Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies
Documents adjunts:

Ethno Catalonia es consolida com una cita singular per la seva aposta pel diàleg intercultural a través de la música

Més de 7000 assistents el 2018
16/07/2018

Ethno Catalonia ha tancat la seva tercera edició confirmant-se com una de les propostes més singulars del panorama musical estiuenc. Així ho indiquen les més de 7.000 persones en què s’ha xifrat l’assistència total a les diferents activitats del projecte, que s’ha celebrat del 6 al 15 de juliol. En aquesta xifra s’inclouen els assistents als 12 concerts de l’Ethno Festival a Banyoles i els dels 3 concerts de l’Ethno Tour que ha protagonitzat l’Ethno Orchestra (Recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona, Festival Viñas de Moià i Pirineos Sur).

 

Enmig d’una agenda musical saturada a les comarques gironines durant els mesos d’estiu, l’Ethno Catalonia ha sabut trobar un espai propi gràcies a la seva aposta única per promoure el diàleg intercultural a través de la música. L’Ethno Catalonia és una residència artística per a joves músics folk d’arreu de món que treballen conjuntament durant deu dies a Banyoles amb l’objectiu de formar una Ethno Orchestra multiètnica i multiinstrumental que al final de la residència ofereix una gira de concerts.

 

A l’Ethno Catalonia 2018 hi han participat 34 músics procedents de tres continents: Àfrica (Algèria i Tunísia) i Europa (Noruega, Suècia, Gal·les, Irlanda, Alemanya, Bèlgica, Anglaterra, Xipre, Espanya i Catalunya) i Amèrica (Argentina). Problemes de visats han deixat fora sis participants procedents d’Egipte, Txad, Uganda, Jordània i Índia. Ethno Catalonia admet un màxim de 40 músics d’entre les més de 100 sol·licituds rebudes. L’Ethno Orchestra que formen aquests músics és doncs una autèntica celebració musical i sonora de la diversitat. Aquesta orquestra única ha protagonitzat un Ethno Tour que l’ha portat al Cicle d’Estiu del Recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona, al Festival Viñas de Moià i al prestigiós festival Pirineos Sur (Osca). Cal destacar l’èxit del concert en aquest darrer, en el qual més 1.000 persones es van aplegar a l’escenari Mercados del Mundo de Sallent de Gállego.

 

En paral·lel a la residència artística, a Banyoles s’ha celebrat l’Ethno Festival, en el qual hi han pres part alguns dels grups més destacats de la nova escena folk catalana. Han estat 12 concerts gratuïts i oberts al públic, entre els quals cal destacar per l’èxit de públic els concerts de la Balkan Paradise Orchestra, Víctor Branch i Magalí Sare.

 

Es treballa ja en l’edició 2019 de l’Ethno Catalonia, que se celebrarà de nou a Banyoles, consolidada com a seu permanent del projecte.

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya