Històric > Cicle de Cambra 2013-14
Altres imatges de l'esdeveniment:
 

Miquel Villalba, Jordi Masó - La Consagració de la Primavera i altres obres per a piano a quatre mans

Jordi Masó i Miquel Villalba, piano.

I. Stravinsky, F. Schubert, A. Dvořák, M. Moszkowski

"Un dia Stravinsky portà la reducció per a piano a quatre mans de La consagració. Tots dos compositors la llegeixen al piano. Debussy està arrabassat pel furor de la música. En acabar, tots dos callen, enderrocats per aquella tempesta que semblava venir del fons dels segles i prendre la vida en les seves mateixes arrels "

Data07/03/2014

Hora21:00h

Lloc Teatre Principal de Sabadell (Sabadell)

Miquel Villalba, Jordi Masó,

Obres per a piano a quatre mans

Amb motiu del centenari de l’estrena de La consagració de la primavera

 

 

La consagració de la primavera va ser estrenada a París al Théâtre des Champs-Élysées el 29 de maig de 1913. Es tracta d’un ballet en dos actes basat en la Rússia pagana (L'Adoration de la terre i Le sacrifice ), amb música del compositor rus Ígor Stravinski i coreografia de Vaslav Nijinsky creat per als Ballets Russos de Sergéi Diágilev.

Estem al davant d’una de les obres més revolucionàries i transcendentals de tota la música clàssica per les seves innovacions en harmonia, ritme i timbre.

Stravinsky provava tota la música que componia (orquestral o no) al piano a quatre mans. La primera versió de l’obra va ser, doncs, per a piano a quatre mans. És obvi que no posseeix el colorit de l'orquestra, però, a canvi, sí que ressalta altres facetes: és més agressiva, més primitiva, més dura i persistent.

D’aquesta manera va ser relatada aquesta primera audició per Heinrich Strobel, al llibre Claude Debussy:

"Un dia Stravinsky portà la reducció per a piano a quatre mans de La consagració. Tots dos compositors la llegeixen al piano. Debussy està arrabassat pel furor de la música. En acabar, tots dos callen, enderrocats per aquella tempesta que semblava venir del fons dels segles  iprendre la vida en les seves mateixes arrels ".

Amb motiu d’aquest centenari, Jordi Masó i Miquel Villalba, dos dels més reconeguts pianistes catalans actuals, ens ofereixen un concert amb obres per a piano a quatre mans.

 

1ª Part

Igor Stravinsky: La Consagració de la primavera.

Part I: L'Adoració de la Terra
Introducció - Auguris de la primavera - Ritual del rapte - Rondes primaverals - Ritual de les tribus rivals - Processó del Savi: El Savi -Dansa de la Terra
Part II: El Sacrifici

Introducció - Cercles mistics de les adolescents - Glorificació de l'Escollida - Evocació dels Ancestres - Acció ritual dels Ancestres - Dansa sacra

 

2ª Part

Franz Schubert: Fantasia en fa m. D. 940

Antonín Dvořák: 2 dances eslaves, Op. 46

Moritz Moszkowski: 3 dancas espanyoles, Op. 12


 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya