CICLE DE CONCERTS D'ESTIU > 35è Cicle de Concerts d'Estiu
Altres imatges de l'esdeveniment:
 
Venda d'entrades

Entrada general: 15€
Carnet jove, jubilats, aturats, famílies nombroses i monoparentals: 10€
Socis de Joventuts Musicals: gratuï

Compra entradesCompra entrades

ORQUESTRA BARROCA DE BARCELONA

GILLES COLLIARD, Violí i director · NÚRIA PUJOLRÀS, Viola

G. P. Telemann, A. Vivaldi

L'Orquestra Barroca de Barcelona ens presenta un repertori començant amb G. P. Telemann en memòria als 250 anys de la seva mort, i acabant amb l'obra més coneguda de Vivaldi, Les quatre estacions

Data22/08/2018

Hora22:00h

Lloc Església de Sant Pere (Calella de Palafrugell)

L’Orquestra Barroca de Barcelona fou creada el 2010 amb l’objectiu de difondre i donar a conèixer la música dels segles XVII i XVIII.

 

Integrada principalment per músics assentats a Catalunya especialitzats en la interpretació de música barroca amb instruments d’època, l’Orquestra Barroca de Barcelona ens proposa un repertori molt ampli que abraça des de Monteverdi fins a C. Ph. E. Bach, des de suites fins a grans misses. L’ orquestra mostra una gran versatilitat, interpretant concerts de formació reduïda amb un programa de música de cambra, que pot ampliar fins a dur a terme obres d’orquestra amb cor de format més ampli. A més d’una forta presència en el paisatge cultural català i la seva participació en nombrosos concerts i festivals (Festival Internacional de l’Escala-Empúries, Festival Internacional de S'Agaró, concerts al Palau de la Música, teatre la Massa, Basílica de la Sagrada Família i l’Auditori AXA de Barcelona…), l’Orquestra Barroca de Barcelona irradia més enllà de les seves fronteres. Sota l’impuls del seu director musical Gilles Colliard, les invitacions i els projectes es multipliquen.L’OBB a enregistrat les quatre estacions de Vivaldi en un disc distribuït per Harmonia Mundi, hi ha participat en nombrosos concerts al teatre Zénith d'Amiens i al teatre d’Evian, festival d'Arles Sur Tech, festival de Foix i prestigiós festival Pablo Casals de Prades.Com a mostra del seu compromís de col·laborar amb artistes de diferents disciplines i horitzons, l’Orquestra Barroca de Barcelona a actuat amb solistes com Anne Gaurier i Christophe Coin.

 

 

El seu director i violí Guilles Colliard fou nascut a Ginebra el 1967. Va estudiar violí al Conservatori Superior de Música, on va obtenir el primer premi de virtuosisme en la classe de Jean-Pierre Wallez, perfeccionant més tard la seva tècnica amb Tibor Varga.

Des dels 15 anys actua arreu del món com a solista i músic de cambra. A interpretat concerts de Mozart, Bruch, Brahms, Txaikovski, Dvorak, Beethoven, Paganini, Bartok i Mendelssohn amb l’Orquestra de la Suisse Romande, la London Chamber Orchestra, l’Orquestra Filharmònica de Bohèmia, la North Carolina Festival Orchestra i el Budapest Concentus Hungaricus. A una edat primerenca, el seu amor per la música barroca el va portar a estudiar el repertori en profunditat utilitzant instruments d’època. Va fundar el Amarcordes Ensemble amb el clavecinista Michel Kiener i va actuar amb Gustav Leonhardt i Casa Leonhardt. Sovint convidat com a director d’orquestra, Gilles Colliard dirigeix orquestres simfòniques i orquestres de cambra en tots els repertoris amb solistes com Natalia Gutman, Gauthier Capuçon, Régis Pasquier, Anne Queffelec, Bruno Rigutto, Christophe Coin, David Kadouch, Ophélie Gaillard, Esther Ribot, etc. Pel que fa al seu treball com a compositor, el seu catàleg conté més de 60 obres i molts arranjaments. Gilles Colliard compon per a tot tipus de formacions, des de sonates per a instruments solistes fins a obres per a orquestres i òperes.

 

La intèrpret de viola i nascuda a Catalunya Núria Pujolràs, començà a tocar la viola amb 12 anys. Va estudiar viola a l’ESMuC i al Conservatori de Lugano (Suïssa) i als 18 debutà com a solista amb el Concert en Sol Major de Telemann amb la Jove Orquestra de Figueres.

Actualment, forma part dels principals grups de música antiga del país, com per exemple: l’Orquestra Barroca de Barcelona, Vespres d’Arnadí, l’Orquestra Barroca Catalana, Bach zum Mitsingen, l’Ensemble Dialoghi, El Teatre Instrumental, Acadèmia 1750, o Le Tendre Amour. A més, ha tocat amb l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, i l’Orquestra de Cambra de Granollers. És la cap de secció de violes de l’Orquestra de Cambra del Penedès i col·labora regularment amb la GIOrquestra. Ha col·laborat amb els grup francès Cafè Zimmermann i també toca en altres agrupacions per tot Europa i Amèrica del Sud. Forma part de Favola d’Argo, Academia d’Ambronay, Accademia Montis Regalis, la Theresia Baroque Orchestra i l’Orchestra da Camera di Lugano.

L’any 2012, estrenà un concert inèdit d’Alessandro Rolla sota la direcció d’Amandine Beyer a Lisboa i, durant el 2018, ha estat convidada a tocar com a solista el Concert per a Viola de Telemann i la Simfonia Concertant d’Stamitz amb l’Orquestra Barroca de Barcelona i el violinista Gilles Colliard, fent diversos concerts a França i Catalunya. Té un quintet estable amb Lorenzo Coppola. Ha tocat també amb Enrico Onofri, Manfredo Kraemer, Amandine Beyer, Christophe Coin, Pablo Valetti, entre d’altres. Per últim, ha participat en festivals a França, Itàlia, Israel, Alemanya, Suïssa, Eslovenia, Portugal, Brasil, Rumania, Bulgària i Anglaterra.
Pujolràs té enregistrats diversos CD’s entre els quals destaca les Quatre Estacions de Vivaldi amb Klarthe-Harmonia Mundi amb l’Orquestra Barroca de Barcelona.

 

 

 

PROGRAMA


I


Georg Philipp Telemann (250 anys de la seva mort):

La Bizarre, suite for string & continuo in G major, TWV 55:G2

 

I. Ouverture

II. Courante

III. Gavotte en rondeau

IV. Branle

V. Sarabande

VI. Fantaisie

VII. Menuet 1 - Menuet 2

VIII. Rossignol 

 

Concerto in G major for Viola, Strings and Basso continuo, TWV 51:G9

I. Largo

II. Allegro

III. Andante

IV. Presto

 

 

II


Antinio Vivaldi (1678 - 1741):

LES QUATRE ESTACIONS

 

Concert núm. 1 en mi major, Op. 8, RV 269, "La primavera"

I. Allegro

II. Largo

III. Allegro

 

Concert núm. 2 en sol menor, Op. 8, RV 315, "L'estiu"

I. Allegro non molto - Allegro

II. Adagio - Presto  -Adagio

III. Presto

 

Concert núm. 3 en fa major, Op. 8, RV 293, "La tardor"

I. Allegro

II. Adagio molto

III. Allegro

 

Concert núm. 4 en fa menor, Op. 8, RV 297, "L'hivern"

I. Allegro non molto

II. Largo

III. Allegro

 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya