Subscriu-te a la
 
Concerts 2012 > II Cicle Maria Vilardell Viñas
Venda d'entrades

10 €. Socis JM 5 €

Documents adjunts

II Cicle MARIA VILARDELL VIÑAS: Katia Michel, piano

WAGNER / LISZT / SCHUBERT / LISZT: transcripcions
TURULL: Variacions
ALBENIZ: Aragó
SCHUMANN: Carnaval

La màgia, l’encant i el refinament, d’aquesta jove però ja reconeguda intèrpret de casa nostra

Data03/08/2012

Hora22:00h

Lloc Auditori de Sant Josep (Moià)

KATIA MICHEL                                                                        www.katiamichel.com

 

La pianista catalanosuïssa Katia Michel actua a Europa, Estats Units, Mèxic, Amèrica Central, Colòmbia i Sud Est Asiàtic. De les seves interpretacions, el públic i la crítica en destaquen unànimement la seva “alta musicalitat i elegància poètica”, així com la seva “brillant tècnica.” Com a solista ha col.laborat amb nombroses orquestres, entre les quals les orquestres de RTVE, Radio-Televisió suïssa, la Böhmische Kammerphilharmonie, l’Orchestre Régional de Cannes, la Simfònica del Vallès, la Orquestra Simfònica de El Salvador i la Reial Orquestra Simfònica de Sevilla, sota la direcció de P. Bender, P. Béran, G. Cáceres, F. Llongueres, J. Mena, U. Munt, A. Reverté, P. Romano, U. Schneider i G. Voronkov.


Katia Michel és regularment convidada a participar en festivals com ara el Gstaad New Years Festival, Antibes Génération Virtuoses, el Festival de Suchitoto, el PAXFEST de Mèxic, el International Music Festival Phnom Pehn, el Festival Castell de Peralada, la Schubertíada de Vilabertrán, el Festival de piano de Barcelona i el Festival de Gijón. Ha actuat en grans auditoris com el Carnegie Hall de Nova York, el Royal Dublin Society Concert Hall, la Salle des Abeilles de Ginebra, el Beethoven Kammermusiksaall de Bonn, el Palau de la Música i l’Auditori de Barcelona, el Teatro Monumental de Madrid i el Teatro de la Maestranza de Sevilla.

 

Després d’haver rebut el seu primer guardó als 7 anys a Stresa (Itàlia), és premiada en nombrosos concursos nacionals e internacionals. Reb entre altres els primers premis del Concurs Permanent de Joventuts Musicals d’ Espanya al 2004, del Concurs Internacional d’ Andorra i del Concurs Internacional Rotary Palma de Mallorca. Ha estat la representant d’Espanya en el Concurs de l’Associació Europea de Concursos per a Joves Músics (EMCY) i ha estat finalista del Grand Prix Eurovision 2000 per a joves músics, a Lugano. També és guardonada la seva interpretació de la música espanyola, on destaca el premi Rosa Sabater en el Concurs Internacional de Jaén al 2010.

 

Katia Michel va estudiar amb Stanislav Pochekin al Conservatori del Liceu de Barcelona, amb Dmitri Bashkirov a l’Escola Reina Sofía de Madrid i amb Ma. Teresa Monteys a l’Acadèmia Marshall. També ha rebut assessorament dels pianistes Ilan Rogoff i Alicia de Larrocha, per a la qual va tocar per primera vegada als 8 anys. Posteriorment, als Estats Units realitza un Master of Music i un Artist Diploma amb Claude Frank a la Yale School of Music becada per la Fundació La Caixa.

 

Ha editat un disc d’obres d’Isaac Albéniz amb la discogràfica Columna Música i la sonata per a violí i piano de Pau Casals amb el violinista Josep Colomé per la discogràfica Klassic Cat. Acaba de realitzar la gravació de les obres per a violoncel i piano de Pau Casals per al segell Klassic Cat amb el violoncel·lista Peter Schmidt. Així mateix ha realitzat gravacions per TVC, TVE, Canal Sur, Ràdio Nacional, Catalunya Música, Radio Nacional búlgara i RTV suïssa.

 

Katia Michel participa regularment en diverses formacions de música de cambra, particularment en Duo amb el violoncel·lista Peter Schmidt. Compagina la seva activitat de concertista amb la docència, ha donat Masterclasses als EEUU i a Mèxic i actualment és professora del Conservatori Superior de Música del Liceu i del Conservatori Municipal de Música de Manresa.

 

 

 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya