Històric > Cicle de Cambra 2013-14
Altres imatges de l'esdeveniment:
 

EL TEATRE INSTRUMENTAL

Gemma Goday i Carmen Ferreiro, flautes
Carlos Cerrada i Álvaro Iborra, clarinets
Núria Pujolràs i Leticia Moros, violes
José Reche i Ana Andrés, trompes
Carlos Montesinos, violoncel
Oriol Casadevall, contrabaix

F. J. Haydn

El Teatre Instrumental ens proposa gaudir d'Els Nocturns per al Rei de Nàpols, que figuren entre les peces més curioses de la producció madura de Haydn. Es tracta d'unes peces molt teatrals, petites òperes en miniatura, sense cantants ni actors, i malgrat això s'entén perfectament la "historia" que cada instrument conta.

Data15/11/2013

Hora21:00h

Lloc Teatre Principal de Sabadell/ Sant Pau, 6 (Sabadell)

Una nova manera d'acostar-nos a la  música clàssica, això és el què ens proposa el Teatre Instrumental. Aquest conjunt va començar com un projecte del departament de Música Antiga de l'Escola Superior de música de Catalunya (ESMUC) el mes de novembre de 2011. Tanmateix s'ha convertit en un projecte personal d'uns quants ex alumnes i joves professionals que volen compartir una manera de veure, viure i entendre la música. Toquen amb còpies d'instruments d'època, seguint criteris musicals basats en la pràctica de finals del segle XVIII. És per això que ofereixen els seus concerts sense director. La figura del director actual no existia en la època clàssica: els músics, efectivament, tocaven com si es tractés d'un gran grup de música de cambra, la qual cosa promovia una gran implicació de tots els membres. I així va succeir fins el segle XIX, quan el repertori orquestral va incorporar més instruments i instrumentistes a la formació però també noves exigències tècniques i dificultats, obligant a que una persona s'encarregués de coordinar les diferents veus (el director).  La base de la seva relació és el respecte i el treball conjunt, fugint de les jerarquies imposades a molts grups de música clàssica. Eviten el negre estricte en el seu vestuari per tant d'acostar-se al públic. Volen que aquest senti que són com ell, que simplement busquem entendre i fer entendre la música. Per a poder dur a terme aquesta tasca es compta amb l'assessorament i inspiració musical del Lorenzo Coppola, qui ha ajudat i cregut en El Teatre Instrumental des del començament i ha estat amb ell en tot moment.


Nocturns per al Rei de Nàpols. Obres de Joseph Haydn.

 

En aquesta producció el Teatre Instrumental ens proposa gaudir d'Els Nocturns per al Rei de Nàpols, que figuren entre les peces més curioses de la producció madura de Haydn. Es tracta d'unes peces molt teatrals, petites òperes en miniatura, sense cantants ni actors, i malgrat això s'entén perfectament la "historia" que cada instrument conta: noies que ploren, nois que prenen el pel, senyores enfadades, marits gelosos....canvis d'atmosfera, bufetades a la cara, gent que corre, nits d'estiu precioses...

 

Per a més informació:  www.elteatreinstrumental.com 

 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya