ACTUALITAT > Notícies

Presentats els finalistes de la primera edició del concurs DBUT!

Thalassa i Germà Negre en arrel; Lucas Martínez & Félix Rossy Quintet i Eladio de Limón en jazz; i Quintet DaCap i Marc Serra en clàssica
18/04/2013

El nou Concurs de joves intèrprets de les comarques gironines DBUT! ja té finalistes. Després que s'hagin examinat les diferents propostes i artistes presentats en les eliminatòries prèvies, els jurats de les tres modalitats del concurs han decidit per unanimitat que accedissin a les finals els següents grups: Thalassa i Germà Negre pel què fa a la modalitat ARREL; Lucas Martínez & Félix Rossy Quintet i Eladio de Limón pel que fa a JAZZ; i finalment Quintet DaCap i Marc Serra en CLÀSSICA.

 

Aquests grups es converteixen doncs en els primers finalistes del nou certamen. Els tres jurats, integrats per tres experts cadascun, han coincidit a destacar l’alt nivell musical i interès artístic de les propostes presentades. En concret havien estat admeses a les eliminatòries prèvies 6 grups en la modalitat ARREL, 5 en la de JAZZ i 11 en CLÀSSICA. La bona participació i la qualitat interpretativa de les propostes presentades són un bon símptoma de la vitalitat musical de les comarques gironines i un excel·lent auguri per a properes edicions de DBUT!

 

Els grups finalistes actuaran en els concerts-finals de les seves respectives modalitats. El divendres 10 de maig a les 21 h a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles tindrà lloc la final d’ARREL, el dissabte 11 de maig a les 21 h a La Cate de Figueres serà el torn de JAZZ i el diumenge 12 de maig a les 19 h a l’Auditori Viader de la Casa de Cultura de Girona se celebrarà la final de la modalitat CLÀSSICA. Els concerts són gratuïts i es plantegen en dues parts, protagonitzades cadascuna per un dels dos finalistes. El públic podrà dir-hi la seva, votar en les butlletes que s’habilitaran per l’ocasió als propis espais de concert i el seu vot total comptabilitzarà un terç del vot que decidirà els guanyadors. Els altres dos seran emesos pel  jurat d’experts. 

 

Entre els grups finalistes hi figuren conjunts amb ampli recorregut, com Thalassa, sorpreses recents com Germà Negre, i artistes encara en formació com Marc Serra o Eladio de Limón. Però tots ells figuren entre els joves valors de la música del nostre país. La qualitat dels grups finalistes fa preveure finals molt disputades i emocionats. 

 

Els guanyadors de cada modalitat obtindran com a premis dos concerts remunerats cadascun; la inclusió en la Xarxa de Musiques, el circuit de concerts de Joventuts Musicals de Catalunya; l’enregistrament d’un cd promocional conjunt així com beques per a seminaris i cursos. 

 

DBUT! vol ser un concurs diferent, dinàmic, obert, participatiu i amb bases flexibles. Així algunes de les condicions que es fixaven era un límit d’edat de 30 anys en els membres de tots els grups, que com a mínim comptessin amb un membre gironí i que poguessin acreditar alguna activitat prèvia al concurs.  

 

DBUT! És un certamen coorganitzat per Joventuts Musicals de Banyoles, Joventuts Musicals de Figueres i Joventuts Musicals de Girona i compta amb el suport de la Diputació de Girona i els Ajuntaments de Banyoles, Figueres i Girona.  

 

Per a més informació:

DBUT! Concurs de joves intèrprets de les comarques gironines

dbut@joventutsmusicals.cat

972573316 / 637821698

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya