Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

Ladysmith Black Mambazo, Mayte Martín i Rafael Aguirre, noms propis de JM Banyoles a l'Auditori de l'Ateneu

Avui s'ha presentat la programació de gener a juny de 2019
18/12/2018

Avui s’ha fet la presentació oficial de la programació estable d’Arts Escèniques de Banyoles. Gairebé 40 funcions i 30 espectacles de programació estable conformen la proposta pel primer semestre de 2019. JM Banyoles aporta el gruix de la programació de música de l'Auditori de l'Ateneu, amb 9 dels 11 concerts programats. Destaquen amb nom propi els noms del mític grup sud-africà Ladysmith Black Mambazo, la cantaora flamenca Mayte Martín i que serà l'artista resident 2019, el guitarrista Rafael Aguirre, el qual pren el relleu de Marco Mezquida.

 

Les entrades es posen a la venda aquest dimecres 19 de desembre a partir de les 10 h i, com sempre, els socis de JM Banyoles gaudeixen d'un descompte del 50% sobre el preu de tots els concerts. Consulta tota la programació de JM Banyoles a l'Auditori de l'Ateneu en el següent enllaç.

 

ELS CONCERTS, UN PER UN

El dia 19 de gener (21 h) encetarà la programació el primer concert de l’artista resident de l’Ateneu - CMEM 2019, Rafael Aguirre, un dels guitarristes més importants de l’escena internacional actual. En el seu primer recital es presentarà amb la violoncel·lista suïssa Nadège Rochat en un duet que interpretarà les obres de l’àlbum La Vida Breve (Ars Produktion 2015), que inclou música espanyola, catalana, francesa i llatinoamericana.

 

El dia 2 de febrer (21 h) el carismàtic líder del grup Obeses, Arnau Tordera, i el tenorista Magí Canyelles, presentaran l’espectacle Les cançons seran sempre nostres que han creat amb l’objectiu de recuperar i normalitzar l’ús popular de la cançó tradicional. En formació de quintet, Tordera i Canyelles connectaran música d’arrel i musica moderna.

 

El dia 16 de febrer (21 h), el tenor banyolí Eduard Mas es presentarà amb la pianista Marta Puig en un recital d’alta volada dedicat íntegrament al rei de la cançó poètica o Lied, Franz Schubert.

 

El dia 2 de març (21 h) la cantant de flamenc Mayte Martín oferirà un recital pensat per gaudir de tot el seu talent i sensibilitat, sense additius ni artificis. Un espectacle que aposta per l’austeritat i per una ortodòxia contemporània que reivindica alhora el classicisme i la creativitat.

 

El 10 de març (19 h) es realitzarà la projecció del migmetratge El Rostre Pàl·lid de Buster Keaton, amb música en directe interpretada pel December Quintet, un espectacle apte per a tots els públics.

 

El 31 de març (19 h) la formació Windu  portarà un nou concepte de concert apte per a tots els públics. Més de 70 flautes de bec dalt de l’escenari i quatre músics són els components d’aquest espectacle, sorprenent i irrepetible. 

 

El 27 d’abril (21 h) serà el torn de la formació Ladysmith Black Mambazo, que amb 5 Premis Grammy i 19 nominacions més són el grup més llegendari de la música sud-africana i probablement de tot el continent africà. Durant el més de 50 anys de la seva trajectòria, han enamorat audiències de tot el món amb les seves harmonies vocals, les seves bromes i el seu desplegament a l’escenari.

 

El dia 11 de maig (21 h) tindrà lloc el segon concert de Rafael Aguirre, artista resident de l’Ateneu-CMEM 2019, un concert en solitari per mostrar tot el talent que l’ha portat a les millors sales i ho farà interpretant algunes obres mestres del repertori guitarrístic.

 

El dia 25 de maig (21 h) Néstor Giménez Orchestra presentarà l’espectacle Consagració, el tribut a una de les més grans obres de la història de la música: Le Sacre du printemps (La consagració de la primavera) d’Ígor Stravinski. La música moderna i la música clàssica es donen la mà en un enorme projecte d’orquestra de jazz imprevisible i sorprenent.

 

Les entrades es posaran a la venda el dimecres 19 a partir de les 10 h a través de la web www.cultura.banyoles.cat i a  l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Banyoles de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i els divendres de 8:30 h a 14:45 h.

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya