QUI SOM? > Història

Història

JOVENTUTS MUSICALS DE FIGUERES, AL SERVEI DELS JOVES

 

L'any 1984 es constitueix la Federació de Joventuts Musicals de Catalunya. Des d'aquest moment cal pensar que les associacions locals han de tenir en comú no solament l'esperit i els principis sinó quelcom més. Cal vertebrar l'activitat federativa perquè, emprenent tasques d'àmbit català, es podrà optimitzar l'acció de les associacions al servei de la música, dels joves i el país.

 

El paper de Joventuts Musicals de Figueres és tan dinàmic com la mateixa vida de la societat de la qual forma part, engega sovint activitats, que més endavant aniran essent assumides pels òrgans de l'Administració cultural i educativa, i sempre actua com a lement dinamitzador social i cultural.

 

La delegació de Joventuts Musicals de Figueres va iniciar la seva activitat pública amb l'organització de dos concerts durant les festes de la ciutat, l'any 1971: el Novak Quartet de Praga i el Cor Madrigal. L'èxit arribat i la favorable acollida que va donar el públic de Figueres va animar a seguir endavant en la creació de la delegació de Joventuts Musicals.

 

D'ençà 1963, que va desaparèixer l'Associació de Música, Figueres va estar mancada d'una activitat musical continuada i digna de la categoria de la ciutat. Tot això va fer moure un col·lectiu d'amants de la música a establir contactes amb Joventuts Musicals d'Espanya per a obrir una delegació en la ciutat.

 

La sessió d'obertura de Joventuts Musicals de Figueres es va fer en el Teatre El Jardí, el dia 27 de novembre de 1971, amb una audició musical per a escolars i amb una assistència de 750 nens i nenes, i fou la primera associació de la província de Girona.

 

Joventuts Musicals de Figueres ha organitzat des de la seva creació més de 1.000 concerts i activitats paral·leles. En els seus anys d'existència s'han portat a terme audicions per a escolars, concerts familiars, 6 hores de jazz, 6 hores de blues, Concert a Muntanya, Festival de Jazz de Figueres, Curs Internacional de Música Romàntica, Concerts de Santa Cecília, Festival de Música Folk, Festival Internacional de Música de l'Empordà, Schubertíada a Vilabertran, Pòdium de Joves Intèrprets, Cicles de Música Clàssica, Música als Museus... 

 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya