Històric > Festival d'Estiu 2013
Altres imatges de l'esdeveniment:
 

Camp & Gershwin

Manel Camp Quartet:
Manel Camp, Matthew Simon, Horacio Fumero i Lluís Ribalta.

Una mirada de Manel Camp a l'univers de George Gershwin. Camp & Gershwin és un concert que vol retre homenatge al geni americà del primer quart del segle XX George Gershwin. La seva música passada pel sedàs de Manel Camp i el seu quartet esdevé l’eix central de l’espectacle.

Data22/07/2013

Hora22:00h

Lloc Amfiteatre de l'Espai Cultura Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 (Sabadell)

Camp & Gershwin

Una mirada de Manel Camp a l’univers de George Gershwin


Manel Camp Quartet

Manel Camp, Matthew Simon, Horacio Fumero i Lluís Ribalta.

 

Presentació

Camp & Gershwin és un concert que vol retre homenatge al geni americà del primer quart del segle XX George Gershwin.

La seva música passada pel sedàs de Manel Camp i el seu quartet esdevé l’eix central de l’espectacle.

Fent servir el seu llenguatge jazzístic personal, líric i rítmic, Manel Camp ha elaborat un concert inspirat en la màgia de l’univers Gershwin on expressa les seves inquietuds musicals, el seu món interior, però també i, sobretot, busca comunicar-les i compartir-les tant amb qui l’escolta com amb els músics amb qui comparteix escenari.

 

El concert està conformat per dues obres, una de titulada Fantasia en Blau, escrita per Manel Camp en homenatge al geni americà. Es tracta d'una suite en tres moviments on es desenvolupa un diàleg fluid entre els diferents instruments que integren el quartet.  

Per altra banda, Gershwiniana, obra que s'apropa al repertori més significatiu, tant de cançons com d'obres instrumentals del compositor George Gershwin, en què destaquen: Promenade, A foggy day, Fascinating rythm, Summertime, Un americà en París, The man i love, Rapsodia en Blau, I got rythm, etc.

És l’admiració que he tingut sempre pel compositor George Gershwin el que fa que presentem aquest programa.

No és tan sols la seva dimensió històrica el que m’ha captivat de la seva personalitat, que per ella mateixa ja resulta aclaparadora, si no, la seva àmplia i llarga trajectòria creativa i artística, sempre des d’un plantejament lliure a l’hora d’apropar-se al fet compositiu.

La constant relació entre la música popular, el jazz i la cançó, que defineix el compositor americà, és un mirall on sempre m’he volgut reflectir.

 

Manel Camp

 

 

Manel Camp

Pianista, compositor i pedagog. Cap del Departament de Jazz i Música Moderna de l’Escola Superior de Música de Catalunya, (ESMUC). Convidat pels principals festivals de jazz, ha col·laborat com a compositor, arranjador, director musical i intèrpret amb molts dels grans noms de la música clàssica, la "cançó", el jazz i el rock. Fundador del mític grup Fussion. Ha estat director musical de l’Aula de Música Moderna i Jazz de Barcelona i va crear el Taller de Música Moderna Esclat de Manresa, a més d’impartir cursos i seminaris arreu de l’Estat espanyol.

Té una discografia de més de 30 discos i és autor de nombroses bandes sonores.

 

Horacio Fumero

Un dels músics de jazz més actius de l’escena nacional. Va formar part del trio de Tete Montoliu durant dues dècades. És professor de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i del Conservatori Superior del Liceu de Barcelona.

 

Lluís Ribalta

Formà part d'alguns dels més carismàtics grups de jazz catalans. Ha estat responsable de la secció tecnica de la publicació Bateria Total durant 6 anys i col·laborador de l’ESMUC i del servei educatiu de l’Auditori de Barcelona.

 

Matthew Simon

Trompetista de referència en l’escena nacional col·laborant en infinitat de projectes jazzístics de tota mena. És professor de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i del Conservatori Superior del Liceu de Barcelona.

 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya