Subscriu-te a la
 
Festival Internacional Francesc Viñas > Notícies

Magnífic balanç del Festival Viñas 2015

Tant els concerts com els cursos han assolit una àmplia ocupació i qualitat
15/09/2015

L'edició 2015 del Festival Internacional de Música Francesc Viñas ofereix un balanç altament positiu, tant per l'alta qualitat musical assolida en tots els concerts com l'abundant afluència de públic assolida a tots els concerts.

El primer concert, amb la Coral Cantiga dirigida pel moianès d'adopció Pep Prats, reconegut director de cors a nivell internacional, va recuperar l'escenari natural del Parc, a l'esplanada del monument del tenor Viñas. Una calurosa nit de juliol acompanyà la posta en escena d'un programa dedicat a l'amor i la natura.

La integral de les suites per a cello sol de Bach que s'ha repartit per tres pobles del Moianès (Granera-Calders-Sant Quirze) ha estat un bon contrapun t al Festival, barrejant per quart any consecutiu música, patrimoni i gastronomia i que ha assolit una amplissima ocupació al comptar amb tres destacats noms del violoncel com són Arnau Tomàs, Pau Codina i Peter Schmidt,

Coincidint amb la Festa Major, ens visità de nou l'Orquestra de l'Acadèmia Internacional de Música de Solsona, dirigida per Sergey Ostrovsky, amb una interpretació d'altissim nivell musical que omplí de gom a gom l'església de l'Escola Pia.

El jove pianista Xavier Ricarte s'estrenà al Festival, després d'haver actuat a Moià ja diverses vegades i no defraudà: un difícil i coherent programa interpretat amb rigor i gran musicalitat demostraren que la confiança que li fa JM Moià és merescuda.

El punt àlgid del Festival s'assolí amb el recital del pianista i compositor Albert Guinovart, que en tantes ocasions havia acompanyat Victòria dels Àngels a Moià i el públic moianès i d'arreu que vingué per escoltar-lo omplí de gom a gom l'Auditori de Sant Josep.

Aquest magnífic pianista passà una setmana a Moià impartint un curs de piano, al que assistiren 14 joves pianistes, els quals demostraren el bon treball realitzat durant el curs en el seu concert final.

Paral·lelament se celebrà també el Campus Musical del Moianès, obert a tptes les edats, instruments i estils, que reuní 15 joves del Moianès i d'arreu de Catalunya, d'entre 8 i 17 anys, que convisqueren 8 dies tot fent música i preparant un espectacular concert final que feu la delícia dels assistents.

Us convidem a veure les fotos de tot plegat als següents enllaços:

Fotos del recital d'Albert Guinovart

Fotos del recital de Xavier Ricarte

Fotos de l'orquestra de l'AIMS de Solsona

Concert final del curs de piano

Concert final del Campus Musical del Moianès

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya