Subscriu-te a la
 
Concerts 2012 > I cicle El Moianès sona 2012
Altres imatges de l'esdeveniment:
 
Venda d'entrades

10€. Inclou concert, visita comentada i tast gastronòmic

EL MOIANÈS SONA: visita comentada, concert i tast gastronòmic

El dia que se celebra l'aplec de Ferrerons i abans del concert de Pierfrancesco Fiordaliso farem una visita guiada amb M.Angels Morera a aquesta església romànica del s. X i reformada el XII

Data24/06/2012

Hora18:00h

Lloc Església parroquial de Sant Pere de Ferrerons (Moià)

El 24 de juny se celebra l'Aplec de Ferrerons, des de 2/4 de 5 de la tarda, quan es fa el repic de campanes i la missa habitual. Després de la visita comentada i el concert i el tast gastronòmic, es podran escoltar i ballar sardanes.

 

L'església existia el 939, quan fou unida temporalment a Moià, però era parròquia independent ja el 1063. El 1110 fou renovat i consagrat el nou edifici, dit també Sant Pere de Vilalta. L'edifici actual fou construït el 1763, aprofitant part dels antics murs romànics i la torre campanar, que és bàsicament una edificació de la fi de l'època romànica. L'església ha estat transformada diferents vegades. Forma un petit barri amb la rectoria i el Nespler .

Formà una quadra, amb règim propi, unida a Rodors i un quant temps (1714-1801) a Marfà, formant les Tres Quadres. Oscil·là sempre, però, entorn de Moià (on hom l'anomenava la batllia forana) i el 1842, amb Rodors, passà definitivament a dependre'n. Entre els seus masos més antics hi ha el Garfís, la Crespiera, Bolederes, Magadins, la Cendresa i el Riu, entre d'altres.

 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya