Subscriu-te a la
 
Historial de concerts > Concerts 2017
Altres imatges de l'esdeveniment:
 
Documents adjunts

Cor Lerània: Valsos amorosos de J. Brahms

Adrià Bravo, piano
Anna Puigmartí, piano
Jordi Noguera, direcció

JOHANNES BRAHMS: Valsos amorosos

Data05/11/2016

Hora20:00h

Lloc Auditori de Sant Josep (Moià)

PROGRAMA DEL CONCERT
 VALSOS AMOROSOS:
Johannes  BRAHMS,  1833 – 1897

Intermezzo  op. 118 – Klavierstüke   n.1
Liebeslieder-Walzer, op.52  (escrits l’any 1868 i 1869)
Intermezzo  Op. 118 – Klavierstüke   n.2
Neue Liebeslieder-Walzer, op. 65  (escrits l’any 1874)

COR LERÀNIA – Cor de Cambra

El COR LERÀNIA, neix a Barcelona el gener de 1995. L’activitat del COR LERÀNIA es fonamenta en una valuosa flexibilitat i imaginació a l’hora de treballar la música de cambra. Els seus objectius són l’exigència tècnica i interpretativa i l’expressió fresca i directa per tal d’aconseguir la màxima comunicació i fer viure la música intensament i directa a tots els públics. Amb aquest objectiu, el cor defuig lectures superficials o urgents, buscant sempre la màxima frescor, espontaneïtat i intensitat en les obres.  El repertori que treballem abraça des del renaixement fins als nostres dies:... (de Janequin, Lassus i Victoria fins a Kodály, Schönberg o Taltabull, passant per Brudieu, Monteverdi, Gesualdo, Schütz, Bach, Cererols, Haydn, Beethoven, Schubert, Schumann, Mendelssohn, Brahms, Rheinberger, Bruckner, Debussy, Saint-Saëns, Hindemith, Britten, Fauré, Orff, Oltra, Casals, Toldrà,... ) a banda del repertori habitual per a cor sol, també treballem – si és el cas - repertori amb altres instruments com piano, orgue, arpa o tiorba.   Actualment tenim preparat un programa de Monteverdi i Schütz amb en Xavier Soler – tiorbista, els valsos de Brahms op.52 i 65 amb els pianistes Adrià Bravo i Anna Puigmartí, i estem treballant amb trompes (Belén Ureña i Cristina Hernández) i l’Esther Piñol – arpista, l’op.17 de Brahms i L’ A Ceremony of Carols de Britten.

 

JORDI NOGUERA - Director  

El seu treball amb el cor es fonamenta en orientar la lectura de les obres cap a una comprensió profunda i actual (contemporània) de les mateixes. Aquest treball contempla i parteix de la personalitat individual de cada cantant i culmina en la recreació col·lectiva i global de l’obra.

Jordi Noguera i Perathoner inicià els estudis musicals a Manresa amb Filomena Comellas, Els desenvolupà a Montserrat al costat del P. Ireneu Segarra; continuà després la seva formació (direcció, cant, piano, anàlisi i fenomenologia) amb Francesc Llongueras, Jordi Albareda, Mª Jesús Crespo i Benet Casablancas, entre altres, i continua la seva formació ... Paral·lelament ha dut i duu  a terme una intensa tasca pedagògica i de direcció.

Fundador de l’Escola Municipal de Música de Navarcles (1981), que ha dirigit fins l’any 2000, és professor al Conservatori Municipal de Música de Manresa, director del cor de cambra d'aquest conservatori i professor de cant a l'Escola Municipal de Música de Navarcles. Dins dels estudis organitzats al Conservatori, des de l’any 2003 està desenvolupant un programa d’estudis de la música per a adults. Ha estat director de l'Orfeó Manresà (1987-91) i de la Coral Sant Jordi (1991-95). És director del Cor Lerània des de 1995.

 

Adrià Bravo Hernandez - pianista

Neix el 1994 a Manresa i comença els seus estudis musicals als set anys amb la professora Fina Guàrdia. Als 8 anys entra al Conservatori Municipal de Música de Manresa, i estudia piano amb el professor Lluís Rosselló Molinari. Finalitza els estudis de Grau Mitjà amb en Lluís Rosselló, rebent classes també de Katia Michel. Actualment, cursa el segon curs de Grau Superior a l’ Escola Superior de Música de Catalunya, amb el professor Adolf Pla. Ha actuat al Teatre Kursaal de Manresa, l’Auditori de Barcelona, la Casa dels Pianos, la Casa Elizalde i dins el Cicle de Joves Talens Maria Vilardell Viñas de Moià, entre altres, i ha guanyat diversos premis en concursos nacionals i internacionals. Ha obtingut el 3r premi de la categoria C del 39è Concurs de Joves Intèrprets de Piano de Catalunya a Vilafranca del Penedès, l’any 2009 i una menció honorífica en el 43è Concurs de Joves Intèrprets de Piano de Catalunya a Vilafranca del Penedès, l’any 2012, una Menció Honorífica en el Concurs Internacional de Piano Rotary de Palma de Mallorca, l’any 2011, el Premi Mestre Blanch d’interpretació de piano, música de cambra i composició, en diversos anys: 2005/2006, 2007/2008 i 2009/2010 respectivament, el Premi de Joves Talents del Conservatori el 2011/2012 i la beca d’estudis a l’excel·lència musical del C.M.M.M. l’ any 2012, el 3r premi de la categoria A del 44è Concurs de Joves Intèrprets de Piano de Catalunya a Vilafranca del Penedès i el 2n premi del V Concurs de Piano Junior de Barcelona. Ha rebut classes magistrals de Ramon Coll, Erik Tawaststjerna, Alba Ventura, Albert Guinovart, Lluís Grané, Trio Ludwig (Abel Tomàs, Arnau Tomàs i Hyo – Sun Lim) i Narcís Bonet, i consells de professors com Vladislav Bronevetzki, Daniel Ligorio, Albert Atenelle i Stanislav Potchekin, entre altres.

 

Anna Puigmartí Tomasa - pianista

Inicia els estudis musicals als cinc anys a l’Escola de Sant Joan de Vilatorrada dirigida per Agustí Charles. Cursa el Grau Professional al Conservatori de Música de Manresa al costat de la pianista Carme Botifoll obtenint excel·lents qualificacions. Apassionada de la Música de Cambra obté el Superior de Piano i de Cambra sota el mestratge del pedagog i concertista Àngel Soler (del qual encara avui segueix rebent classes) al Conservatori del Liceu. Segueix la seva formació cursant el Màster d’Interpretació a l’Escola Superior de Música de Catalunya amb els concertistes Leonid Sintsev i Vladislav Bronevetzky. Ofereix nombrosos recitals de diversos estils musicals i diferents formacions instrumentals per l’estat espanyol, obtenint una gira de concerts per Menorca i Mallorca becada per Joventuts Musicals d’Espanya. Guanyadora en diversos concursos tant com a solista com a membre de grups de cambra: Concurs de Piano de Berga, Concurs de l'Escola de Barcelona, Premi Ciutat Manresa, Concurs de Vilafranca del Penedès, Concurs Eugènia Verdet o Concurs Internacional Arjau. Ha actuat en espais com l’Auditori de Barcelona, Museu de Badalona, Cercle del Liceu, Casa Elizalde, Kursaal de Manresa, Auditori de Palamós, Teatre de Torruella de Montgrí, Fundació Caixa Manresa, Museu MEAM i ha inaugurat diversos Auditoris de Catalunya. El seu esperit eclèctic l’ha portada a assistir a cursos de Tango, Música del Món, Cant, Lied, Direcció, Fenomenologia, Música Infantil, Teatre Musical. Ha rebut classes magistrals de Josep Fuster, Jordi Noguera, Francisco Poyato, Francesc Llongueres, Yonty Solomon, Mitsuko Shirai o Josep Mª Colom. Actualment compagina dues activitats que estima: la pedagogia musical i els concerts.

 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya