Subscriu-te a la
 
Cicle EL MOIANÈS SONA > Programació EL MOIANÈS SONA 2016
Altres imatges de l'esdeveniment:
 
Venda d'entrades

Visita, concert i sopar: Preu 15€. Socis JM 10€

EL MOIANÈS SONA: Duo Bitònic

Núria Balcells, violí de cinc cordes
Anatol Eremciuc, acordió

Piazzolla i Músiques del Món

Pasejada fins la balma de Fontscalents i bufet lliure de productes del Moianès

Data25/06/2016

Hora18:00h

Lloc Fontscalents (Castellcir)

Bitònic presenta un projecte embriagador: dos músics amb una llarga trajectòria escènica fusionen sons de Moldàvia i Catalunya, interpretant tangos d’Astor  Piazzolla, músiques del món (Irlandesa, Francesa, Klezmer) i composicions pròpies amb improvisacions.
El violí de 5 cordes, anomenat Quintón, va ser construït pel luthier americà Barrey Dudley i compagina alhora violí i viola, donant un so expansiu i càlid.
Intèrprets i repertori, ofereixen un concert íntim, versàtil, ple  d’alegria i tendresa; amb breus descripcions que guien el públic al llarg del concert.

Balma de Fontscalents
Sortint des d’Esplugues, la masia troglodítica aixoplugada a la roca, i seguint amunt la riera de fontscalents s’arriba a una balma en un indret paradisíac, Cal seguir riera amunt per la seva riba dreta, seguint el corriol que discorre sempre més proper a l'aigua. En havent passat la tercera porta de filferrat, que delimita els espais pels quals circulen lliurement les vaques que pasturen en aquells camps, el corriol arriba a la bauma on es troba la font, sota una imatge de la Mare de Déu de Lorda.
El nom d'aquesta font denota una antiga surgència d'aigua calenta o tèbia. Actualment l'aigua que en surt ho fa a la temperatura habitual en les altres fonts del terme.

 

Com arribar: Per la BV-1310 de  Castellterçol a Castellcir al punt km 3,8 es pren el camí de terra a l’esquerra i es baixa travessant boscos de pi roig i rouredes cap a Esplugues, on hi haurà l’aparcament. Des d’allà, caminarem 7 minuts riera amunt fins a Fontscalents

 

ELS INTÈRPRETS:

Núria Balcells, violí de cinc cordes

Llicenciada al Conservatori del Liceu, amplia els seus estudis amb Adam Korniczewki al Conservatoire Royal de Brussel.les i Garret List al Conservatori de Liège en  l’especialització d’improvisació lliure. Recerca i s’enriqueix d’estils musicals arreu d’Europa: música Irlandesa amb Martin Hayes, Rumanesa amb czarzavas Band, Klezmer al Klezfest de Londres, Mediterrània Oriental a Creta amb Ross Daily, Francesa, Occitana, Bretona, amb Norbert Pignol i Jazz Didier Lockwood a l’escola CMDL de París. Ha tocat a la Brussels Philarmonic Orchestre entre d’altres, Rafael
Amargo, Bao Cissocko, N’Faly Koyuate, Rue Haute, i realitzat 3 anys de Tour Europea amb Circus Klezmer. Actualment forma part del grup Les Violines, De Vellut i Eduard Iniesta Ensemble i s’especiatitza en Jazz amb el contrabaixista Horacio Fumero.

 

Anatol Eremciuc, acordió

Nascut a Moldàvia, obté el Títol Superior cursat a la Universitat Aleco Russo de Balti.
Guanyador I lloc de la 5ª edició del Roland V Accordion Festival al concurs a Espanya 2011, i membre del jurat de la 6a edició. Acordionista de l’orquestra Barbu Lautaru, Electrorumbaiao 2013 de DJ. Panko (ex-­‐membre de Ojos de Brujo i Alan Sousa), Baiao Brasil des del 2012, música folk HAV i participa en diversos festivals internacionals de Forró (Rússia, Alemanya, Anglaterra, Portugal, França, Suïssa, …). Discografia:
Estació de França – BCN és el seu disc editat de composicions pròpies i té dos
àlbums editats amb el seu grup Basarab.

 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya