Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

JMB fa donació a la Biblioteca de Banyoles dels films ''Latcho Drom'' i ''Els gitanos van al cel''

A partir d'ara estan disponibles per a tots els usuaris
17/11/2011

Joventuts Musicals de Banyoles ha fet donació a la Biblioteca de Banyoles de dues pel·lícules excepcionals, "Latcho Drom" i "Els gitanos se'n van al cel", films que van ser emesos a l'Auditori de l'Ateneu com a activitats paral·leles al concert del grup rus Loyko del passat 21 d'octubre.

 

L'entitat es va comprometre llavors a fer donació de sengles exemplars originals d'ambdues pel·lícules per compensar a més certs problemes tècnics que es van donar en el moment de la seva projecció a l'Auditori de l'Ateneu, problemes ja solucionats i que eren imputables a la màquina projectora. D'aquesta manera tots els usuaris poden gaudir ja d'aquestes dues excel·lents produccions.

 

"Latcho Drom" (Dir. Tony Gatlif, França, 1993, 103 min.) és segurament el documental essencial sobre la música dels gitanos. El director francoargelià -i gitano- Tony Gatlif ens hi proposa un bellíssim recorregut visual i sonor per les rutes del poble rom, des del Rajasthan fins a Espanya. Amb extraordinària habilitat el realitzador es recolza en les imatges i les músiques per narrar l'epopeia dels gitanos en un exercici poètic que ha estat multipremiat.

 

Per la seva banda la pel·lícula "Els gitanos se'n van al cel" (Dir. Emil Loteanu, URSS, 1976, 101 min.), guanyadora de la "Concha de Oro" del Festival de San Sebastián el 1976, està inspirada en relats de Màxim Gorki i és una poètica de descripció de la vida dels gitanos moldaus sota l'Imperi Austrohongarès a principis del segle XX. Amb una banda sonora especialment bella "Els gitanos se'n van el cel" explica la història  d'amor entre Zobar, un jove lladre de cavalls, i Rada, una misteriosa noia gitana. Una ocasió única de veure la millor pel·lícula del realitzador moldau format a Moscou Emil Loteanu.

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya