Notícies > JM Palafrugell

The Bax Trio clou la temporada dissabte a Calella

Aquest trio londinenc de viola, flauta travessera i arpa interpretarà les peces emblemàtiques per a aquest conjunt tan original i l'obra guanyadora de l'edició passadadel concurs de joves compositors de JJMM de Barcelona.
23/06/2016

The Bax Trio és un conjunt de recent creació, integrat per músics de diverses nacionalitats i dedicat al repertori de flauta, viola i arpa. En el programa que presenta a Calella de Palafrugell s'hi inclou una de les obres mestres del repertori, el trio de Debussy, i també una primícia molt especial: l'obra premiada en el 35è Concurs de Joves Compositors - Premi Internacional Frederic Mompou, que atorga Joventuts Musicals de Barcelona. És el segon any consecutiu que la Xarxa de Músiques de Catalunya acull l'estrena absoluta de l'obra guanyadora del Premi Mompou.

 

The Bax Trio, sorgit del Royal College of Music i d'un interès en comú per la música contemporània, està format pel flautista australià Gavin Zev, el violista britànic Elliot Corner i l'arpista catalana Anna Quiroga. Els seus professors han estat intèrprets de renom internacional com Ieuan Jones, Rachel Masters (arpa), Katie Bedford, Gareth Davies (flauta) i Simon Rowland-Jones (viola). Anna Quiroga és ben coneguda a Palafrugell, on hi ha actuat com a solista al Teatre Municipal de Palafrugell i com a membre del trio 52 Cordes al 31è Cicle de Concerts d'Estiu de fa dos estius. Formada al Conservatori de Música de Barcelona, al Conservatori del Liceu i al Royal College of Music, ha guanyat el concurs Arpa Plus, el concurs UFAM Paris, i el Concurs Permanent de Joves Intèrprets de JME. Ha estat beneficiària de les beques Stanley Picker Award (RCM) i Agustí Pedro Pons (Conservatori del Liceu). Gavin Zev ha finalitzat un Masters in performance al Royal College of Music de Londres. En el decurs dels seus estudis ha estat guardonat amb el Tait Memorial Trust i l'Opus 50 Charitable Trust. Anteriorment als seus estudis al RCM, es va graduar amb honors a la Universitat de Sydney (Sydney Conservatorium of Music). Dels seus concerts com a solista cal destacar el recital al Foundling Museum de Londres. Ha actuat arreu d'Austràlia i Europa amb l'Australian Youth Orchestra dirigida per Christoph Eschenbach i ha adquirit gran experiència en aquest camp. Col·labora assíduament amb la Melbourne Symphony Orchestra, l'Orchestra 1813 al Teatro Sociale di Como, etc.  D'altra banda, Elliot Corner és violista i compositor. Alguns dels seus treballs han sigut interpretats en diverses sales del Regne Unit, on també ha actuat com a solista. És beneficiari de les beques Henriette Schoeller Harrison Elt & Anatole Mines Award i Douglas & Hilda Simmonds Award.

 

Programa: 

Essències

C. Debussy: Sonata per a flauta, viola i arpa                                                                                   

A. Bax: Elegiac trio                                                                                                                                    

A. Aronowicz: Trio                                                                                                                                            

Ll. Paterson: Icarus among the stars (Estrena absoluta. Obra guanyadora del 35è Premi Mompou)


0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya