CICLE DE CONCERTS D'ESTIU > 35è Cicle de Concerts d'Estiu
Altres imatges de l'esdeveniment:
 
Venda d'entrades

Entrada general: 15€
Carnet jove, jubilats, aturats, famílies nombroses i monoparentals: 10€
Socis de Joventuts Musicals: gratuï

Compra entradesCompra entrades

Grup vocal CATALINKA

ANNA BOBRIK, Soprano · VERA KRASNOPEROVA, Mezzosoprano · JOSEP CAMÓS I ROQUET, Tenor · DANIEL MORALES, Bariton-baix

Selecció d'obres vàries: populars ruses, ucraïneses i catalanes, entre d'altres.

CatAlinKa és el nom d'un quartet vocal que neix del desig d'unir les seves veus per cantar els sons i els colors de la musica eslava en particular, sense deixar d'oferir un repertori captivador i atractiu per al public.

Data29/08/2018

Hora22:00h

Lloc Església de Sant Pere (Calella de Palafrugell)

Noms com Txaikovski, Rachmàninov o Mussorgski ens donen les pautes d'alló que un gran compositor pot escriure en voltat d'una cultura tan rica com ho és l'eslava. Al costat d'aquests, L'vov, Tchesnokov, Bortnianski i d'altres ens endinsen fins als racons més recòndits del cantortodox i l'eleven a la categoria d'obra d'art.

 

 

La versatilitat d’Anna Bobrik (soprano de CatAlinKa ) l’ha dut des del Conservatori de Música de Bryansk (Bryansk Oblast, Rússia) on va cursar estudis de violí i direcció coral formant part del conjunt vocal de Bryansk, fins a formarpart del cor de la Diputació de Girona o de la Capella de la Catedral de Girona, així com a desenvolupar la tasca de directora de corals municipals, com la coral de Salt. El seu coneixement de la música ortodoxa russa ha estat un element essencial per al grup del qual n’ha assumit la direcció i és responsable dels arranjaments i el repertori.

 

Vera Krasnoperova (mezzosoparano), nascuda a Mozhga, va formar-se a l’institut musical de la República d’Udmurtia, seguidament accedeix al Conservatori Superior de Música M.I. Glinka de Niznhi Nóvgorod, assolint la titulació d’intèrpret de cançons populars i professora en l’especialitat de cant. Amb una veu commovedora, al 2006 s’estableix a Girona on ha col·laborat en gal·les operístiques dels Amics de l’Òpera de Girona i en representacions al Gran Teatre del Liceu de Barcelona a on forma part del cordel teatre. És membre de la Capella de la Catedral de Girona i també haformat part del Cor de la Diputació de la mateixa ciutat.

 

De Cracòvia li arribaren els primers aires eslaus, Josep Camós i Roquet vaestudiar cant a l’Acadèmia superior d’aquesta ciutat amb el professor W.J.Smietana. Tenor de veu lírica, ha format part dels cors del Teatro Real de Madrid i també del Gran Teatre del Liceu. Com a solista, a realitzat concerts arreu de Catalunya i també ha intervingut al Festival de la Côte Vermeille, a Collioure (França). Però en el seu anhel de buscar complicitats amb la seva veu, ha trobat en el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana un ambient perfecte per desenvolupar la música cambrística. En aquest conjunt ha tingut l’oportunitat de treballar amb Helmut Rilling, Antoni Ros Marbà, Harry Christofers, o sir Neville Marriner, entre d’altres, així com tambécol·laborar en diversos espectacle del Festival de Música de Peralada.

 

Nascut a Barcelona, Daniel Morales (baríton-baix) compagina els estudis musicals amb les ciències químiques, de les quals és doctor. També en el cant entra a formar part del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana l’any 2006 i d’acord amb la seva personalitat intrèpida, aborda un munt de gèneres tots ells relacionats amb el seu instrument: la veu. El seu repertori és ampli i inclou des del gènere de l’oratori i l’òpera barroca (Magnificat de J.S.Bach, The Fairy Queen o Dido & Aeneas de H. Purcell), passant pels el Carmina Burana de C.Orff, i arribant a temes del món del jazz. Coma docent, és professor de cant a l’escola coral del Palau de la Música on imparteix classes als membres de l’Orfeó Català. Sempre en contínua recerca, imparteix tallers d’imitació d’instruments amb la veu humana. És llicenciat en el mètode TOMATIS especialitzat en cantants.

 

 

PROGRAMA

 

I

 

P.Dinev (1889-1980): Sou digne 

 

A.F. L`vov (1798-1870): Darrer Sopar 


P.G. Chesnokov (1877-1944):

Beneeix el Senyor, ànima meva 

Lletania

Gloria... Fill unigènit


A.L. Vedel (1767-1808): Lloat sigui el nom del Senyor 


M.A. Balakirev (1837-1910): La veu de les profets 


A. Part (1935): Cantic de Maria 

 

A.A. Tumanov (actual): L'Himne dels Querubins


Anònim 
(finals segle XVII): Alegra't, glorifcant 


P.G. ChesnokovNo t'aturis, mai 

 

 

II

 

El falcó, cançó popular russa arr. V. Zaharov


V. Kalinnokov (1870-1927), lletra Víctor Balaguer i Cirera: La tarda 


M.I. Glinka (1804-1857): No em temptis 


J. Crivillé i Bargalló (1947): Dóna'm la mà 


V.P. Soloviev-SedoiNits de Moscou arr. E. Klyuev


Muntanyes de Canigó, tradicional Catalana harmonitzada per Nadal Puig (1901-1996)

 

Shedrik, popular ucrainesa arr. M. Leontovich


Rossinyol, popular catalana arr. A. Perez Moya


A l'alte riba del riu, popular russa arr P.G. Chesnokov


La iubilla, popular russa arr. V.Y. Kalistratov (1942)

 


 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya