Històric > Festival d'Estiu 2014
Altres imatges de l'esdeveniment:
 

Bluesin' the Jazz

Big Mama & Original Jazz Orquestra Taller de Músics

Espectacle amb el qual es ret homenatge a les cantants de blues, principalment les Dames del Blues Clàssic, així com als músics de jazz que les acompanyaren i també a les orquestres de l´època del Swing que tingueren el blues com a eix vertebrador dels seus repertoris.

Data26/06/2014

Hora22:00h

Lloc Teatre Municipal La Faràndula (Sabadell)

"Bluesin´ The Jazz" és l´espectacle amb el qual es ret homenatge a les cantants de blues, principalment les Dames del Blues Clàssic, així com als músics de jazz que les acompanyaren i també a les orquestres de l´època del Swing que tingueren el blues com a eix vertebrador dels seus repertoris.

A mitjans dels anys vint, algunes dones cantants de blues aconseguiren un apogeu musical marcant les pautes del què s´ha anomenat el Blues Clàssic tot fent-se acompanyar pels millors músics de jazz del moment. Les seves composicions i vitalitat interpretativa han motivat l´Original Jazz Orquestra del Taller de Músics (OJO) dirigida per l´eminent trompetista David Pastor i la cantant Big Mama per treballar conjuntament a fi de donar relleu a aquelles dones creatives que van saber expressar els seus sentiments i vivències unint el llenguatge del blues amb el del jazz, tot aconseguint fer art del quotidià a través de les

seves grans veus.

El repertori escollit s´acaba d´amalgamar amb peces de les orquestres de Jazz més importants del so de Kansas City que van fer ballable el Blues a ritme de Swing.

 

BIG MAMA

&

ORIGINAL JAZZ ORQUESTRA TALLER DE MÚSICS –OJO

 

SAXOS ALT

Eva Garín

Roger Martinez

SAXOS TENOR

Nil Mujal

Victor Verge

SAXO BARÍTONO

Paula Carrillo

 TROMPETES

Jaume Torné

Pablo Fernández

Jordi Fontanillas

Leonardo Torres

 TROMBONS

Vicent Pérez Costa

Eduard Prats

Vladimir Peña

Albert Costa

 GUITARRA

Yeray Hernández

 BAIX

Marco Boi

 PIANO

Alejandro di Constanzo

 BATERIA

Marco Losada

 DIRECCIÓ

David Pastor

 

 

ORIGINAL JAZZ ORQUESTRA

TALLER DE MÚSICS

/

direcció DAVID PASTOR

 

L’Original Jazz Orquestra Taller de Músics -OJO- neix a partir de la idea de crear un àmbit que permeti a l’autor d’avantguarda disposar de tots els recursos

necessaris per dur a terme i presentar el seus treballs.

L’OJO, avui dirigida per David Pastor, ha aconseguit un gran nivell de qualitat artística i una forta personalitat pròpia i és una de les orquestres més sol·licitades per artistes i programadors. En la línia de les grans orquestres nord-americanes i europees, omple de sonoritat original les composicions d’artistes com Santiago Auserón, Mala Rodríguez, Cris Juanico, Biel Ballester, La Latina, la Banda Achilifunk o Big Mama. O actuacions amb repertori de l’època daurada del swing o amb els compositors de jazz més moderns que han escrit per a big band.


 

BIG MAMA


Montserrat Pratdesaba neix a St. Quirze de Besora l´any 1963. De ben petita comença la seva afecció per la música iniciant-se en piano i solfeig a l´edat de 6 anys. Als 12 anys s´apassiona per la guitarra, instrument que aprèn de forma gairebé autodidacta i que utilitza per acompanyar-se al cantar i al composar.

A l´edat de 18 anys es trasllada a Barcelona per a accedir a la Universitat Politècnica i compagina els estudis universitaris amb els d´educació de la veu amb Pura Gómez i amb els de baix elèctric i harmonia amb Guillermo Prats.

En acabar la carrera d´enginyer tècnic en telecomunicacions especialista en imatge i so, s´incorpora a la televisió autonòmica com a tècnic d´explotació.

Entretant, l´any 1988 comença a cantar a La Cova del Drac de Barcelona, on rep el sobrenom de BIG MAMA per part dels seus amics i del públic assistent a

l´emblemàtic local barceloní. L´any 1992, després de sis anys treballant a TV3, abandona la feina en plantilla per dedicar-se exclussivament a la música.

De llavors ençà, Big Mama ha ofert nombrosos concerts arreu, així com també ha participat en Festivals de Jazz i Blues de molt prestigi, tals com els de Marciac (95), Bayonne (95), Monségur (95), San Sebastián (95-2000), Lisieux (91), Orange (95), Mégève (95), Getxo (91), Santiago de Compostela (89-91- 95-2003), Córdoba (94), Santander (95), Cerdanyola (90-91-92-98-2001-07), Barcelona (92-94-2001-02-06-09), Terrassa (89-90-93-95-96-2000-07-08-09- 10), Madrid (San Juan Evangelista) (91), Mantes-la-Jolie (2002-05), Chaumont (2003), Les Escaldes-Engordany (2002-03), Le Pouliguen (2004), Cognac (2004), Condat sur Vienne (2005), Val d´Oise (2006), Roses (93-2000-04-07- 08), Thouars (2010), etc.


 

David Pastor

/

director musical

Comença els seus estudis musicals el 1983, en l'Agrupació Musical Santa Cecília de Sedaví. Des de llavors és alumne del excel lent trompetista i pedagog Manuel López, amb el qual ha adquirit una infinitat de coneixements tant tècnics com pràctics en l'estudi de la trompeta, en la seva formació clàssica com moderna. Ha cursat els seus estudis en els conservatoris Superior de València i Municipal de Barcelona, obtenint Premi d'Honor final de carrera, sota la tutela del Sr Jaume Espigolé.

 

El 1988 comença els seus estudis de jazz, al Taller de Jazz de Sedaví, i passa a formar part de la València Jazz Big Band, sota la direcció de Ramon Cardo, amb la qual realitza una gira coincidint amb el Primer Certamen d'Orquestra de Jazz de Barcelona.

 

La seva formació polifacètica el porta a tocar en innombrables grups i formacions com: Nova Dixieland Band, Reunió Blues, Intocablues Band, The Jazz Trempessengers,etc. I en la seva faceta de músic "free lance", ha actuat i gravat amb artistes com: Presuntos Implicados, Michael Bubble, Armando Manzanero, Celia Cruz, Lucrecia, Martirio, Seguretat Social, Lolita, Jaime Urrutia, Fundació Tony Manero, Victor i Núria Fergó. Com gravació destacada, cal esmentar la realitzada a l'abril del 97 a Lausanne (Suïssa) per a la BMG amb el grup Solar Sides. També ha participat en l'enregistrament d'un LP monogràfic de Maurice Ravel amb l'Orquestra Filharmònica de Gran Canària.

 

Sol col·laborar sovint amb músics de jazz a Espanya: Perico Sambeat, Ximo Tebar, Mario Rossy, Eladio Reinón, Joan Soler, Jordi Vilà, Fabio Miano, .. i ha tocat amb artistes internacionals com: Clark Terry, Chris Cheek, Mike Mossman, Steve Marcus, Richie Cole, Dennis Roland, Paquito D 'Rivera, Frank Wess, Bobby Shew, Slide Hampton, Dick Oatts i recentment amb Donald Harrison. Ha tocat en els festivals de jazz tan prestigiosos com Mont-real (Canadà), Montreux (Suïssa), Eurojazz (Mèxic), Cully (Suïssa), Sant Sebastià, Sant Javier, Terrassa, Madrid i Barcelona.

 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya