ACTUALITAT > Notícies
Altres imatges de la notícia:
 
Documents adjunts:

Es presenta DBUT, el nou concurs de joves intèrprets de les comarques gironines

Coorganitzat per Joventuts Musicals de Girona, Figueres i Banyoles
01/02/2013

Girona, 31 de gener de 2013.- Aquest matí s’ha presentat en roda de premsa a la Casa de Cultura de Girona una nova proposta que pretén detectar i promocionar els millors joves talents musicals de les comarques gironines i d’arreu. Es tracta de DBUT, el nou concurs de joves intèrprets que organitzen conjuntament les entitats locals de Joventuts Musicals de les ciutats de Girona, Figueres i Banyoles. Cadascuna d’aquestes associacions –que es compten entre les més actives i importants de la xarxa de Joventuts Musicals a Catalunya- acollirà i organitzarà una de les tres modalitats que s’han obert en aquesta primera edició del concurs: músiques d’ARREL (Banyoles)JAZZ (Figueres) i música CLÀSSICA (Girona). Amb aquesta nova iniciativa les tres entitats se sumen a la tasca que el moviment de Jeunesses Musicales duu a terme internacionalment i també al nostre país com a plataforma indispensable de promoció dels joves músics.

 

El nou concurs DBUT va dirigit a tots els intèrprets individuals o grups joves (d’un màxim de sis integrants) que interpretin alguns dels tres gèneres musicals abans esmentats, entenent cadascun d’ells de manera ampla i gens restrictiva. El límit d’edat es fixa en 26 anys en la modalitat de clàssica i 30 en les altres dues. Com a mínim un dels intèrprets del grup ha de ser nadiu de les comarques gironines.

 

El format del concurs pretén ser innovador, àgil i participatiu. Així, les eliminatòries es decidiran a partir dels materials enregistrats que hauran enviat els diferents concursants i que un jurat d’experts en cadascuna de les modalitats examinarà per escollir-ne dos finalistes. Les finals de les tres modalitats se celebraran respectivament a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles (divendres 10 de maig, 21 h), l’Espai Cultural la Cate de Figueres (dissabte 11 de maig, 21 h) i l’Auditori Viader de la Casa de Cultura de Girona (diumenge 12 de maig, 19 h). Aquestes finals es plantejaran com concerts gratuïts oberts al públic on els dos finalistes de cada modalitat protagonitzaran una de les dues parts del recital. El públic assistent podrà votar els seus preferits i el seu vot serà decisiu per decidir el guanyador de cada modalitat ja que suposarà un terç del vot total, mentre que els dos terços restants els aportarà el jurat  d’experts. D’aquesta manera es pretén que les finals siguin una autèntica festa que compti amb la participació de la ciutadania.

 

Els guanyadors de cadascuna de les tres modalitats del concurs DBUT obtindran com a premis la celebració de dos concerts remunerats cadascun d’ells així com la inclusió en la Xarxa de Músiques a Catalunya que organitza Joventuts Musicals de Catalunya, l’únic circuit estable de concerts que hi ha al nostre país. Igualment s’institueix el Premi Josep Anton Galeras pel qual s’enregistrarà un cd promocional conjunt amb els tres guanyadors de les respectives modalitats. Els guanyadors es beneficiaran també de diferents beques per a seminaris i cursos que aportaran les diferents institucions que col·laboren en el concurs, com ara l’Aula deMúsica Tradicional. L’esperit d’aquest premis és doncs recolzar i impulsar la carrera professional dels nous talents. Musicals donant-los oportunitat de mostrar-se i prodigar-se en concerts.

 

En la roda de premsa ha oficiat d’amfitriona la Sra. Natàlia Molero, directora de la Casa de Cultura de Girona, que ha expressat el recolzament de la Diputació de Girona a aquesta iniciativa. Igualment han pres la paraula Meritxell Maset, presidenta de JM de Girona, Maria Garriga, presidenta de JM de Figueres, i Miquel Cuenca, president de JM de Banyoles. D’aquesta manera s’ha fet visible la suma d’esforços entre les tres destacades entitats que ha fet possible aquest nou concurs que neix amb la vocació de consolidar-se i incloure en el futur noves modalitats i ciutats de les comarques gironines.

 

Contacte:

DBUT – Concurs de joves intèrprets de les comarques gironines

649 38 55 91 / dbut@joventutsmusicals.cat

 

Informació, bases i inscripcions:

ARREL: www.jmbanyoles.com

JAZZ: www.jmfigueres.cat

CLÀSSICA: www.joventutsmusicals.cat/girona

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya