Subscriu-te a la
 
Documents adjunts

CICLE JOVES: Xavier Ricarte, piano

Prokofiev, Schumann, Ravel, Scriabin

Tenim la sort de poder escoltar de nou al Xavier Ricarte, a qui no ens cansem de seguir en la seva evolució i els seus èxits

Data18/05/2019

Hora20:00h

Lloc Auditori Sant Josep (Moià)

El pianista manresà Xavier Ricarte ha estat valorat per la crítica com una jove promesa amb sensibilitat, energia i intensitat musical, tant en el camp de la interpretació com en el de la improvisació.

Als 9 anys ja fa el seu primer recorregut de concerts a Catalunya passant per sales com l'Atlàntida de Vic, l'Auditori Enric Granados de Lleida, l'Auditori AXA de Barcelona, entre d'altres sales, gràcies a un concurs de Joventuts Musicals. Al llarg dels següents anys, ha obtingut Matrícula d'Honor en els estudis d’interpretació clàssica i en música de cambra.

Ha rebut formació de mestres com Carles Julià, Katia Michel, Daniel Ligorio, Akiko Ebi, Vladimir Viardo, Dmitri Alexeev, András Schiff, entre d'altres.

La seva inquietud musical el porta també a endinsar-se en la música de jazz i la improvisació en diferents estils, tot rebent formació de músics com Manel Camp, Jordi González, Carles Marigó, Robert D. Levin, Deejay Foster o Llibert Fortuny.

​La obtenció del 1r Premi en el Concurs BBVA Talent Individual i el 1r Premi “Mejor intérprete en música contemporánea” en el Concurs Intercentros Melómano li han donat la sortida a nivell nacional i a nivell internacional, com a solista, fent música de cambra i juntament amb petites orquestres, com la Jeune Chamber Orchestre de Paris o l’ORCA, amb les que ha interpretat concerts per piano i orquestra de J.S.Bach, W.A.Mozart i E.Grieg. 

​La Fundació Ferrer-Salat li ha atorgat les prestigioses “Beca Joves Promeses” i dues vegades consecutives la “Beca d’Excel·lència”, per tal de poder estudiar tota la carrera de forma gratuïta al Conservatori del Liceu, on actualment està estudiant 3r de Grau Superior sota la tutela d’Alba Ventura i de Stanislav Pochekin.

A banda dels seus estudis al Conservatori, també forma part de l'equip de Press-Music, portal online de difusió i crònica musical. I ha estat acceptat per cursar el Màster de Música i So per les Experiències de l'Entreteniment impartit per la Universitat de Barcelona i l’ENTI, l’Escola de Noves Tecnologies Interactives.

 

 

 

.PROGRAMA

I

ROBERT SCHUMANN (1810- 1856)

-    Escenes d’infants op 15

  MAURICE RAVEL (1875-1937)

  Miroirs: Alborada del Gracioso

   

  ROBERT SCHUMANN (1810- 1856)

  Papillons op 2

   

   

  II

  ALEXANDR SCRIABIN (1871-1915)

  Estudi op 2 no 1. Andante

  Dos poemes op 32:

  -Andante cantabile

  - Allegro, con eleganza, con fiducia

  Preludi op 11 no 20. Appassionato

  Preludi op 11 no 22. Lento

  Estudi op 8 no 5. Brioso

  Preludi op 11 no 5.  Andante cantabile

  Preludi op 11 no 6.  Allegro

  Preludi op 11 no 9.  Andantino

  Preludi op 11 no 10. Andante

  Preludi op 11 no 14. Presto

   

  SERGEI PROKOFIEV (1891-1953)

  Piano Sonata no.3, op. 28

   
   
  accés associacions
  usuari:    clau:

   

  avisos legals| disseny web disseny web
  Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya