Subscriu-te a la
 
Festival Internacional Francesc Viñas > Històric Programació Festival Viñas 2016

FESTIVAL VIÑAS: Sara Blanch, soprano - Josep Buforn, piano

La recent guanyadora del Concurs de Cant Francesc Viñas actua al Festival que porta el nom del tenor

Data17/08/2016

Hora22:00h

Lloc Auditori de Sant Josep (Moià)

Sara Blanch va néixer en 1989 en Darmós (Tarragona). Va començar els seus estudis musicals en un ambient familiar, amb els seus pares. Va estudiar piano amb Vladimir Karpov, Glòria Peig i Mònica Buxó i dansa clàssica amb Dolors Ramírez. Va descobrir la seva veritable passió pel cant quan tènia 14 anys, començant les seves classes amb la mestra Isabel Canyes. Quatre anys més tard va ingressar en el Conservatori de Sabadell on va rebre classes d'Elisenda Cabero i va acabar amb Matricula d'Honor. Seguidament va estudiar dos cursos de cant amb Enedina Lloris i també amb la mezzosoprano Francesca Roig. Va finalitzar els seus estudis superiors en el Conservatori del Liceu, amb la seva mestra Carmen Bustamante. Actualment estudia amb la mestra Mariella Devia.

Ha realitzat cursos i masterclass amb Enedina Lloris, Francesca Roig, Carmen Bustamante, Lambert Climent, Jaume Aragall, Jordi Domenech, Andrea Oswald, Volfgang Beuschel, Ofèlia Sala, Miquel Ortega, Montserrat Caballé, Raúl Giménez, Lorenzo regazzo, entre uns altres. I ha treballat amb coneguts repertoristas com Ricardo Estrada, Josep Buforn, David Casanova, Lluís Avedaño, Elena Kolesnikova, Manel Ruiz, Andrea Álvarez, Marta Pujol, Alan Branch, Silbano Zabeo, etc.

Sara Blanch tenia 16 anys quan va debutar en l'òpera, cantant Sentinella de l'òpera Lisistrata d'Albert Carbonell en el Teatre Nacional de Catalunya i el Mercat dels Flors. Poc més tard, va cantar Rowan de l'òpera The Little Sweep de Benjamin Britten en el Teatre La Faràndula de Sabadell. Va representar el rol d'Oscar d'Un ballo in maschera de G. Verdi, organitzat per Barcelona Opera Studio (BOS), 2013; va cantar Rita en l'òpera Rita de Donizetti a Barcelona, 2013, organitzat pel Centre d'Estudis Musicals A tempo. Aquest mateix any va debutar en el Teatre Rossini (Pesaro, Itàlia) cantant els rols de Delia i Contessa di Folleville de Il Viaggio a Reims de G. Rossini, dirigit per Daniel Smith. A l'octubre de 2013 va debutar el rol de la Reina de la Nit de la coneguda òpera de Mozart, La Flauta Màgica, en el Teatre La Faràndula de Sabadell, dirigida pel mestre Daniel Gil de Tejada. Va participar en el projecte Das lied der Frauen vom fluss amb La Fura dels Baus, 2013. En 2014 va debutar el rol de Amore de l'opera Orfeo de Gluck, Barcelona. Aquest mateix any va realitzar diversos recitals a Amèrica i Espanya. Al febrer de 2015 debuta el rol de Berenice de L’Occasione fa il ladro de Rossini en el Teatre de Sarrià i poc després Serpina en La serva padrona de Pergolesi; al juliol de 2015 va debutar els rols d'Elvira de L’italiana in Algeri de Rossini i Aurelia en Il Vespro sicilià de Lindpaintner en el Festival de Rossini en Wildbad (Alemanya). Al gener de 2016 ha debutat el rol de Fanny de la Cambiale di matrimonio de G. Rossini.

 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya