Subscriu-te a la
 
Festival Internacional Francesc Viñas > Històric programació Festival Viñas 2014
Venda d'entrades

10€ Socis JM 5€

Documents adjunts

FESTIVAL VIÑAS: Katia Michel, piano

SCHUBERT: Les tres darreres sonates per a piano

Data23/08/2014

Hora22:00h

Lloc Auditori de Sant Josep (Moià)

KATIA MICHEL, piano                                            www.katiamichel.com                                

 

Des del seu debut als 17 anys al Palau de la Música Catalana, la pianista catalanosuïssa Katia Michel ha actuat a Alemanya, Amèrica Central, Bulgària, Espanya, França, Irlanda, Itàlia, EEUU i Suïssa.  De les seves interpretacions, el públic i la crítica en destaquen unànimement la seva “alta musicalitat i elegància poètica”, així com la seva “brillant tècnica.”

Ha col.laborat com a solista amb nombroses orquestres, entre les quals les Orquestres de RTVE, Radio-Televisió suïssa, la Böhmische Kammerphilharmonie, l’Orchestre Régional de Cannes, la Simfònica del Vallès, la Orquesta Sinfónica de El Salvador i la Real Orquesta Sinfónica de Sevilla, sota la direcció de P. Bender, P. Béran, G. Cáceres, F. Llongueres, J. Mena, U. Munt, A. Reverté, P. Romano, U. Schneider i G. Voronkov.

Katia Michel és invitada regularment a festivals internacionals com el Gstaad New Years Festival, Antibes Génération Virtuoses, el Festival de Suchitoto, la Schubertiada de Vilabertrán, el Festival de piano de Barcelona, el Festival de Perpignan, el Festival de Gijón, el Festival El Convent de Blanes...

Després d’haver rebut el seu primer guardó als 7 anys a Stresa (Itàlia), ha estat premiada en nombrosos concursos nacionals i internacionals: primers premis del Concurs Permanent de Joventuts Musicals d’ Espanya al 2004, del Concurs Internacional d’Andorra i del Concurs Internacional Rotary Palma de Mallorca. Ha estat la representant d’Espanya en el Concurs de l’Associació Europea de Concursos per a Joves Músics (EMCY) i ha estat finalista del Grand Prix Eurovision per a joves músics, a Lugano. També ha estat guardonada per la seva interpretació de la música espanyola, on destaca el premi Rosa Sabater en el Concurs Internacional de Jaén el 2010.

Katia Michel ha finalitzat un Master of Music i un Artist Diploma el 2008 amb el mestre Claude Frank a la Yale School of Music becada per la Fundació La Caixa. Abans d’anar als EEUU, Katia havia estudiat amb Dmitri Bashkirov a l’ Escuela Reina Sofía de Madrid, amb Stanislav Pochekin al Conservatori del Liceu de Barcelona i amb Teresa Monteys a l’Acadèmia Marshall. També ha rebut periòdicament assessorament dels pianistes Ilan Rogoff i Alicia de Larrocha, per a la qual va tocar per primera vegada als 8 anys.

 El seu disc d’obres d’Isaac Albéniz acaba d’editar-se amb la discogràfica Columna Música. També ha participat en el disc de l’obra per a piano de Xavier Montsalvatge. Ha realitzat gravacions per TVC, TVE, Canal Sur, Ràdio Nacional, Catalunya Música, la Radio Nacional búlgara i la RTV suïssa.

Katia Michel participa regularment en diverses formacions de música de cambra i com a complement a la seva activitat de concertista, ha donat Masterclasses als EEUU i ha ensenyat a la Yale School of Music.

 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya