Subscriu-te a la
 
Festival Internacional Francesc Viñas > Històric Programació Festival Viñas 2015
Venda d'entrades

15€ (Socis JM 50% de descompte)

FESTIVAL VIÑAS: Orquestra de l'AIMS - Sergey Ostrovsky, director

MOZART: Adagio i Fuga
BACH: Concert per a violí en la menor
Concert amb el guanyador del Concurs AIMS 2015
RESPIGHI: Suite núm. 3

Data15/08/2015

Hora22:00h

Lloc Església de l'Escola Pia (Moià)

L' Acadèmia Internacional de Música de Solsona i l’AIMS Festival són activitats organitzades per SONOS i l'Ajuntament de Solsona per cartorzè any consecutiu.

Des dels seus inicis, les nostres activitats han tingut un propòsit clar i ambiciós: la creació d’un fòrum internacional d’alt nivell d’ensenyament musical: l’AIMS. El projecte va dirigit tant a joves músics i formacions de cambra, encara estudiants però prometedors, com a instrumentistes i grups ja professionals interessats en aprofundir coneixements amb professors d’alt prestigi internacional.

AIMS parteix de la convicció de que els joves estudiants del nostre país mereixen i tenen dret a accedir a la millor formació. AIMS concentra tots els esforços per posar a la seva disposició els elements necessaris per a que puguin viure la seva futura professió durant dues setmanes. Els estudiants gaudeixen d’un extraordinari professorat i d’un enriquidor intercanvi cultural gràcies a la gran diversitat de procedències de l’alumnat. El calendari de treball segueix una programació molt intensiva. Els participants han de presentar el seu treball a l’AIMS Festival. L’entorn tranquil de la comarca del Solsonès afavoreix la concentració necessària per a aquest tipus de treball. A més a més, una organització feta a mida i les infraestructures idònies que la ciutat ofereix, fan d’AIMS un referent a escala internacional. Així doncs, podem enorgullir-nos d’haver esdevingut un model a seguir entre aquelles ofertes de caràcter similar a nivell nacional i internacional.

Una de les singularitats, i alhora clau de l’èxit del projecte, és l’AIMS Festival, que completa l’oferta formativa de l’Acadèmia. L’objectiu d’aquesta part del projecte és oferir l’oportunitat als músics i les formacions de cambra de viure la música com a professió, presentant els resultats del seu treball a l’escenari, i traslladar l’activitat docent més enllà de les aules, per tal que la gent de la comarca, i d’arreu del país, pugui gaudir de la millor música.

 

Sergey Ostrovsky, Violí

Primer violinista i fundador del Aviv Quartet Sergey Ostrovsky és professor de l’AIMS Academia i artista de l’AIMS Festival des de 2011.

Descrit per Isaac Stern com " ...un dels més destacats violinistes israelians", Sergey Ostrovsky va néixer el 1975 a Rússia en una família de músics. En l'actualitat s'ha construït una carrera activa i exitosa com a primer violí de l’Aviv Quartet, solista, professor de violí i música de cambra a l’Haute École de Musique de Genève (a Neuchâtel) i primer concertino de l'Orquestra del Palau de les Arts de la Comunitat Valenciana.

Com a primer violinista i fundador el 1996 de l’Aviv Quartet, Sergey va guanyar diversos premis en competicions internacionals, com el Gran Premi en el 3r Concurs de Música de Cambra de Melbourne, el Concurs de Quartets de Corda de Bordeus, el Concurs Primavera de Praga, el concurs “Schubert i Modernitat" a Graz, Àustria, així com el Premi Israelí del Ministeri de Cultura, del Ministeri d'Educació d'Alemanya, el Premi Annual de Música de Cambra del Pais Lottery d’Israel.

Amb l’Aviv Quartet, Sergey ha actuat en tots els continents, al Carnegie Hall i el Lincoln Center de Nova York, el Kennedy Center i la Biblioteca del Congrés de Washington, la Sydney Opera House, el Wigmore Hall i el Royal Festival Hall de Londres, l’Auditori del Louvre i Teatre du Châtelet a París, el Wiener Konzerthaus, a la Philharmonie de Colònia, gires de concerts a Sud-àfrica, Austràlia, Canadà, Xina, Estats Units, Brasil, Polònia, Croàcia, Hongria, Àustria i molts altres països. Ha participat en festivals com Verbier , Aix-en-Provence, Storioni, Festival de Davos, Festival de Quartets a Luberon, Folles Journées de Nantes. Així mateix ha realitzat diversos enregistraments en els segells Naxos (FAHoffmeister, Erwin Schulhoff, Erno Dohnanyi) i Dalia Classics (Shostakovich), durant els 15 anys d'una reeixida carrera, el quartet és conegut com un dels quartets de corda de primera classe en els escenaris de música de cambra a tot el món.

Les seves aparicions com a solista incloent l’Orchestre de la Suisse Romande, l’Orquestra Filharmònica d'Israel, la Filharmònica de Ciutat del Cap, la Filharmònica de Johannesburg, la Filharmònica de Brooklyn, la Simfònica de Jerusalem, l’Orquestra de Cambra d’Israel i l'Orquestra Filharmònica de Moscou, i moltes altres, amb directors com Zubin Mehta, Yoel Levi, Hugh Wolff, Bernard Guller, Uriel Segal, Maxim Vengerov i d’altres.

Sergey ha gravat EMI Classics el Concertone per a dos violins de Mozart, juntament amb Maxim Vengerov i el l’Orquestra de Cambra del Festival de Verbier, i el 2010 va gravar per a Naxos un nou àlbum, que ofereix concerts russos menys coneguts, d’Anton Arenski, Jules Conus i la primera gravació mundial del Concertino op. 42 de Mieczyslaw Weinberg .

Entre 2007 i 2012 Sergey va ser el primer concertino de l'Orchestre de la Suisse Romande a Ginebra, Suïssa .

Des de l’any 2009, Sergey Ostrovsky és professor de violí a l’Haute École de Musique de Genève (coneguda anteriorment com el Conservatori de Ginebra), a Neuchâtel.

 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya