Subscriu-te a la
 
Concerts 2012 > II Cicle Maria Vilardell Viñas
Venda d'entrades

10€. Socis JM 5€

II Cicle MARIA VILARDELL VIÑAS: Daniel Ligorio, piano. Espectacle Audiovisual

Daniel Ligorio, piano
Juli Cabré Martorell, visuals

CHOPIN: Scherzo n. 2
ALBENIZ; Evocación/ El Puerto
LISZT: Llegenda n. 2
MOMPOU: Impressions íntimes
FALLA: Primera dansa de La vida breve
FALLA: Amor Brujo

Un sorprenent espectacle audiovisual que barreja música i imatges amb un dels millors pianistes catalans

Data10/08/2012

Hora22:00h

Lloc Auditori de Sant Josep (Moià)

És considerat com un dels joves pianistes de més projecció del panorama musical nacional. Ha ofert recitals sol i amb orquestra a les sales i els festivals més prestigiosos del país amb gran èxit de crítica i públic. Destaquem la opinió del cèlebre compositor Xavier Montsalvatge "L'art pianístic de Daniel Ligorio no enganya, perquè és per sobre de tot, autèntic" (en un recital ofert a l'Auditori Nacional amb l'orquestra de Ràdio Televisió Espanyola), El crític Xavier Cester fent referència a la interpretació del cinquè concert de Beethoven al Palau de la música amb l'Orquestra Simfònica nacional de Catalunya, digué: "des de la inoblidable visita de Claudio Arrau no escoltàvem a Barcelona un emperador pianísticament tan extraordinari ".

En els últims anys ha intervingut en projectes de prestigi com l’enregistrament del concert per a piano i orquestra del mestre Joaquín Rodrigo amb el segell Naxos; l'estrena internacional, amb motiu del cinquanta aniversari de Joventuts Musicals d'Espanya del concert per a dos pianos i orquestra "Juventus" d'Antón Garcia Abril; l’enregistrament de la integral per a piano de Manuel de Falla i properament la integral dels trios de Turina per a piano violí i cello amb el Trio Arriaga.

Els nombrosos premis obtinguts com a pianista i component de diferents grups de cambra li han obert les portes a importants gires de concerts tant a Europa com a Amèrica, entre els quals destaquem Premis a nivell estatal com el Concurs Nacional de Joventuts Musicals d'Espanya Infanta Cristina, o Fundació Yamaha, a nivell internacional el "Kendall Taylor Beethoven Piano Prize", el “Quilt Piano Competition”, el "Hopkinson Gold Medal & Sydney & Peggy Shimmin Piano Prize" així com l’”International Tournamet Competition” després de ser seleccionats com a millor grup de música de cambra espanyol.

Ha col·laborat amb prestigiosos intèrprets de renom com el Quartet Brodsky, el Quartet de la Gewendhause de Leipzig, el Quartet de Praga, el Quartet Pezze Italià, etc. i a treballat amb els directors Marcello Biotti, Robert King, Josep Pons, I les orquestres més prestigioses del país. Cal destacar també la seva col·laboració com a assessor musical del director cinematogràfic Ventura Pons enregistrant fragments pianístics per a la pel·lícula "The food of love".

Actualment prepara per al segell Naxos l'enregistrament dels trios de Thomas Breton i els quintets de Conrado del Campo, així com una gira de concerts per promocionar el seu últim enregistrament de la integral per a piano del mestre Manuel de Falla. www.danielligorio.com

 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya