Subscriu-te a la
 
Trobada Internacional d'Orquestra > Professorat

Professorat

Una completa plantilla de professors cobriran tots els instruments de l'orquestra:

Pierfrancesco Fiordaliso – violí
Heriberto Fonseca Bibescu – violí

Gianluigi Fiordaliso – violoncel

 Josep Sancho, clarinet i instruments de vent

Severine Rospocher – flauta i instruments de vent
José Rubio – arranjaments de les partitures

François Ragot Alquézar --director d’orquetra

 

Pierfrancesco Fiordaliso – violí
Pierfrancesco Fiordaliso (1972). En el 1990 va aconseguir el “Diploma Superiore” en Violí al Conservatorio Statale di Musica “L. D’Annunzio” a Pescara amb la major puntuació (Summa cum Laude). Alumne d’Arrigo Pelliccia a Roma, Z. Giles a Boston i I. Grubert a Fiesole (Firenze), s’ha perfeccionat també amb F. Gulli, P. Vernikov i A. Stern. Ha col·laborat com Concertino en orquestres simfòniques i de cambra com Arturo Toscanini de Parma, Filarmonia Veneta, Settimane Musicali di Stresa, I Solisti di Fiesole, Orchestra da Camera di Bologna i altres, actuant també com a solista. La seva execució del 2n Concert de Paganini “La Campanella” va obtenir un notable èxit de públic i de crítica. Ha estat premiat en nombrosos Concursos Internacionals (Stresa, Firenze, Genova, Catanzaro i d’altres). Ha donat concerts a Itàlia, França, Alemanya, Hongria, Emirats Àrabs, Espanya, EUA, Sud Amèrica, etc. Des del 2005 resideix a Barcelona, ha estat membre del Trio Mediterrani i forma duo amb el pianista Manuel Ruiz. Desenvolupa una intensa activitat pedagògica (Conservatori de Música del Liceu de Barcelona, Conservatori Isaac Albéniz de Girona) i de càmara (Romantic Trio, Ensemble Gaudí i en duo amb el pianista Domenico Codispoti).

Heriberto Fonseca – violí
Heriberto Fonseca (Cuba) Va acabar la seva llicenciatura a l’ Institut Superior d’Art de l’Havana, Cuba al 1986. Estudiant amb importants mestres com: E. Tieles, V. Gasarian, A. Vaisakalov, Z. Diaz, R. Bojadiev i G. Fedorenko. Ha rebut cursos de postgrau de pedagogia, interpretació i especialització musical amb els mestres Vartan Manoogian, Heidi Castleman, Guya Martinini, Anita mittere, entre d’altres. Va rebre Primer Premi en el Concurs Nacional de Violí (1977). Des de 1981 comença la seva tasca professional al “Centre Nacional de la música de concert ” de l’Havana com a instrumentista i concertista. Ha tocat en escenaris importants de Cuba, Espanya i d’altres països com Estats Units, Japó, França, Alemanya, Txèquia, Hongria, etc Ha sigut guardonat en els Festivals Nacionals de Música de Cambra de l’Havana amb els primers premis a la “Maestria Artística a la Interpretació”, (1985 i 1987). Ha actuat com a solista amb el “Conjunt de Cambra de l’Havana” amb les simfòniques de Santiago de Cuba, Camagüey, Matanzas, “Orquestra Nacional de Cambra”, “Camerata di Phonassi” i “Camerata XXI.” Des de 1993 resideix a Barcelona on continua la seva tasca com a violinista amb les agrupacions “Tempus Trio”, “Trio Kluster”, “Islan Quartet”. Ha participat en festivals importants com Cadaqués, Sitges i Peralada. Ha estat jurat de concursos nacionals i internacionals a Cuba, Espanya i Xina. Ha tingut alumnes premiats en concurs nacionals i internacionals i altres premis com beques per estudiar a prestigioses escoles a Anglaterra com “Chetham’s School of Music” de Manchester i “Purcell School of music” de Londres. Actualment és professor de violí al Conservatori de Música del Liceu, professor, cap de departament de corda i director de l’orquestra simfònica a l’escola de música integrada CEPSA “Oriol Martorell” de Barcelona.

Heriberto Fonseca – violí

Heriberto Fonseca es un excepcional jove violinista de Barcelona on va començar a estudiar amb el seu pare i mestre Heriberto Fonseca Bibescu. Amb una trajectòria extensa del treball amb orquestra als 15 anys de edat va entrar com a titular a la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i passa a ser concertino de la jove Orquestra Sinfónica del Liceo. Durant aquest temps obté el segon premi al IV concurs “Cordes Júnior” de l’Escola de Música de Barcelona i el primer premi al XIII Concurs de Música de Cambra per a Joves Intèrprets de Castellterçol entre d’altres. Cursa part dels seus estudis de nivell mig a Manchester a la prestigiosa escola Chetham’s School of Music la qual cosa el porta a cursar el superior al Royal Northern College of Music amb el professor Benedict Holland. Durant aquest temps passa a formar part de Chetham’s Symphony Orchestra i RNCM Symphony Orchestra tocant sota la batuta de directors com Sir Mark Elder, Paul McCreesh, Jac van Steen y Yan Pascal Tortelier abastant una gran diversitat de música simfònica, opera y música de cambra. Actualment participa a diverses orquestres de Catalunya com l’Orquestra Camera Musicae y d’Anglaterra com Yorkshire Mowbray Orchestra i Aldeburgh Festival Orchestra.

Martina Chiarugi – viola
Va començar a estudiar violí als 8 anys a l’Escola de Música de Fiesole. El 1995 va començar a estudiar la Viola amb el M ° Antonello Farulli i el mateix any es va incorporar a la “Orquestra giovanile Italiana”, amb qui va viatjar a Itàlia i a l’estranger sota la batuta dels directors Carlo Maria Giulini, Riccardo Muti, Gyorgy Gyjorivany Rath. Després d’aconseguir el “Diploma Superiore” de Viola s’ha perfeccionat amb els mestres Antonello Farulli, Jodi Levitz i August Vismara i va començar a desenvolupar una important tasca conciertística en quartet i altres grups de cambra amb el Quartetto Barueco i el grup GAMS de Scandicci (Florència), centrant-se en el repertori barroc i contemporani. Ha collaborat amb la “Orchestra del Teatro G. Verdi” de Trieste, la “Orchestra Filarmonica Marchigiana”, la “Orchestra Internazionale d ‘Itàlia”, la “Orchestra del Teatro Regio” de Parma. El 1999 va assistir a un curs de didàctica per a l’ensenyament de violí amb Dorotea Vismara al “Centro Studi Música i Art”, on també va ensenyar violí. Ha estat professora del Curs de Violí a l’escola primària G. Matteotti de Florència.Des de 2006 és professora del Curs de Viola a l’Escola de Música de Fiesole i des de 2008 és professora assistent de la Sra Brigitte Mancini a les classes d’orquestra del grup “I piccoli musici”, format per joves estudiants de Fiesole, amb edats de 7-15 anys. També col·labora amb el M ° S. Azahar a les classes d’orquestra i l’ensenyament de Violí i Viola de la “Piccola Orchestra La Fonte” de Cercina, formada per nens i adults amb discapacitats.

Josep Sancho, insruments de vent
“Les peces, difícilment podien haver estat interpretades amb tanta expressivitat i encert estilístic.” Així qualifica el Financial Times de Londres a Josep  Sancho, guanyador del primer premi en el International K. Penderecki Music Competition de Polònia, i un dels clarinetistes més actius de la seva generació. Com a solista i músic de cambra ha actuat a Itàlia, Alemanya, Anglaterra, Polònia, Eslovènia, Canadà, Estats Units, Jordània i arreu de l’Estat Espanyol.
Nascut a Les Cases d’Alcanar (Tarragona), completa la seva formació a l’Escola de Música de Barcelona (col.laboració amb Guildhall School) amb Joan Enric Lluna i a la Royal Academy of Music de Londres rebent consells de Michael Collins, Thea King, i Anthony Pay. Paral•lelament ha cursat estudis de Filosofia a la Universitat Jaume I de Castelló. També ha estat premiat en els concursos de JJMM d’Espanya (Madrid), Palau de la Música de Barcelona, el Greoffrey Hawkes Clarinet Prize de Londres, el BBC Young Artists’ Foru  i el John Ireland Chamber Music Competition.
Ha col.laborat amb la Interregionales Simphonieorchester, Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, Orquestra Simfònica del Liceu, European Union Chamber Orchestra , Orquesta Sinfónica Isla de la Palma (Canàries), l’Orquesta de Castilla-León, i Orquestra del Teatre Lliure  En el terreny de la música de cambra ha col•laborat amb membres de l’Ensemble Intercontemporaine (Piano-Trio de París), l’ensemble Barcelona 216, els Quartets Casals, David , Brodsky, Ysaye, Con Tempo i l’Octet Schubert.
Especialment interessat en la divulgació de la música actual ha fundat el Trio Guinjoan i l’Orquestra Cambra XX de la que és clarinet solista. Col•labora freqüentment en festivals de música contemporània, destacant la seva especial participació en el Festival Donatoni de Londres (1999), i en el festival de Música Contemporània d’Alacant (2003).
Ha enregistrat per a Ràdio Nacional d’Espanya RNE-2 i RNE-4, Catalunya Música, Televisió de Catalunya (TV3), BBC Radio3 de Londres, King FM Radio de Seattle, Polskie Radio (Polònia) i RTV Slovenija (Eslovènia),  on ha enregistrat  la Sonata en Fam Op.120 de Brahms amb l’orquestració de Berio i el Concert per a Clarinet i Orquestra de Janez Gregorc. Recentment ha estat convidat de solista per l’European Union Chamber Orchestra.
Com a professor ha impartit classes magistrals a diverses ciutats espanyoles, Washington University (Seattle), Vancouver University, Victoria University (Canadà) i a Polònia a l’Acadèmia Chopin de Varsòvia.

Severine Rospocher – instruments de vent
Inicia els estudis musicals als dotze anys a Mònaco, on acaba la seva carrera l’any 2001. Posteriorment segueix la seva formació com a flautista al Conservatori Superior de París, on obté el títol de Grau Superior a la clase de Vincent Lucas i finalment, es trasllada a Barcelona per perfeccionar-se amb Vicens Prats. Per a ella, el fet de compartir la música amb el públic és l’objectiu final. Ha actuat com a solista amb l’Orquestra Filarmonica de Monte-Carlo, com a músic d’orquestra a l’Aspen Music Festival i també a la JONC i JONC Filharmonia, i en formació de música de cambra a França, als Estats Units i arreu de Catalunya. També s’apassiona per l’ensenyament, veient una gran font d’enriquiment en el fet de compartir la música amb els alumnes. És titular del Diploma d’Estat de Pedagogia francès i actualment és professora del Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona.

José Rubio – arranjaments de les partitures
José M ª Rubio (1965). Va acabar la seva llicenciatura de Guitarra al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona (1992) amb el mestre Juan Francisco Garrido, obtenint menció honorífica del grau professional i actualment està cursant grau mitjà de Oboè al conservatori Professional de Manresa amb el mestre Ferran Torrens . Ha rebut master classes de mestres com Oscar Càceres (guitarra) i Michel Giot (oboè). Entre 1990 i 1993 va ser director de la Banda de Joves Músics de Mollet de l’Associació Cultural Pau Casals de Mollet del Vallès, del 2002 al 2007 director de l’Orquestra de Cambra de l’Escola Municipal de Música de les Franqueses del Vallès, des de 1990 director de l’orquestra de guitarres de l’Escola Municipal de Música de les Franqueses del Vallès, com a director d’orquestres juvenils ha participat al Festival Internacional de Neerpelt (Bèlgica) en diverses edicions i com a guitarrista amb el Concert d’Aranjuez al Festival internacional de Praga (República Txeca) el 1996. El 1997 va ser director de l’Escola Municipal de Música de les Franqueses del Vallès. Ha impartit classes per a mestres de primària i secundària i ha col·laborat amb diversos estudis de gravació a Barcelona. Actualment és director de l’Aula de música de Terrassa i professor de guitarra i llenguatge de l’Escola Municipal de Música de les Franqueses del Vallès gestionada pel Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona.

 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya