ACTUALITAT > Entrevistes

SOLISTES DE LA CAMERATA432: ‘’ÉS IMPORTANT MANTENIR UN ALT GRAU D'EXCEL•LÈNCIA EN LES OPORTUNITATS DALT DE L’ESCENARI’’

Els Solistes de la Camerata432 ofereixen una versió poc habitual de les ‘Variacions Goldberg’ de Bach, arranjades per a trio de cordes per Dmitry Sitkovetsky. El grup actuarà a l'església de Calella el dia 22 a les 18.00h
08/06/2014

Què fan tres joves com vosaltres interpretant música clàssica?

Ens dediquem professionalment al món de la música clàssica per gaudir fent el millor que sabem fer, que és tocar un instrument.

Com van sorgir la Camerata432 i l’Ensemble?

La Camerata432 va néixer el 2009 sota el nom de Camerata de la Schubertíada, com a resposta a una necessitat molt concreta: tocar amb regularitat el repertori orquestral i operístic de Franz Schubert en el marc del festival de la Schubertíada a Vilabertran. Vist l'èxit artístic assolit, vam decidir canviar el nom de la formació per ampliar la nostra activitat i el repertori, mantenint-nos com a orquestra resident de la Schubertíada a Vilabertran.  L'Ensemble dels Solistes de la Camerata432 és un resultat més de la nostra filosofia, que es basa en concebre la Camerata432 des de la perspectiva de la música de cambra, i per això considerem molt important que els músics de la Camerata432 facin concerts de música de cambra entre ells.

Com veieu la situació de la música clàssica al nostre país? 

És una realitat que el nivell dels intèrprets del nostre país ha augmentat molt en els últims anys, però la crisi econòmica i l'augment de l'IVA han posat el sector cultural en una situació crítica, ja que dificulta que el talent musical del país pugui trobar les sortides necessàries i que molts músics es vegin obligats a buscar sortides professionals fora de les nostres fronteres.  

Què preferiu: el treball com a solista, la música de cambra o la simfònica?

Entenem la música clàssica des d'una perspectiva global, i és per això que preferim la combinació de les diferents vessants per tal de trobar un equilibri perfecte dins el nostre dia a dia professional.

Quina importància creieu que tenen els concursos en la carrera d'un jove músic?

Els concursos són importants durant els últims anys de formació ja que permeten donar a conèixer músics joves i que aquests iniciïn la seva trajectòria professional, especialment quan el premi es basa en oferir concerts, com és el cas del Concurs Permanent de Joventuts Musicals d'Espanya, però no és l'única via per arribar a la professionalització. En la nostra opinió, el més important és mantenir un alt grau d'excel·lència en cada una de les oportunitats que tens dalt d'un escenari.

Coneixeu el moviment de Joventuts Musicals? Què en penseu de la seva activitat?

L'activitat de Joventuts Musicals és absolutament indispensable dins el panorama musical tant a nivell local com nacional ja que és l'únic moviment que aposta per oferir possibilitats als músics joves que seran protagonistes de l'escena musical en el futur i nodreix l'activitat musical de moltes poblacions a través de l'activitat de les entitats locals. El fet que molts músics consolidats i formacions de referència a nivell europeu hagin tingut els seus inicis a Joventuts Musicals certifica i dignifica el treball que es fa des de Joventuts Musicals.

Com és que heu decidit interpretar la mítica obra de Bach en versió per a corda?

La qualitat musical de les Variacions Goldberg de J.S. Bach és la principal raó però no és l'única. La versió que oferim per a trio de corda permet conèixer i entendre aquesta obra des d'una perspectiva molt interessant.

A banda de la vostra participació a la Xarxa, quins són els vostres propers reptes professionals?

En aquests moments, la nostra prioritat és consolidar l'activitat musical de la Camerata432 com un referent musical, cosa que no és una tasca fàcil en aquests moments de crisi, però que fem amb molta il·lusió. A la nostra web www.camerata432.com  podreu trobar tota la informació sobre el nostre plantejament i els reptes musicals que ens proposem.

 
Arxius d'audio
  • ARIA http://www.joventutsmusicals.cat/upload/jjmm_noticia/aud-324-13710564821-goldberg-variations-aria.mp3
0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya