Subscriu-te a la
 
Concerts 2012 > I cicle El Moianès sona 2012
Venda d'entrades

10€. Inclou concert, visita comentada i tast gastronòmic

EL MOIANÈS SONA: Ensemble Una Cosa Rara (Corni di bassetto)

Lorenzo Coppola
Naüm Monterde
Oriol Garcia

MOZART: Divertimentos i arranjaments d'àries d'òpera

Aquesta atípica formació, tan habitual als temps de Mozart, ens faran les delícies de la música més coneguda del geni de Salzburg

Data20/05/2012

Hora18:15h

Lloc Església de Sant Martí (Granera)

A TRES!

 

“A tres!” ens proposa un recorregut per la música per a tres corni di bassetto de  W.A. Mozart. La relació del compositor de Salzburg amb el clarinetista virtuós Anton Stadler i el constructor d’instruments Theodor Lotz així com les característiques de l’instrument van fer que Mozart dediqués un bon grapat d’obres a aquest familiar del clarinet.

“A tres!” recull algunes de les obres més significatives per aquesta formació. D’una banda els 5 Divertiments KV439b considerades unes de les millors peces escrites per a tres instruments iguals. D’altra banda uns arranjaments d’època d’àries de Mozart que il·lustren uns dels usos principals que tenia aquesta formació: tocar aquelles melodies d’èxit que sonaven als teatre d’òpera ens les reunions aristocràtiques de la segona meitat del s. XVIII.

“A tres!” ens permetrà també conèixer de ben aprop el corno di bassetto tal i com l’havia conegut Mozart ja que podrem veure i escoltar reproduccions dels instruments de l’època. Bon concert!

 

 

 

W. A. Mozart (1756 - 1791)

Divertimento núm. 2 KV439b

Allegro

Menuetto

Larghetto

Menuetto

Rondó: Allegro

 

W. A. Mozart (1756 - 1791)

Selecció d’àries:

Arietta “Voi che sapete” (le nozze di figaro)

Marxa “Marsh der Priester” (die zauberflöte)

Ària “Der Vogelfänger bien ich ja” (die zauberflöte)

 

W. A. Mozart (1756 - 1791)

Divertimento núm. 4 KV439b

Allegro

Larghetto

Menuetto

Adagio

Allegretto

Ensemble Una Cosa Rara

Lorenzo Coppola

Naüm Monterde

Oriol Garcia

 

 

L’Ensemble Una Cosa Rara neix amb l’esperit teatral de l’òpera buffa i amb la voluntat d’oferir concerts on la qualitat musical vagi acompanyada d’un ambient divertit i un interès de divulgació de la música antiga. És per això que agafa prestat com a nom el títol d’una òpera buffa de gran èxit del compositor valencià del segle XVIII Vicent Martín i Soler.

Des del 2007 han realitzat concerts arreu de l’estat així com a França, Bèlgica o Holanda. Han estat seleccionats en dues edicions del programa Spoothlight on young musicians (Festival de Saintes 2008 i 2011) així com també per tocar a l’ANTIQVA 2010 (Fundació “La Caixa”), al Fabulous Fringe 2011 d’Utrech i el Fringe del MAFestival de Bruges 2011. Han participat en cicles de música de cambra com “Música als jardins” (el Vendrell), “Concerts de Primavera” (Santpedor), “Música als parcs” (Barcelona), “L’un? L’altre? O tots dos!” (Granollers), “Musiquem Lleida” (Lleida), Festival de Música Clàssica Còclea (La

Garriga), entre altres.

 

L’Ensemble Una Cosa Rara el formen tres clarinetistes joves formats a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) i al CNSMDP (Conservatoire Supérior de Musica et Danse de Paris) on han rebut classes i consells de Lorenzo Coppola i Eric Hoeprich. Han tocat amb algunes de les millors orquestres de música antiga d’Europa (Le Concert Spirituel, Les Musiciens du Louvre Grenoble, l’Orquestra Barroca de Sevilla, Freiburger Barockorchester, La Capilla Real de Madrid, Les Muses Galantes, Le Cercle de l’Harmornie, l’Orquestra Barroca Catalana, etc.) i han rebut classes magistrals de clarinetistes de renom com Carles Riera, Antony Pay, Alan Hacker, Nicola Boud, François Gilardot, Jane Booth, etc.

En el camp educatiu, han participat en espectacles infantils i familiars com “D’Òpera” i “Els músics de Bremen” (Gran Teatre del Liceu) o “El col·leccionista de paisatges” i “Quadrinet” (Fundació “La Caixa”) i donen classe a l’Escola de Música de Berga, l’Escola de Música Josep Aymerich de La Garriga i el Conservatori de Música Josep Maria Ruera de Granollers.

 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya