Notícies > JM Palafrugell

La nova temporada de música al TMP ja és a punt

Un cartell ben complet amb les novetats del Jazz, Joan Vidal Sextet, i la cançó d’autor, Rusó Sala; que es completa amb “Pere i el llop” del Quintet Frontela o l’antologia russa de piano de Jorge Nava.
07/01/2015

La temporada s’inicia el proper dissabte 31 de gener amb el pianista Jorge Nava, finalista al Concurs Internacional Paper de Música de Capellades i millor intèrpret català al Concurs de Joves Pianistes de Vilafranca del Penedès el 2013. L’admiració de la crítica i l’estimació del públic l’estan reafirmant com a una de les grans promeses del panorama pianístic espanyol.

 

El 21 de febrer ens acompanyarà Rusó Sala amb la seva veu íntima i singular i la seva guitarra, acompanyada per la també guitarrista sarda Caterinangela Fadda. De fet, aquesta cantant, guitarrista i compositora nascuda a Roses està cridada a fer-se un forat a la cançó d’autor mediterrània. Al seu directe, reforçat per les més de 100 actuacions a Europa, la veu i la guitarra despleguen amb força el seu potencial de sons, colors i emocions.  En aquest concert la Rusó Sala ens convidarà a fer un viatge sonor cap a les profunditats d’un mateix i alhora a recórrer les arrels de la nostra cultura mediterrània.

 

El 28 de març Joan Vidal Sextet ens presentarà el seu nou disc Illusionary Rhythms. Aquest projecte, basat en la revisió des de l'òptica del jazz i les músiques improvisades de l'univers compositiu de György Ligeti, es va enregistrar i editar amb el suport de l'OSIC, i s'ha pogut veure a Barcelona (Jamboree), Granollers (Cicle de Jazz al Casino), Olot (Sala Torín), entre d'altres i ha estat aclamat per la crítica musical.

 

El 3 d’abril arribarà el tradicional concert d’orgue de Divendres Sant a l’Església Parroquial de Sant Martí de Palafrugell, on la jove tarragonina Mar Vaqué ens oferirà les tradicionals obres de Johan Sebastián Bach i Felix Mendelssohn per a orgue.

 

La setmana següent arribarà l’espectacle familiar “Pere i el llop” de la mà del Quintet Frontela i l’actriu Laura Pla. Aquest conte ideat i musicat per Sergei Prokofiev és un clàssic imprescindible que agrada a petits i grans per les seves encertades melodies que identifiquen cada personatge amb un instrument.

 

El 10 de maig el violoncel·lista Ferran Albert, juntament amb la pianista coreana Ah Ruem Ahn, ens porten la versió més lírica de les obres per a violoncel i piano. Guanyador de la primera edició del Concurs Internacional del Vic Cello Festival (organitzat per JM d’Osona), Ferran Albrich segueix la tradició d’excel·lents violoncel·listes que històricament han sorgit de Catalunya. I es presenta fent duo amb la pianista coreana Ar Ruem Ahn, flamant guanyadora de la darrera edició del Concurs Paloma O’Shea.

 

Per acabar la temporada al TMP, la soprano palafrugellenca Eva Ribas, acompanyada al piano per Anna Balvak, ens obsequiaran amb un recital que porta per títol Canti sull’Aria, on ens mostraran àries i cançons de diferents estils i èpoques amb el denominador comú d’aquesta tècnica vocal encisadora.

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya