Subscriu-te a la
 
Festival Internacional Francesc Viñas > Històric Programació Festival Viñas 2016
Altres imatges de l'esdeveniment:
 
Venda d'entrades

18€, socis JM 13€

FESTIVAL VIÑAS: Claudi Arimany-ORCA

Orquestra de Cambra del Reial Cercle Artístic
Claudi Arimany, flauta
Eduard, Saez, flauta

El duel de Don Quixot amb les flautes
BACH: Suite nº2 BWV 1067 per a flauta i orquestra
QUANTZ: Concert nº1 en Sol menor per a dues flautes i orquestra
VIVALDI: Concert per a 2 violins
TELEMANN: Suite de Don Quixot

Torna a Moià el prestigiós flautista Claudi Arimany per oferir un refrescant programa amb orquestra

Data23/07/2016

Hora22:00h

Lloc Església Escola Pia (Moià)

 CLAUDI ARIMANY, flauta

Claudi Arimany va néixer a Granollers (Barcelona). És considerat un dels solistes catalans de més prestigi amb una important trajectòria de gran projecció internacional.

Ha actuat sempre com a solista, juntament amb artistes de la talla de J.P.Rampal, M.Maisky, M.Nordmann, F.Ayo, N.Zabaleta, V.dels Àngels, C.Orbelian, V.Pikaisen, M.Larrieu, J.Suk, A.Nicolet, J.J.Kantorov, C.Scimone, Cuartet Borodin, etc., essent convidat per les més importants orquestres tals com l’English Chamber Orchestra, Berlin Philarmonic Ch. Orchestra, China National Symphony Orchestra, Philarmonia Virtuosi de Nova York, Franz Liszt de Budapest, Israel Sinfonietta, Ensemble Orchestral de París, Solistes de Zagreb, Orq. Bach de Munich, Orquestra Simfònica de Praga (FOK), Orchestra Internazionale d´Italia, Moscow Chamber Orchestra, Stuttgarter Kammerorchester, Amadeus Chamber Orchestra, Prague Chamber Orchestra, Berliner Kammerorchester,  European Union Chamber Orchestra, I Virtuosi Italiani i la Filharmònica Txeca entre moltes d’altres.

Claudi Arimany ha ofert concerts a pràcticament tots els països d’Europa, i també a Rússia, Estats Units, Canadà, Brasil, Israel, Liban, Kazakhistan, Thailandia,  Xina, Japó, etc., actuant a importants auditoris com ara el Chicago Simphony Hall, Washington Library of Congres, Carnegie Hall  de Nova York, Boston Simphony Hall, Palau de la Música Catalana de Barcelona, Concertgebouw d´Amsterdam, Wellington de Londres, Beethoven House de Bonn, Franz Liszt Academy de Budapest, Teatro Real i Auditorio Nacional de Madrid, Hofburg Redoutensaal, Palais Auersperg i Wiener Konzerthaus de Viena, Beijing National Concert Hall de Pekin, Hollywood Bowl de Los Angeles, Txaikowsky de Moscou, Rudolfinum i Smetana Hall de Praga, Gasteig i Herkules Saal de Munich, Kolarak de Belgrad, Lieder halle de Stuttgart,  Théâtre Champs Elysées, Salle Pleyel i Salle Gaveau de París o el Suntory Hall i el Bunka Kay Kan de Tòquio.

Compta amb una àmplia discografia amb més de quaranta CD,s per a les firmes SONY Classical, NOVALIS, DENON, SAPHIR, DELOS Int., etc. molts dels quals han estat premiats, incloent els primers enregistraments de l'obra completa per a flauta de Franz i Carl Doppler (9 CD), la integral dels concerts per a flauta i orquestra de François Devienne (4CD), la dels concerts de Joan Baptista Plà, compositor català del XVIII, de Mozart, de Hoffmeister, etc.

Considerat per Jean-Pierre Rampal com un dels més grans flautistes de la seva generació, van ser companys durant molts anys als escenaris de tot el món, resultant ser l’hereu d’un estil d’interpretar i d’entendre l’art de la música.

Claudi Arimany utilitza en els seus concerts l’emblemàtica flauta d’or  W.S. Haynes de J.P.Rampal.       

EDUARD SÁNCHEZ , flauta              

Eduard Sánchez és professor del Conservatori Superior de Música de Barcelona. Es va formar en el Conservatori Superior de Música de València, posteriorment perfecciona els seus estudis amb Willy Freivogel, Maxence Larrieu i, en especial, amb el solista internacional Claudi Arimany.

La seva activitat concertística l’ha portat a actuar amb instrumentistes internacionals com Claudi Arimany, Alan Branch, Michel Waguemans, Ireneusz Jagla, Georges Kiss, Luigi Puxaddu, Glauco Bertagnin, Pietro Juvarra, etc. Ha oferit concerts per Espanya, Portugal, França, Itàlia, Suïssa, Alemanya, Mónaco, Austria,Holanda… amb títols com La Flauta Virtuosa, Hereus de Jean Pierre Rampal, Els nostres millors virtuosos al servei de la millor música per a dues flautes, Flautes, Virtuosisme i Bel Canto… Ha actuat com a solista, juntament amb formacions com la prestigiosa Orquesta de Viena en la Sala Redeutensaal del Palau Imperial, l’Italiana “I Musici di Vivaldi”,  les alemanyes Orchestre Philarmonie de Brandemburg, Württemberg Chamber Orchestra, kammerorchester Pforzheim, Kammerorchester Tübingen, Orcquestra Camera Musicae. En auditoris com Palau de la Música de València, Palau de la Música de Barcelona, Auditori de Barcelona, Casa da Música Oporto, Redeutensaal del Palau Imperial de Viena, Palais Auesperg de Viena .

Actualment forma duet amb la pianista Carme Vilà (professora del Conservatori de Barcelona) i el pianista Ignacio Millán (professor del Conservatori de València) amb èxit de crítica. Ha fet l’estrena d’obres inèdites de diferents compositors. Ha enregistrat per a Catalunya Música i per a diferents televisions.

Participa com a solista en diversos festivals internacionals de gran prestigi per tot Europa, com el Festival Internazionale Autunno Musicale Palazzolese de Bergamo (Itàlia), el Festival Internazionale di Musica da Camera Estate Musicale di Gressoney (França), Les musicales de Cormeilles (França), Certamen Musical de Kerkrade (Holanda), Havelländischen Musikfestspiele, Musik für Sindelfingen (Alemanya), Festival Música Ciutadella de Menorca, Festival Música de Rialp, Festival d’Altafulla, Festival Internacional Santa Florentina i a tot arreu de Catalunya, Cicles Música als Palaus, el Cicle de Concerts del Conservatori de Música de Barcelona en diverses formacions, col·laborador de les Orquestres Chamber I Musici di Vivaldi, Orquestra Pablo Sarasate de Navarra, Orquestra Clàssica de València, Orquestra Acadèmica de València, Orquestra Filharmònica de València, Orquestra Simfònica Cuitat d’Eivissa, entre d’altres.

Eduard Sánchez utilitza en els seus concerts una flauta Wm.S.HAYNES d’ or 14k.

La seva precoç activitat pedagògica li ha permès impartir diferents cursos de perfeccionament musical. És professor del Conservatori Superior de Música de Barcelona, director de l’Orquestra de Flautes, i del Conservatori Iale School Elian’s de L’Eliana.

ORQUESTRA DE CAMBRA DEL REIAL CERCLE ARTÍSTIC DE BARCELONA

Giovanni Giri, concertino

 

La primera orquestra del Cercle data de l’any 1900 i fou dirigida pel compositor i pianista Enric Granados, que va organitzar i protagonitzar diferents concerts de cambra al costat dels primers socis fundacionals.

El 1992, coincidint amb una etapa de renovació dels objectius fundacionals del Reial Cercle Artístic, el violinista Javier Mateos, concertino entre d’altres de l’Orquestra Simfònica del Vallès, refunda l’orquestra  amb la intenció de crear una formació estable i professional dedicada a la música de cambra, que doni oportunitat als instrumentistes, solistes i compositors catalans.

El seu repertori engloba des del període barroc fins al contemporani i ha estrenant, entre d’altres, obres de compositors com Albert Guinovart, Xavier Pagès i Toni Villasante.

L'O.R.C.A ha col·laborat amb solistes i directors com Josep M. Alpiste, Claudi Arimany, Cristian Florea i Alfons Reverté. També ha realitzat homenatges a Eduard Toldrà i X. Montsalvatge. Ha actuat en diferents escenaris, com ara el Palau de la Música acompanyant solistes al concurs del Primer Palau. Palau Oval de Montjuïc en la primera trobada internacional dels Pueri Cantores, diversos festivals arreu de la geografia catalana i ha col·laborat amb l'Aula de Cant de Carme Bustamante amb l'òpera El Barbero de Sevilla

La institució on neix l'orquestra es va crear al 1881, i actualment té la seva seu al carrer Arcs nº 5, (Casa dels Comptes dels Pinatelli i Casa Bessols) i és a la Sala dels Atlants d’aquest edifici on ORCA ofereix la seva temporada  anual de concerts.

A dia d'avui el projecte artístic de l'ORCA sorgeix de nou amb força i amb gran il·lusió per part dels seus joves components, amb un clar suport institucional del Reial Cercle artístic i amb l’objectiu de realitzar una activitat de qualitat, per tal d'optar a un espai dins de l'escena musical catalana, amb la voluntat de gaudir i fer gaudir amb els valors amb què està compromesa la institució des dels seus inicis.

 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya