Subscriu-te a la
 
Festival Internacional Francesc Viñas > Històric programació Festival Viñas 2014
Venda d'entrades

10€. Socis JM 5€

Documents adjunts

FESTIVAL VIÑAS: Música de cambra-Concert dels professors del curs

Pierfrancesco Fiordaliso, violí, Heriberto Fonseca, violí, Gianluigi Fiordaliso, cello, Severine Rospocher, flauta, José Rubio, guitarra, Daniel Ligorio, piano,

Bach, Sanz, Mompou, Xostakovitx

Els professors que durant 10 dies impartiran les diferents disciplines de l'orquestra ens oferiran un concert on alumnes i públic els podran conèixer de prop damunt l'escenari

Data12/07/2014

Hora22:00h

Lloc Auditori de Sant Josep (Moià)

Pierfrancesco Fiordaliso – violí

Pierfrancesco Fiordaliso (1972). En el 1990 va aconseguir el “Diploma Superiore” en Violí al Conservatorio Statale di Musica “L. D’Annunzio” a Pescara amb la major puntuació (Summa cum Laude). Alumne d’Arrigo Pelliccia a Roma, Z. Giles a Boston i I. Grubert a Fiesole (Firenze), s’ha perfeccionat també amb F. Gulli, P. Vernikov i A. Stern. Ha col·laborat com Concertino en orquestres simfòniques i de cambra com Arturo Toscanini de Parma, Filarmonia Veneta, Settimane Musicali di Stresa, I Solisti di Fiesole, Orchestra da Camera di Bologna i altres, actuant també com a solista. La seva execució del 2n Concert de Paganini “La Campanella” va obtenir un notable èxit de públic i de crítica. Ha estat premiat en nombrosos Concursos Internacionals (Stresa, Firenze, Genova, Catanzaro i d’altres). Ha donat concerts a Itàlia, França, Alemanya, Hongria, Emirats Àrabs, Espanya, EUA, Sud Amèrica, etc. Des del 2005 resideix a Barcelona, ha estat membre del Trio Mediterrani i forma duo amb el pianista Manuel Ruiz. Desenvolupa una intensa activitat pedagògica (Conservatori de Música del Liceu de Barcelona, Conservatori Isaac Albéniz de Girona) i de càmara (Romantic Trio, Ensemble Gaudí i en duo amb el pianista Domenico Codispoti).

 

Heriberto Fonseca – violí

Heriberto Fonseca (Cuba) Va acabar la seva llicenciatura a l’ Institut Superior d’Art de l’Havana, Cuba al 1986. Estudiant amb importants mestres com: E. Tieles, V. Gasarian, A. Vaisakalov, Z. Diaz, R. Bojadiev i G. Fedorenko. Ha rebut cursos de postgrau de pedagogia, interpretació i especialització musical amb els mestres Vartan Manoogian, Heidi Castleman, Guya Martinini, Anita mittere, entre d’altres. Va rebre Primer Premi en el Concurs Nacional de Violí (1977). Des de 1981 comença la seva tasca professional al “Centre Nacional de la música de concert ” de l’Havana com a instrumentista i concertista. Ha tocat en escenaris importants de Cuba, Espanya i d’altres països com Estats Units, Japó, França, Alemanya, Txèquia, Hongria, etc Ha sigut guardonat en els Festivals Nacionals de Música de Cambra de l’Havana amb els primers premis a la “Maestria Artística a la Interpretació”, (1985 i 1987). Ha actuat com a solista amb el “Conjunt de Cambra de l’Havana” amb les simfòniques de Santiago de Cuba, Camagüey, Matanzas, “Orquestra Nacional de Cambra”, “Camerata di Phonassi” i “Camerata XXI.” Des de 1993 resideix a Barcelona on continua la seva tasca com a violinista amb les agrupacions “Tempus Trio”, “Trio Kluster”, “Islan Quartet”. Ha participat en festivals importants com Cadaqués, Sitges i Peralada. Ha estat jurat de concursos nacionals i internacionals a Cuba, Espanya i Xina. Ha tingut alumnes premiats en concurs nacionals i internacionals i altres premis com beques per estudiar a prestigioses escoles a Anglaterra com “Chetham’s School of Music” de Manchester i “Purcell School of music” de Londres. Actualment és professor de violí al Conservatori de Música del Liceu, professor, cap de departament de corda i director de l’orquestra simfònica a l’escola de música integrada CEPSA “Oriol Martorell” de Barcelona.

 

Gianluigi Fiordaliso – violoncel

Gianluigi Fiordaliso va estudiar violoncel amb Massimo Magri i es va graduar sota la direcció de Roger Low. Posteriorment amplià estudis amb Lluís Claret, Enrico Bronzi i Enrico Dindo i música de cambra amb Franco Rossi, el Trio di Parma i Pier Narciso Masi. Guanyador d'una beca, com a primer cello va seguir cursos de formació orquestral a Lanciano, Vicenza i Parma.
Ha col · laborat amb les principals orquestres italianes, com l’Arturo Toscanini de Parma, Teatre alla Scala de Milà, Carlo Felice de Gènova sota la direcció de noms com Gandolfi, Fournellier, de Bernat Latham-Koenig, Bartoletti, Bareza, Furst, Dantone, Morricone, Plasson, Gelmetti, Kovatchev, Renzetti, Allemandi, Olmi, Muti i Rostropovich.
Ha actuat amb diversos conjunts de cambra, com el Bottesini Quintet, el quartet Aristos, o el "Trio Mediterrani" de Barcelona amb el qual ha col · laborat durant diversos anys.
De 2004 a 2008 va ser professor de violoncel al AMT Miglianico (Ch), on també va establir la "Orquestra Simfònica Juvenil AMT" de grau elemental, de la qual era responsable, coordinador i director. Des de 2006 toca a duo amb la pianista Angela Giancristofaro, amb qui ha guanyat nombrosos premis. El 2010 fundà l’Associazione Culturale Musicale “Modulazioni d’Arte”  a Lanciano.
És professor titular de violoncel a l'Escola Cívica de Música de Sant Giovanni Teatino. Toca un violoncel John Pistucci, Nàpols 1888.

 

Severine Rospocher – flauta

Inicia els estudis musicals als dotze anys a Mònaco, on acaba la seva carrera l’any 2001. Posteriorment segueix la seva formació com a flautista al Conservatori Superior de París, on obté el títol de Grau Superior a la clase de Vincent Lucas i finalment, es trasllada a Barcelona per perfeccionar-se amb Vicens Prats. Per a ella, el fet de compartir la música amb el públic és l’objectiu final. Ha actuat com a solista amb l’Orquestra Filarmonica de Monte-Carlo, com a músic d’orquestra a l’Aspen Music Festival i també a la JONC i JONC Filharmonia, i en formació de música de cambra a França, als Estats Units i arreu de Catalunya. També s’apassiona per l’ensenyament, veient una gran font d’enriquiment en el fet de compartir la música amb els alumnes. És titular del Diploma d’Estat de Pedagogia francès i actualment és professora del Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona.

 

José Rubio –guitarra

José M ª Rubio (1965). Va acabar la seva llicenciatura de Guitarra al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona (1992) amb el mestre Juan Francisco Garrido, obtenint menció honorífica del grau professional i actualment està cursant grau mitjà de Oboè al conservatori Professional de Manresa amb el mestre Ferran Torrens . Ha rebut master classes de mestres com Oscar Càceres (guitarra) i Michel Giot (oboè). Entre 1990 i 1993 va ser director de la Banda de Joves Músics de Mollet de l’Associació Cultural Pau Casals de Mollet del Vallès, del 2002 al 2007 director de l’Orquestra de Cambra de l’Escola Municipal de Música de les Franqueses del Vallès, des de 1990 director de l’orquestra de guitarres de l’Escola Municipal de Música de les Franqueses del Vallès, com a director d’orquestres juvenils ha participat al Festival Internacional de Neerpelt (Bèlgica) en diverses edicions i com a guitarrista amb el Concert d’Aranjuez al Festival internacional de Praga (República Txeca) el 1996. El 1997 va ser director de l’Escola Municipal de Música de les Franqueses del Vallès. Ha impartit classes per a mestres de primària i secundària i ha col·laborat amb diversos estudis de gravació a Barcelona. Actualment és director de l’Aula de música de Terrassa i professor de guitarra i llenguatge de l’Escola Municipal de Música de les Franqueses del Vallès gestionada pel Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona

 

Daniel Ligorio  –piano

Considerat per la crítica i el públic com un dels joves pianistes de més projecció del panorama nacional, Daniel Ligorio ha ofert recitals i actuacions amb orquestra a les sales i els festivals més prestigiosos del país amb gran èxit de crítica i de públic. En els últims anys Daniel Ligorio ha intervingut en projectes tan importants com l’enregistrament del concert per a piano i orquestra del mestre Joaquín Rodrigo per al segell Naxos, l’estrena internacional en motiu del cinquanta aniversari de Joventuts Musicals d’Espanya del concert per a dos pianos i orquestra “Juventus” d’Antón García Abril, l’enregistrament de la integral per a piano de Manuel de Falla per a Naxos i la integral dels trios de  Joaquín Turina per a piano, violí i violoncel amb el Trio Arriaga. Els seus premis com a pianista i diferents grups de cambra li han obert les portes a importants gires de concerts tant a Europa com a Amèrica, entre les quals destaquen, a nivell estatal, el concurs nacional de Joventuts Musicals d’Espanya, el concurs Infanta Cristina, o el de la Fundació Yamaha, i a nivell internacional el "Kendall Taylor Beethoven Piano Prize", el “Quilter Piano Competition”, el "Hopkinson Gold Medal & Sydney & Peggy Shimmin Piano Prize" així com el “International Tournement Competition”, després de ser seleccionats com a millor grup de música de cambra espanyol.

 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya