NOTICIES > Locals
Documents adjunts:

Festival d'Orgues de Ponent i Pirineu

Un any més, el Festival d’Orgues de Ponent i del Pirineu visita Puigcerdà. En aquesta setzena edició el cicle arriba a un conjunt de nou comarques amb recitals repartits entre els mesos de setembre a desembre de 2014. El con
07/12/2014

El proper diumenge 7 de setembre s'iniciarà la setzena edició del Festival de Música de Tardor Orgues de Ponent i del Pirineu que inclourà catorze concerts repartits per 14 poblacions de la demarcació lleidatana, i que seran interpretats per professionals de la música de procedència diversa (Catalunya, Menorca, Castella-Lleó, País Valencià, Aragó, Navarra i Itàlia). El cicle arribarà a un conjunt de nou comarques amb recitals repartits entre els mesos de setembre al desembre de 2014.

 

Les poblacions que en gaudiran seran Les Borges Blanques, Cervera, Lleida, la Pobla de Segur, Puigcerdà, Queralbs-Santuari de Núria, Riner-Santuari del Miracle, Sant Llorenç de Morunys, la Seu d’Urgell, Talarn, Tàrrega, Torres de Segre, Tremp i Verdú.

 

Com és ja habitual dins d’Orgues de Ponent i del Pirineu, a banda dels concerts estrictament d’orgue, l'Associació d'Amics de l'Orgue de les Comarques de Lleida (organitzadora i coordinadora del Festival) ha programat una edició formada per recitals d’orgue sol o acompanyant solistes de cant, cant coral, violí, tenora i flabiol o trompeta.

 

Aquesta varietat tímbrica, en un cicle de música d’orgue, respon a l’objectiu de mostrar, d’una banda, les diverses possibilitats d’aquest monumental instrument, i atraure un públic més diversificat, fomentant altres instrumentistes.

 

 

Els concerts es distribuiran en:

 

1) concerts d’orgue sol:

 • Sant Llorenç de Morunys, 13 de setembre;
 • Riner-Santuari del Miracle, 14 de setembre;
 • Lleida-Sant Llorenç, 30 d’octubre;
 • Tremp, 2 de novembre;
 • Queralbs-Santuari de Núria, 6 de desembre.

 

2) concerts de solistes de cant amb orgue:

 • Verdú, 7 de setembre;
 • La Pobla de Segur, 5 d’octubre;
 • Les Borges Blanques, 16 de novembre;
 • Torres de Segre, 16 de novembre.

 

3) concerts de cant coral amb orgue:

 • · Cervera, 21 de setembre;
 • · Tàrrega, 26 d’octubre.

 

4) concert de trompeta amb orgue:

 • · La Seu d’Urgell, 7 de desembre.

 

5) concert de tenora i flabiol amb orgue:

 • Puigcerdà, 7 de desembre.

 

6) concert de violí amb orgue:

 • · Talarn, 9 de novembre.

 

En els recitals d’orgue sol, actuarà DAVID LARGO, professor d’orgue del Conservatori Professional de Palència, a Sant Llorenç de Morunys i a Riner-Santuari del Miracle;  GIULIO MERCATI, concertista internacional, a la parròquia de Sant Llorenç de Lleida; RAÚL DEL TORO, professor d’orgue del Conservatori Superior de Navarra, a la Basílica de Tremp; i el Pare JORDI-AGUSTÍ PIQUÉ de Montserrat, mollerussenc, al Santuari de Núria.

 

Els recitals de solistes vocals comptaran amb les figures de la soprano tarragonina MARTA MATHÉU, la mezzo-soprano aragonesa BEATRIZ GIMENO i el baríton menorquí LLUÍS SINTES. Estaran acompanyats per la professora d’orgue del Conservatori Professional de Terol, ESTHER CIUDAD, i pel professor d’orgue del Conservatori Municipal de Lleida, MIQUEL GONZÁLEZ.

 

Remarcarem els concerts de tenora i flabiol amb orgue, en el marc de l’església de Santa Maria i Sant Domènec de Puigcerdà, ofert pel JORDI FIGARÓ, tenorista, acompanyat pel Pare JORDI-AGUSTÍ PIQUÉ; el del COR EURIDICE, conjunt de veus blanques de Les Borges Blanques, dirigides per MARIA ALTADILL i acompanyades per ARNAU FARRÉ, a les poblacions de Tàrrega i Cervera; el dels músics lleidatans FRANCESC RODOREDA, violí, i OLGA FARRANDO a l’orgue a Talarn; i finalment, un brillant concert del professor de trompeta del Conservatori Municipal de Lleida, HELIO GARCIA, amb l’organista MIQUEL GONZÁLEZ, a la catedral de La Seu d’Urgell.

 

Aquesta setzena edició del festival “Orgues de Ponent i del Pirineu” està recolzada per l'ajut inestimable dels Ajuntaments de Les Borges Blanques, Cervera, Lleida, La Pobla de Segur, La Seu d'Urgell, Talarn, Tàrrega, Torres de Segre i Verdú; de Joventuts Musicals de la Cerdanya; i de la col·laboració de la Diputació de Lleida, de l'Institut d'Estudis Ilerdencs i del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya.

 

Tots els concerts són d’ENTRADA GRATUITA.

Per qualsevol consulta, no dubteu en trucar-nos.

Cordialment,

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya