Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies
Altres imatges de la notícia:
 
Documents adjunts:

Balkan Paradise Orchestra i la Cobla Catalana dels Sons Essencials, entre els grups que actuaran a la tercera edició de l'Ethno Catalonia

Banyoles acollirà del 6 al 16 de juliol els 12 concerts del festival i els 40 joves músics de la residència artística
28/06/2018

Ethno Catalonia arriba a la seva tercera edició consolidat com una de les propostes més singulars del panorama musical estiuenc. Serà del 6 al 16 de juliol de 2018 i de nou l’epicentre serà la ciutat de Banyoles, per bé que també passarà per Barcelona, Moià i Osca. Ethno Catalonia és alhora un festival i una residència artística. Pel què fa a la residència artística, en ella 40 joves músics de l’àmbit de la música tradicional s’apleguen durant deu dies per compartir experiències i música i treballar un repertori multiètnic que després presenten en una gira de concerts final. Mentre dura la residència, que tindrà lloc a l’Ateneu –CMEM de Banyoles, se celebra paral·lelament un festival folk que reuneix alguns dels noms propis i que enguany oferirà 12 concerts gratuïts i oberts al públic.

 

UN PROGRAMA INNOVADOR PRESENT A 19 PAÏSOS

Ethno és un programa de música folk, ètnica i tradicional organitzat per Jeunesses Musicales International. Fundat al 1990 a Suècia, Aquest 2018 se celebraran 20 Ethno en 19 països: Nova Zelanda, Índia, Malawi, Anglaterra, Brasil (Ethno Brasil i Ethno Bahia), Illes Salomó, Suècia, Xipre, Austràlia, Catalunya, Dinamarca, Croàcia, Estònia, Portugal, Uganda, Flandes, Finlàndia, Alemanya i Algèria. Els Ethno està adreçat a joves músics de fins a 30 anys amb l’objectiu de preservar i potenciar el patrimoni musical tradicional. Els joves músics es reuneixen en aquestes residències artístiques caracteritzades per l’aprenentatge democràtic i igualitari: no hi ha mestres ni classes magistrals sinó tallers en els quals els joves ensenyen i comparteixen entre ells la música i la cultura del seu país, amb el sol guiatge d’uns líders que coordinen el grup i preparen els arranjaments. L’equipament de l’Ateneu – CMEM de Banyoles es convertirà doncs en un autèntic laboratori musical on els intèrprets d’arreu assajaran i prepararan la producció musical que interpretaran en directe com una orquestra multiètnica.

 

A l’Ethno Catalonia 2018 està prevista la participació de 40 músics procedents de tres continents: Àfrica (Algèria, Tunísia, Egipte, Txad i Uganda), Àsia (Jordània, Índia) i Europa (Noruega, Suïssa, Alemanya, Bèlgica, Anglaterra, Xipre, Espanya i Catalunya)

 

ETHNO TOUR, UNA GIRA FINAL PELS MILLORS FESTIVALS

El colofó del projecte és la gira final, l’Ethno Tour, protagonitzat pels quaranta músics que conformen l’Ethno Orchestra, i que portarà l’espectacle en ruta per  festivals i cicles de referència: Cicle de Músiques del Món del Recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona (11 de juliol), Festival Viñas de Moià (13 de juliol) i especialment Pirineos Sur (Lanuza i Sallent de Gállego, Osca), el festival de músiques d’arrel més important del sud d’Europa (14 de juliol). El final de la gira és el concert a la Plaça Major de Banyoles, a on retorna l’Ethno Orchestra el 15 de juliol.

 

DEU DIES DE FESTIVAL A BANYOLES

Al voltant d’aquesta residència artística única, Ethno Catalonia ofereix tot un programa de concerts que constitueix un autèntic festival que se celebra a Banyoles, amb totes les activitats obertes i gratuïtes. Hi actuaran els grups Cobla dels Sons Essencials, David Mauricio,  Criatures, Víctor Branch, Raquel Lúa i Amaia Miranda o Balkan Paradise Orchestra. La programació del festival es completa amb la jam session oberta a tots els músics interessats i els concerts individuals que protagonitzen els participants de l’Ethno. La major part dels concerts se celebren en l’Escenari Ateneu, a la Plaça Major de Banyoles, però també en d’altres espais a l’Auditori de l’Ateneu o la Barca La Tirona.

 

MATERIALS I DOSSIER DE PREMSA

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya