SCHUBERTÍADA VILABERTRAN > Història

Història

Les Schubertíades eren originàriament unes reunions d'amics de Franz Schubert integrades per músics, pintors, poetes i melòmans que es reunien a Viena per conèixer i gaudir de les obres del seu amic i les d'altres compositors i poetes del moment. Organitzaven també excursions pels bells boscos i compartien llargues sessions de lectura en què comentaven les obres dels grans poetes com Goethe, Heine, Schlegel i altres i sempre s'acabava fent música, ja que el mateix Schubert cantava per a ells i interpretava al piano les seves obres a mesura que les anava creant.

 

Després de la prematura desaparició del genial compositor, els seus amics conservaren la costum i seguiren reunint-se per retre culte a aquesta música que els era tan estimada i pròxima. Amb el pas dels anys, les Schubertíades es van anar espaiant i quedaren pràcticament reduïdes a les que organitzava a Viena la benemèrita Associació d'Amics de Franz Schubert, amb motiu dels aniversaris del naixement i la mort del compositor.

 

Però als anys setanta, i coincidint amb un redescobriment mundial de la rica i variada obra de Schubert i del seu extraordinàri interès, s'organitzà al poblet austríac de Hohenehms una Schubertíada anual, l'èxit immediat de la qual obligà a traslladar-la a la ciutat de Feldkirch, de major estructura musical i hotelera, capaç d'absorbir la gran expectació que havia despertat.

 

A partir d'aquí, la idea s'ha anat estenent per diversos països fins arribar a l'Estat Espanyol de la mà de Joventuts Musicals de Figueres.

 

 Visita el web del festival: Clica aquí

 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya