Subscriu-te a la
 
Festival Internacional Francesc Viñas > Històric Programació Festival Viñas 2015
Altres imatges de l'esdeveniment:
 
Venda d'entrades

10€ socis JM 50%

Documents adjunts

FESTIVAL VIÑAS: Coral Cantiga

Coral Cantiga, direcció Josep Prats
Enric Casasses (recitador), Marta Garcia Cadena (soprano), Edwin Garcia (tiorba)

"L'Amor a la natura i la natura de l'amor"
Textos de Llull (700 aniversari) Ausiàs Marc i Verdaguer

Un concert-espectacle on un rapsode, una soprano solista i un llaütista desvelaran, juntament amb el cor, els misteris de l'amor i l'amor per la natura a partir de música renaixentista catalana i europea i de fragments recitats de poesia catalana.

Data11/07/2015

Hora22:00h

Lloc Parc Municipal-Esplanada (Moià)

L'amor de la natura i la natura de l'amor és una nova producció de la Coral Cantiga creada i dirigida per Josep Prats i amb l’acompanyament del poeta i recitador Enric Casasses, la soprano Marta Garcia Cadena i el tiorbista Edwin García.
La proposta alterna obres de compositors com Claudio Monteverdi, Josquin des Prés, Clément Janequin, Thomas Tomkins, Juan Vásques i Joan Brudieu, entre d’altres, amb fragments de textos de Ramon Llull o Jacint Verdaguer.
Amb Ecco mormorar l'onde de Monteverdi es dóna el tret de sortida d'un concert que, com l'aurora, anirà despertant les sonoritats d'una natura serena, viva i juganera, inevitablement relacionada amb l'amor. És la calma de la natura de Hor ch’el ciel et la terra de Monteverdi, que posa en evidència un cor turmentat. «Pau ha en lo món, i guerra jo tot sol», com deia Ausiàs March.
L'amor i la natura són dos dels grans misteris de la humanitat i l'han cantat trobadors, poetes i filòsofs. Durant el concert, i en el marc de la commemoració dels 700 anys de la mort de Ramon Llull, ens fan de fil conductor fragments del Llibre d'Amic e Amat. Textos del Cançoner de Ripoll, d'Ausiàs March i de Jacint Verdaguer també hi tenen cabuda i contraposaran amb frescor els diversos tipus d'amor (cortès, carnal, platònic, pur, etc.).
Tant per a la selecció de textos com per a la declamació en el concert comptarem amb l'experiència i bon fer del poeta Enric Casasses.
Enric Casasses, recitador de luxe
Poeta d’obra inclassificable i genuïna, trobador con-temporani, narrador i dramaturg, traductor eventual i recuperador de textos oblidats. La seva poesia beu de diverses fonts i segueix corrents diferents. Sempre amb el tret propi de l’oralitat, Enric Casasses és un gran coneixedor de les més variades tradicions: de la poesia trobadoresca a la poesia surrealista i el moviment dadà.

 

Coral Cantiga

A Barcelona, en el popular i prestigiós marc dels Lluïsos de Gràcia, va néixer l’any 1961 la Coral  Cantiga, fundada per Leo Massó. N’han estat directors el mateix Leo Massó, Oriol Ponsa, Edmon Colomer i –des de l’any 1981– Josep Prats.
El seu repertori inclou obres a cappella i moltes de les grans obres simfonicocorals de totes les èpoques i estils, que ha interpretat en col·laboració amb acreditades orquestres catalanes i estrangeres, com l’Orquestra Ciutat de Barcelona i Nacional de Catalunya, l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’English Chamber Orchestra, l’Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra i l’Orquestra de Cambra Terrassa 48.
La Coral Cantiga ha estat dirigida per Oriol Martorell, Salvador Mas, Antoni Ros Marbà, Salvador Brotons, Manel Valdivieso, Trevor Pinnock, Pierre Cao, Laszlo Heltay, Johan Duijck, Fernando Eldoro, Marcos Leite, Werner Pfaff, Néstor Andrenacci, Dan-Olof Stenlund i Guerassim Voronkov. Ha ofert concerts a les principals sales de Barcelona (Palau de la Música, Auditori) i en importants festivals i temporades d’aquesta ciutat (Setmana de Música Religiosa, Festival de Música Antiga, Euroconcert, Ibercàmera, Cicle Coral de l’Orfeó Català, Festival Grec, etc.). També ha actuat al Palau de la Música de València, als festivals de música religiosa de Cuenca, Valladolid i Vitòria, a l’Auditorio Nacional de Música de Madrid i en diversos festivals internacionals, a Autun, Loughborough, Namur, Almada, Strasbourg, Pecs...

Pep Prats, director de la Coral Cantiga i moianès de cap de setmana

Josep Prats va estudiar música als conservatoris de Barcelona i Badalona, direcció amb Antoni Ros Marbà idirecció coral amb Jordi Casas, Erwin List, Laszlo Heltay, Pierre Cao i Michel Corboz.
Ha dirigit agrupacions corals com la  Coral Allegro i les corals de l’Arc, i actualment es fa càrrec de la Coral Cantiga i del Cor Ciutat de Tarragona. Ha estat professor de l’Institut del Teatre i del Conservatori Superior de Música del Liceu, director associat del Coro de RTVE i director convidat de nombrosos cors, tant amateurs com professionals: Capella de Santa Maria del Mar, Cor Nacional d’Homes d’Estònia, Escolania de Montserrat...També és director musical del programa Cantània, que organitza tots els anys el Servei Pedagògic de l’Auditori de Barcelona.
Ha treballat en nombrosos festivals corals nacionals i internacionals i en els prestigiosos festivals Europa Cantat (Linz –Àustria–,Nevers –França– i Barcelona). També ha estat membre de jurats de competicions corals nacionals i internacionals i sovint imparteix cursos de direcció coral arreu del món. Ha estat responsable tècnic de la Federació Catalana d’Entitats Corals i ha format part del Permanent Music Committee de la Federació Europea de Joves Corals-Europa Cantat.

 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya