2009 > Mes d'Agost
Venda d'entrades

6 € Socis Gratuït

Compra entradesCompra entrades

Daniel Ligorio

Piano

Data02/08/2009

Hora18:00h

Lloc Sala de convencions del Museu Cerdà

La commemoració de l’any Albéniz, centenari de la seva mort el 2009 i 150è aniversari del seu naixement el 2010, és una bona ocasió per retrobar-nos amb el pianista Daniel Ligorio, vell conegut de Joventuts Musicals i incansable en el desenvolupament de projectes com a solista i amb diferents formacions cambrístiques. En aquesta ocasió ens presenta un programa format per obres de Manuel de Falla, Enric Granados i el propi Isaac Albéniz.
Considerat per la crítica i el públic com un dels joves pianistes amb més projecció del panorama estatal, Ligorio ha ofert recitals en solitari i amb orquestra a les sales i festivals més rellevants de l’Estat espanyol. El compositor català Xavier Montsalvatge, en la seva faceta de crític, digué: “l’art pianístic de Daniel Ligorio no enganya, perquè és per sobre de tot autèntic”. Xavier Cester, des de les pàgines de l’Avui, afirmà : “des de la inoblidable visita de Claudio Arrau no escoltàvem a Barcelona un Emperador tan extraordinari” en ocasió de la seva interpretació del Cinquè concert per a piano i orquestra de Beethoven al Palau de la Música acompanyat de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.
En els darrers anys ha intervingut en projectes tan destacats com la grabació del Concert per a piano i orquestra de Joaquín Rodrigo (Naxos); l’estrena internacional, en motiu del 50è aniversari de Joventuts Musicals d’Espanya, del Concert per a 2 pianos i orquestra “Juventus” d’Antón García Abril; la grabació de la integral per a piano de Manuel de Falla i properament la integral dels trios de Turina per a piano, violí i violoncel.
Al llarg de la seva carrera, ha col·laborat amb el Quartet Brodsky, el Quartet de la Gewandhause de Leipzig, el Quartet de Praga, el Quartet Pezze. Ha treballat també amb els directors Marcello Biotti, Robert King i Josep Pons amb les orquestres més prestigioses del país.
En l’actualitat, Ligorio prepara per al segell Naxos l’enregistrament dels trios de Tomás Bretón i els quintets de Conrado del Campo, així com una gira de concerts promocionant el seu darrer enregistrament de la integral per a piano de Manuel de Falla.

Isaac Albéniz: Cants d’Espanya; Enric Granados: Valsos poètics; Isaac Albéniz: Suite iberia (Quadern I); Manuel de Falla: Suite d’El amor brujo

 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya