Històric > Cicle de Cambra 2010-11

Helena Satué (violí) i Vladislav Bronevetzky (piano)

Mozart: Sonata, K.454; Enescu: Sonata núm. 3, op. 25 (dans le caractèr populaire roumain); Schumann: Sonata núm. 1, op. 105; Brahms: Danses hongareses

Un eclèctic programa per a violí i piano on els intèrprets poden fer gala de les seves dots interpretatives, tant a nivell tècnic com de musicalitat i maduresa.

Data17/12/2010

Hora21:30h

Lloc Teatre Principal (Sabadell)

Helena Satué, violíNascuda a Barcelona, inicia els estudis musicals a l’edat de sis anys, obté les millors qualificacions al Conservatori Professional de Música de Badalona, que li permeten seguir estudis a l’Escola Superior de Música Reina Sofia, a Madrid, amb Sergei Fatkouline, de la càtedra dirigida per Zakhar Bron, al Reial Conservatori de Música i Dansa de l’Haia, on estudia amb Kees Hülsmann, concertino de la Rotterdam Philarmonic Orchestra, i al Conservatori Nacional Superior de Música de París, on estudia amb Boris Garlitski, i obté el premi final de carrera per unanimitat del jurat. Actualment, segueix un master de perfeccionament i virtuosisme al Conservatori de Música de Ginebra, amb Michaela Martin.
Ha rebut classes i cursos de perfeccionament dels professors Amaiak Durgarian, Pinchas Zukerman, Mauricio Fuks i Keiko Wataya, entre les quals cal destacar, a l’edat de tretze anys, les rebudes del mestre Yehudi Menuhin. 
Helena Satué ha interpretat concerts de ben petita als cicles de Caja Madrid de Barcelona, al cicle Fem música, de “la Caixa”, al Palau Roman Macaya de Barcelona, i al cicle Primer Palau, al Palau de la Música Catalana de Barcelona. Ha estat concertino de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, dirigida per Josep Pons i ha format part de l’European Union Youth Orchestra, i participat en gires internacionals dirigides per Sir Colin Davis, Paavo Jarvi i Vladimir Ashkenazy, així com de la Gustav Mahler Jugendorchester dirigida per Claudio Abbado.
Ha guanyat el primer premi al Concurs Germans Claret, el primer i el segon als concursos de música de cambra de Castellterçol i el primer premi al concurs de cordes de l’Escola de Música de Barcelona. També ha estat professora assistent al Centre Superior de Música del País Basc, i ha guanyat per oposició la plaça de solista de violins segons a l’Orquestra Simfònica de Galícia.
Forma duo estable amb el pianista V. Bronevetzky desde l’any 2009.
Vladislav Bronevetzky, piano
Nascut a Vladivostok (Rússia), inicia els estudis musicals a l´Escola Especial Central de Moscou. Durant els anys d’estudi comença la seva carrera concertística, actua en recitals i en concerts acompanyat per importants orquestres (Nijny-Novgorod Philharmonic Orchestra, Minsk Philharmonic Orchestra...) a Sant Petersburg, Moscou, Saratov, Minsk, Volgograd, Omsk... Posteriorment, segueix la seva formació al Conservatori Txaikovski de Moscou, amb la famosa pianista Elisso Wirsaladze. Durant aquest període actua en diverses gires per Alemanya: a la Schauspielhaus de Berlín acompanyat per la Berliner Rundfunk Symphonieorchester, a Leipzig, a Dresden, a Zwickau... Rep la beca especial Txaikovski al millor estudiant, atorgada pel Conservatori, entre altres guardons (Concurs Internacional Robert Schumann, 1985,  a Zwickau, Alemanya).
Bronevetzky porta a terme una substancial activitat concertística, reconeguda per la seva subtilesa interpretativa i la seva perfeccionada tècnica. Ha realitzat diverses gires de concerts i ha participat en nombrosos festivals internacionals i cicles de concerts, ha actuat com a solista amb orquestra, en recitals i com a pianista de cambra (acompanyant a reconeguts intèrprets, com la violoncel·lista Natàlia Gutman, la soprano Annick Massis, el Quartet de l´Orquestra Filharmònica de Berlín, el tenor Juan Diego Flórez...) a Rússia, a Alemanya, a Holanda, a Finlàndia, a Geòrgia, a Bielorrússia, a Àustria, a Itàlia, a Japó, als Estats Units, a Andorra i a l’Estat espanyol (a l’Auditorio Nacional, a Madrid, amb l’ONE i Josep Pons), al Palau de la Música Catalana, al Gran Teatre del Liceu, al Palacio de Festivales de Santander…). El seu repertori és molt divers i extens, inclou obres de diferents estils i èpoques.
Paral·lelament a la seva activitat com a intèrpret, ha format part en diverses ocasions dels jurats de concursos nacionals de piano al seu país. Del 1991 al 1996 desenvolupà la seva tasca pedagògica com a professor de piano al Conservatori Txaikovski de Moscou i en diverses classes magistrals a l’estranger, que encara porta a terme regularment. Diversos alumnes seus han estat premiats en els concursos internacionals de piano més reconeguts. Actualment és professor de piano de l’Escola Superior de Música de Catalunya.
Forma duo estable amb la violinista Helena Satué desde l’any 2009. 

 

Per escoltar un fragment cliqueu aquí: SonataSchumann.mp3

 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya