Subscriu-te a la
 
Concerts 2012 > I cicle El Moianès sona 2012
Venda d'entrades

10€. Inclou concert, visita comentada i tast gastronòmic

EL MOIANÈS SONA: visita comentada, concert i tast gastronòmic

El dia que se celebra tradicionalment l'aplec de Santa Coloma Sasserra i abans del concert de Gemma Corrales i Fernando Espí farem una visita guiada a aquesta església romànica del s. XI i àbsis del XII

Data21/07/2012

Hora18:00h

Lloc Església de Santa Coloma Sasserra (Castellcir)

Santa Coloma Sasserra és un antic poble rural del terme de municipal de Castellcir, pertanyent a la comarca del Moianès, si bé administrativament adscrit a la del Vallès Oriental.

La seva parròquia, però, abraçava també una part dels actuals termes de Balenyà, Centelles i Moià.

Està situat en el sector nord del terme municipal de Castellcir, a prop del límit amb Collsuspina i Moià. El seu centre és l'església parroquial del mateix nom, situada al costat de la masia del Giol i de la Rectoria, en una pla carener entre la riera de Santa Coloma, a ponent, i el torrent de la Font del Pardal, a llevant. Al nord es troba el Pla del Forn, al nord-est, la masia del Bonifet i a llevant, a la vall del torrent del Soler, es troba el Camp de la Terma.

Formen part d'aquest poble, a part de l'església i la rectoria propera, les masies de les Berengueres, el Bonifet, el Giol, Serracaixeta i la Torre de Serracaixeta, actualment dins del terme de Castellcir, les Closanes, les Comes de Santa Eugènia, el Gomar, Perers, els Plans del Toll, Puig-antic, el Toll i La Tuta, ara en el de Moià, Mirambell, el Soler de l'Espina i la Torre Estrada, en el de Balenyà i el Corral de la Rovira, en el de Centelles. També en forma part la urbanització de la Penyora. Al segle XVII (1681) s'esmenten també les Cases de Serracaixeta.[1]

S'hi troba també l'espectacular Roure del Giol i al sud-oest, les restes de la Domus de Santa Coloma.

Hi mena, des de Castellcir, a la cruïlla de les carreteres BV-1310 i BV-1342, el Camí de Santa Coloma Sasserra, que en 4 quilòmetres de bon camí sense asfaltar duu fins al nucli d'aquesta parròquia rural.

Santa Coloma és una ermita romànica amb campanar del segle XI i absis del segle XII. Fou realçada el segle XVII.

 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya