Subscriu-te a la
 
Festival Internacional Francesc Viñas > Notícies

L'Òpera de la Cort visita Moià... ara fa 300 anys!

Ses majestats l'Arxiduc Carles d'Austria i la seva esposa Elisabeth Brunswick i Wölffenbüttel, presidiran l'acte
03/09/2014

La primera òpera que fou interpretada a Barcelona fou  Il più bel nome, un Componimento da Camera composat pel mestre de capella de música de la cort de Viena Antonio Caldara (1670-1736), en ocasió de l’onomàstica de la reina Elisabeth de Brunswick i Wölffenbüttel, esposa de l’Arxiduc Carles d’Àustria, pretendent a la Corona d’Espanya i resident a Barcelona des de 1705. L’obra fou creada expressament per a la cort de l’Arxiduc a Barcelona, on l’autor hi residí durant unes curtes estades. Il più bel nome fou representada el 2 d’agost de 1708 a la Sala gòtica de la Llotja de Mar de Barcelona.

Ara que un any més la Festa Barroca retorna la vil·la de Moià als voltants de l'any 1714, des del Festival Viñas contribuirem als actes del tricentenari fent que la Cort de l'Arxiduc Carles ens visiti i per celebrar-ho res millor que una vetllada operística amb els fragments més coneguts del moment: Caldara, Bononcini, Durante, Haendel.

Els artistes locals posaran tota la carn a la graella per tal d'estar a l'alçada de tal importnat visita: el baríton Magí Cuberta, el tenor Baltasar Fonts, la joveníssima Laura Crespo, i els ja familiars mestres músics de la cort de Moià, Pierfrancesco Fiordaliso i Heriberto Fonseca.

Esperem que els habitants de Moià treguin les seves millors gales per assistir a l'òpera i s'abitllin com cal, a la darrerta moda de l'època.

Els qui no ho facin i només vagin a mirar, hauran de pagar un tribut de 10 euros.

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya