA DE MÚSICA I LES SEVES FAMÍLIES

El dia abans del darrer concert, el dissabte 19 de novembre a les 18:30 a la Sala 0 de l’Ateneu – CMEM, Olivé i Sala oferiran un taller d’iniciació a l’òpera, Un tastet d’òpera, adreçat als alumnes de l’Escola Municipal de Músicade Banyoles i a les seves famílies. Aquesta activitat és una de les diverses accions complementàries de tipus pedagògic que ha inclòs la residència.

 

COLOFÓ D’UNA RESIDÈNCIA COMPLETA

La residència artística de Josep-Ramon Olivé ha acostat el món de la lírica a Banyoles durant tot el 2016. L’eix de la programació han sigut tres concerts a l’Auditori de l’Ateneu. El primer va ser el 12 de març, en el qual va interpretar un repertori de música barroca acompanyat del conjunt Vespres d’Arnadí. El 12 de juny va canviar de registre per oferir un repertori que combinava lied alemany, chanson francesa i cançó catalana. Ho va fer acompanyat del pianista Jordi Armengol.

 

El concert d’aquest diumenge tanca una residència que també ha dut Marcel Gorgori a la ciutat per donar forma al curs, Qui té por de l’òpera?, una introducció al gènere en tres sessions, la tercera de les quals serà el 3 de desembre. El 20 del mateix mes hi haurà l’última de les activitats paral·leles de la residència amb un Club de Lectura organitzat conjuntament amb la Biblioteca de Banyoles entorn el clàssic Concierto barroco d’Alejo Carpentier, una sessió guiada pel traductor Albert Torrescasana.  

 

Les entrades per al darrer concert es poden comprar a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (al passeig de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i divendres de 8:30 a 17:45 h).

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya