VicCelloFestival.cat > Presentació / Presentación / About

Presentació / Presentación / About

Després de vint anys de fer cursos de violoncel impulsats per la professora Eulàlia Subirà des de l’Escola Municipal de Música de Manlleu, responent a una creixent demanda d’alumnes, estudiants, pares i professors, es va fer un pas més endavant. Amb  l’estructura organitzativa  de  les Joventuts Musicals d’Osona i de les magnífiques infraestructures que  ofereix la ciutat de Vic, es va organitzar el

 

PRIMER FESTIVAL INTERNACIONAL DE VIOLONCEL A CATALUNYA


entre els dies 28 de febrer i 3 de març de 2014 a les instal·lacions de L'Atlàntida de la ciutat de  Vic

 

L’oferta del VicCelloFestival.cat, va ser amplia i variada: cursos formatius per a estudiants de tots els nivells, un curs de formació de professors, concerts de grans violoncel·listes, concerts pedagògics per a tots els públics, concerts dels joves valors del nostre país i un concurs internacional d’interpretació per a joves.

 

El caràcter internacional del festival va propicià l’intercanvi d’experiències dels prop de tres-cents estudiants de violoncel -els més petits de  tres anys-, que es vàren trobar durant quatre dies a Vic per aprendre i formar-se. 

 

Els mestres catalans Lluís Claret i Arnau Tomàs; l’americà Gary Hoffman i la portuguesa Maria de Macedo,  així com els professors i professores del Mètode Suzuki  Carey Beth Hockett (EUA), Anja Maja (Finlàndia), Ruben Rivera (EUA), Chantal Darietto (França), Penny Heath (Gran Bretanya) entre d’altres professionals -catalans, europeus, asiàtics i americans-, van ser els qui van fer possible el VicCelloFestival.cat. 

 

L'Auditori de L'Atlàntida va acollir els nou concerts del Festival, i els cursos que conformàven l'oferta pedagògica de VicCelloFestival.cat es van dur a terme a les instal·lacions de l'Escola de Música de Vic, situada al mateix edifici de L’Atlàntida.

 

La programació de concerts va ser àmplia i variada. Què millor per començar el dia que recordar Pau Casals?.Ho vàrem fer cada matí amb Un cafè amb Bach, en què joves violoncel·listes catalans ens van interpretar dues suites de Bach.

Dins del Cicle Grans Concerts, van ser-hi presents el violoncel·lista internacionalment reconegut, Gary Hoffman, i també el jove intèrpret català Pau Codina. Alhora s’hi van poder veure i escoltar diferents concerts pedagògics, elaborats amb recursos educatius singulars, interpretats per reconeguts professionals i per nens i nenes, com és el cas del Cor Infantil Amics de La Unió de Granollers amb  V-E-U-S?.

 

VicCelloFestival.cat va ser també una plataforma per a  joves violoncel·listes. El 1r Concurs Internacional de Violoncel Infantil i Juvenil va lliurar grans premis com ara la possibilitat de tocar en qualitat de solistes amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) al concert que va tenir lloc el dia 2 de març a L'Atlàntida i d’entrar a la programació de la Xarxa de Músiques de Catalunya la temporada 2014/15.

 

VicCelloFestival.cat només va ser possible a l’abric d’un ferm teixit de complicitats: el mestre Lluís Claret, la Fundació L’Atlàntida, l’Escola de Música i el Conservatori de Vic, l'Escola Municipal de Música de Manlleu, l'Ajuntament de Vic, l'Ajuntament de Manlleu, la Fundació Pau Casals, la European Suzuki Association les Joventuts Musicals de Catalunya..

 

VicCelloFestival.cat va néierx amb voluntat d’iniciar un  recorregut de futur d’omplir un espai cultural i pedagògic, tot fent honor a la figura insigne i exemplar de Pau Casals, mestre indiscutible i gran innovador del violoncel.

Presentació / Presentación / About
 
Documents adjunts:
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya