Subscriu-te a la
 
Concerts 2012 > Concerts extraordinaris
Altres imatges de l'esdeveniment:
 
Venda d'entrades

Socis JM gratuït. Preu general 5€

Documents adjunts

CONCERT EXTRAORDINARI Pierfrancesco Fiordaliso, violí i Domenico Codispoti, piano

Brahms: Sonata en Re m op. 108 / Respighi: Sis peces per a violí i piano / Sarassate: Danses

Aquests dos reconeguts solistes italians ens oferiran un fantàstic recital de violí i piano

Data10/03/2012

Hora21:00h

Lloc Auditori Sant Josep (Moià)

PIERFRANCESCO FIORDALISO - violí 

 

El 1990 obté el "Diploma Superiore" de violí al Conservatorio Statale di Musica "L. D'Annunzio" de Pescara amb la major puntuació (Summa cum Laude). Alumne d’Arrigo Pelliccia a Roma, Z. Giles a Boston i I. Grubert a Fiesole (Florència), s’ha perfeccionat també amb F. Gulli, P. Vernikov i A. Stern.

Ha col·laborat com a Concertino en orquestres simfòniques i de cambra com l’Arturo Toscanini de Parma, la Filarmonia Veneta, Settimane Musicali di Stresa, I Solisti di Fiesole, Orchestra da Camera di Bologna i altres, amb les quals ha actuat també com a solista. La seva interpretació del Segon Concert de Paganini “La Campanella” va obtenir un notable èxit de públic i de crítica.

Ha estat premiat en nombrosos Concursos Internacionals (Stresa, Florència, Gènova, Catanzaro, entre altres).

Ha realitzat concerts a Itàlia, França, Alemanya, Hongria, Emirats Àrabs, Espanya, Estats Units, Sud Amèrica, etc.

Des de l’any 2005 resideix a Barcelona, on ha estat membre del Trio Mediterrani.

Desenvolupa una intensa activitat pedagògica al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona i al Conservatori Isaac Albèniz de Girona. En aquest àmbit, mostra un especial interès per les diferents tècniques d’estudi del violí i per la divulgació de la figura i el repertori de N. Paganini i altres violinistes compositors.

 

 

 

DOMENICO CODISPOTI, piano

"Un dels millors pianistes joves que conec. Una tècnica superior, sensibilitat excepcional i una gran i madura interpretació ". Amb aquestes paraules s'expressa el gran Gyorgy Sandor després d'escoltar Domenico Codispoti i atorgar el Primer Premi en el prestigiós Concurs Internacional "Pilar Baiona" de Saragossa, membre de la Federació Mundial de Concursos de Música (WFIMC).
Aplaudit per la crítica internacional com "un dels més grans talents de la Itàlia musical d'avui" (Polabske listy, Praga), "un virtuós en el més alt significat del terme" (Morgunblaðið, Reykjavik), "un expert narrador d'històries , sempre ple d'imaginació i inventiva "(The Flying Inkpot, Hong Kong), Domenico Codispoti ha estat solista amb prestigioses orquestres com Luzerner Sinfonieorchester, Simfònica de la Ràdio de Varsòvia, London Chamber Orchestra, Filharmònica de Brno, Simfònica Nacional d'Islàndia i Filharmònica Italiana. Les seves aparicions com a solista a Espanya compten amb actuacions amb conjunts com Simfònica de Galícia, Reial Filharmonia de Galícia, Simfònica de Castella i Lleó, Orquestra de Còrdova i Filarmonica Excelentia.
Entre els seus guardons apareixen el Premi Rendano a Roma, els concursos internacionals de Pinerolo, Saint Vincent i TIM de Roma a Itàlia, i els premis a Cidade de Ferrol i Premi Jaén (WFIMC), èxits que obren el camí a una estable presència en els escenaris de tot Europa (Londres, París, Praga, Milà, Roma, Reykjavik), Amèrica ( Steinway Hall de New York, Phillips Collection de Washington, Dallas, Salt Lake City, Charleston, Guadalajara, Guatemala City, Lima) i Àsia (Hong Kong, Kuala Lumpur). A Espanya ha estat protagonista en Festivals com a Festival Mozart de La Corunya, Festival Orozco de Còrdova i Festival de Música i Dansa de Úbeda, actuant en importants sales com Auditori Nacional de Madrid (Concert n.2 de S.Rachmaninov), Auditori de Saragossa , Auditori Manuel de Falla a Granada, Auditori de Galícia a Santiago de Compostel · la i Palau de l'Òpera de La Corunya, entre d'altres.
El seu debut discogràfic amb Dynamic és de 1997, i recentment ha gravat a la Sala Turina de la Fundacio Cajasol de Sevilla un CD dedicat a Chopin i Schumann, edito per Cable Musical de Madrid.
Graduat amb honors a Itàlia i Estats Units, sota el guiatge de Bruno Mezzena i Joaquín Achucarro en els seus cursos de l'Accademia Chigiana a Siena i de la Southern Methodist University de Dallas, en l'actualitat és docent en el Màster en Interpretació Musical de la Universitat Internacional d'Andalusia a Baeza i al Conservatori Faust Torrefranca de Vibo Valentia (Itàlia). Té masterclass a Espanya, Itàlia, Islàndia, Estats Units i Amèrica Llatina.
Domenico Codispoti va néixer el 16 de setembre de 1975 a Catanzaro, Itàlia.

 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya