Subscriu-te a la
 
Festival Internacional Francesc Viñas > Programació Festival Viñas 2019
Documents adjunts

FESTIVAL VIÑAS: Laura del Rio, soprano - Josep Buforn, piano

La darrera guanyadora del Premi al millor cantant catala del Concurs Francesc Viñas 2019, entre altres premis

Data10/08/2019

Hora22:00h

Lloc Auditori Sant Josep (Moi)

Un viatge musical per Europa

Les chemins de l'amour – Poulenc

Depuis le jour – Louise – Charpentier

Sole e amore – Puccini

Pace, pace mio Dio – La Forza del Destino – Verd

Gretchen am Spinnrade – Schubert 

Tiger – Zaide – Mozart

El majo discreto – Granados 

A través de mis cristales – Sueños de oro – Barbieri 

Abril - Cançons de carrer - Morera 

En el Vallespir – Cançó d'amor i de guerra – Martínez Valls 

 

LAURA DEL RÍO – soprano
En la seva trajectòria sobre els escenaris cal destacar el debut en el paper de Violetta a l'òpera 'La Traviata' de Verdi en el Palau de la Música de Barcelona, a més de la interpretació de Lauretta en l'òpera 'Gianni Schicchi' a Berlín. També ha interpretat a Marina a l'òpera 'Marina' d'Arrieta, Rosa a 'Maruxa' de Vives, La Coribanti a  'L'impresario in angoixi' de Cimarosa... entre d'altres.
Recentment ha estrenat l'espectacle 'Mans a l'òpera' al Gran Teatre del Liceu i 'La traviata' en Òpera Fuerteventura i pròximament representarà a Carolina a la sarsuela 'Luisa Fernanda' i Musetta a 'La Bohème'. Recentment ha estat guardonada amb 3 Premis Extraordinaris al prestigiós Concurs Internacional de Cant 'Tenor Viñas'. També destaquen nombrosos premis en el Concurs Internacional Noves Veus de Sevilla, el Concurs Internacional de Canto Ópera de Tenerife, el Concurs Internacional de
Canto de Logroño, el Concurs Internacional de les Corts de Barcelona, el Certamen Nacional de Sarsuela de Valleseco o el Certamen Internacional de Joves Intèrprets Pedro Bote.
A més, ha realitzat diferents recitals lírics en l'àmbit nacional i internacional, ressaltant
l'espectacle 'Tutto Opera' en Palau de la Música Catalana; el recital d'òpera i sarsuela a l'Auditori Alfredo Kraus de Las Palmas de Gran Canària; el concert de clausura en el Festival Jove MUSEG de Segòvia, el 'Beefeater InEdit' de Barcelona, el recital de Lied en el Berlin Song Festival i el recital d'òpera en Montecarlo.

 

Josep Buforn i Galan, Pianista
Nascut a Barcelona, va estudiar al Conservatori Superior de Música del Liceu. Va fer els estudis de piano a The Associated Board of the Royal School of Music (Anglaterra) amb Òscar Boada i al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona amb Maria Jesús Crespo amb les màximes qualificacions. Ha rebut classes magistrals de Luiz de Moura Sousa, Nina Drath, Nina Svetlanova i Peter Bithell.
Va guanyar el primer premi del Concurs de Joves Intèrprets de Vilafranca del Penedès i també del I Concurs de Piano Ricard Viñes de Lleida. Recentment ha obtingut el premi al millor pianista acompanyant estatal al Certamen Intercentros de Madrid.
Té una àmplia experiència com a pianista repertorista, acompanyant i en música de cambra, igualment ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, Jove Orquestra Nacional de Catalunya, Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i amb la Banda Municipal de Barcelona.
Actualment, i dins de la seva faceta com a pianista repertorista, la seva presència és constantment requerida per reconeguts i prestigiosos intèrprets dins l'escena operística a nivell internacional. Tanmateix, és pianista acompanyant de l’Orfeó Català i del Cor del Gran Teatre del Liceu. És també pianista oficial de concursos internacionals com el Concurs Viñas i col.labora habitualment amb festivals com el de Peralada.
Recentment ha estat convidat a tocar al prestigiós Carnegie Hall de New York, juntament amb la flautista Elisabet Franch, amb motiu de la grabació del seu primer CD ‘Gipsy Airs’, amb gran èxit de públic i crítica.

 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya