CONCURS DBUT! > Presentació

Presentació

UN CONCURS NECESSARI

Neix un nou concurs pensat per a promoure els joves músics de les comarques gironines i d’arreu. En un moment en què es fa més necessari que mai retenir i incentivar els nous talents, arranca DBUT: concurs de joves intèrprets de les comarques gironines. I ho fa com a resultat de la suma d’esforços de tres entitats de tres ciutats diferents de la província de Girona. Tres entitats d’ampli recorregut i prestigi consolidat en les seves respectives ciutats, tres organitzacions culturals adscrites al moviment internacional de Jeunesses Musicales: Joventuts Musicals de Banyoles, Joventuts Musicals de Figueres i Joventuts Musicals de Girona. La complicitat entre projectes es fa ara més imprescindible que mai i DBUT és fruit d’aquest esperit de cooperació.

 

JOVENTUTS MUSICALS, UN DETECTOR DE JOVES TALENTS

Des del seus orígens el moviment de Joventuts Musicals, present arreu del món, ha estat un observatori privilegiat dels nous talents musicals de cada país. Tant en l‘àmbit internacional, com en l’estatal i el nacional, Joventuts Musicals ha vist néixer alguns dels millors intèrprets de música de les darreres dècades i els ha acompanyat en els seus primers passos. Al nostre país només cal citar els casos del Quartet Casals, els pianistes Albert Guinovart i Lluís Rodríguez, el clarinetista Joan Enric Lluna, els flautistes Claudi Arimany i Vicenç Prats o la soprano Ofelia Sala, per entendre el paper decisiu i insubstituïble que ha jugat Joventuts Musicals en la promoció de joves músics que llavors han esdevingut figures consagrades.

 

TRES MODALITATS: ARREL, JAZZ I CLÀSSICA

És per tot això que les entitats de Joventuts Musicals de Banyoles, Figueres i Girona han creat conjuntament DBUT, un nou concurs pensat per detectar els millors artistes i grups joves de les comarques gironines en tres àmbits: la música clàssica, les músiques d’arrel i el jazz. Cadascun d’aquests estils musicals es correspondrà a una modalitat diferent del concurs, una convocatòria específica que organitzarà una de les entitats implicades de manera itinerant. En aquesta primera edició de DBUT doncs, Banyoles acollirà la modalitat d’arrel, Figueres la de jazz i Girona la de clàssica.

Presentació
 
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya