Subscriu-te a la
 
Festival Internacional Francesc Viñas > Històric Programació Festival Viñas 2016

FESTIVAL VIÑAS: Katia Michel, piano

Granados i Schumann

Celebrem l'Any Granados amb una pianista referent en aquest repertori, alumne d'Alicia de Larrocha

Data06/08/2016

Hora22:00h

Lloc Auditori de Sant Josep (Moià)

KATIA MICHEL

 www.katiamichel.com

 

La pianista catalanosuïssa Katia Michel actua a Europa, Estats Units, Mèxic, Amèrica Central, Colòmbia i Sud Est Asiàtic. De les seves interpretacions, el públic i la crítica en destaquen unànimement la seva “alta musicalitat i elegància poètica”, la seva “interpretació summament comunicativa” així com la seva “brillant tècnica.” Com a solista ha col.laborat amb nombroses orquestres, entre les quals les orquestres de RTVE, Radio-Televisió suïssa, la Orquesta Sinfónica Nacional de Colombia, la Böhmische Kammerphilharmonie, l’Orchestre Régional de Cannes, la Orquestra Simfònica del Vallès, la Orquestra Simfònica de El Salvador i la Reial Orquestra Simfònica de Sevilla, sota la direcció de Philippe Bender, Philippe Béran, German Cáceres, Tomasz Golka, Francesc Llongueres, Juanjo Mena, Uwe Munt, Piero Romano i Urs Schneider, entre altres.


Katia Michel és regularment convidada a participar en festivals com ara el Gstaad New Years Festival, Antibes Génération Virtuoses, el PAXFEST de Mèxic, el Festival Internacional de Piano d’Ibagué a Colòmbia, el Festival de Suchitoto a El Salvador, el International Music Festival Phnom Pehn, el Festival Castell de Peralada, la Schubertíada de Vilabertran i el Festival de Gijón. Ha actuat en grans auditoris com el Carnegie Hall de Nova York, el Royal Dublin Society Concert Hall, la Salle des Abeilles de Ginebra, el Beethoven Kammermusiksaall de Bonn, el Palau de la Música Catalana i l’Auditori de Barcelona, el Teatro Monumental de Madrid i el Teatro de la Maestranza de Sevilla.

 

Després d’haver rebut el seu primer guardó als 7 anys a Stresa (Itàlia), és premiada en nombrosos concursos nacionals i internacionals. Reb entre altres els primers premis del Concurs Permanent de Joventuts Musicals d’ Espanya al 2004, del Concurs Internacional d’ Andorra i del Concurs Internacional Rotary Palma de Mallorca. Ha estat la representant d’Espanya en el Concurs de l’Associació Europea de Concursos per a Joves Músics (EMCY) i ha estat finalista del Grand Prix Eurovision 2000 per a joves músics, a Lugano. També és guardonada la seva interpretació de la música espanyola, on destaca el premi Rosa Sabater en el Concurs Internacional de Jaén al 2010.

 

Katia Michel va estudiar amb Stanislav Pochekin al Conservatori del Liceu de Barcelona, amb Dmitri Bashkirov i Claudio Martinez Mehner a l’Escola Reina Sofía de Madrid i amb Maria Teresa Monteys a l’Acadèmia Marshall. També ha gaudit del mestratge i guiatge dels pianistes Ilan Rogoff i Alícia de Larrocha, per a la qual va tocar per primera vegada als 8 anys. Posteriorment, als Estats Units realitza un Master of Music i un Artist Diploma amb Claude Frank a la Yale School of Music becada per la Fundació La Caixa.

 

Ha editat un disc d’obres d’Isaac Albéniz amb la discogràfica Columna Música i la sonata per a violí i piano de Pau Casals amb el violinista Josep Colomé per al segell Klassic Cat. També ha gravat les obres per a violoncel i piano de Pau Casals i la sonata Arpeggione de Schubert per a Klassic Cat amb el violoncel·lista Peter Schmidt. Així mateix ha realitzat gravacions per TVC, TVE, Canal Sur, Ràdio Nacional, Catalunya Música, Radio Nacional búlgara i RTV suïssa.

Katia Michel participa regularment en diverses formacions de música de cambra i compagina la seva activitat de concertista amb la docència. Ha donat Masterclasses als EEUU, a Colòmbia i a Mèxic i actualment és professora del Conservatori del Liceu i del Conservatori de Manresa.

 

PROGRAMA

Enric Granados (1867-1916)

Valses poéticos                                                                                 

La maja y el Ruiseñor

Los requiebros

 

Robert Schumann (1810-1856)

Davidsbündlertänze Op. 6          Lebhaft 

Innig

Mit Humor

Ungeduldig

Einfach

SehrRasch

Nicht Schnell

Frisch

Lebhaft

Balladenmassig

Einfach

Mit Humor

Wild and Lustig

Zart und singen

Frisch

Mitgutem Humor

Wieaus der Ferme

Nicht Schnell

 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya