Històric > Festival d'Estiu 2014
Altres imatges de l'esdeveniment:
 

L'esplendor de la música a les portes del 1714

Coral Belles Arts
Narrador: Joan Vives
Pianista: Dani Garcia
Director: Jordi Lluch

El concert gira de ple al voltant dels fets que es commemoren i vol presentar, d’una banda, la música que es va poder sentir en els anys previs a la desfeta i, d’altra banda, la dels compositors que van estar en relació amb les capelles dels monarques dels països més influents en el conflicte.

Data14/07/2014

Hora22:00h

Lloc Amfiteatre de l'Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 (Sabadell)

L'esplendor de la música a les portes del 1714

 

Narrador: Joan Vives

Pianista: Dani Garcia

Director: Jordi Lluch

 

Comentari al concet

 

L'any 1714 va representar no solament la fi d'una etapa convulsa per al poble català, sinó també la privació d'uns drets i unes llibertats que s'havien defensat aferrissadament. La Guerra de Successió Espanyola va esdevenir un conflicte d'escala internacional en què altres països –per motius econòmics i polítics– s'hi van involucrar i que es va resoldre de la pitjor manera per a Catalunya. El nostre concert gira de ple al voltant dels fets que es commemoren i vol presentar, d’una banda, la música que es va poder sentir en els anys previs a la desfeta i, d’altra banda, la dels compositors que van estar en relació amb les capelles dels monarques dels països més influents en el conflicte (Anglaterra, França, Espanya...). Tot plegat conduït per una presentació del context social, polític i musical, que s'intercalarà a la interpretació de les obres proposades, a càrrec de Joan Vives, músic, divulgador i locutor de Catalunya Música.Programa

 

Les fontaines de Versailles (S133) -  Michel Richard de Lalande (1657-1726)

Arbres, jardins

Plaintes, regrets...

 

Stabat Mater -  Emmanuele d'Astorga (1680-1757)

 

Tota pulchra es -  Francesc Valls (1665-1747)

 

Te Deum d'Utrecht (HWV 278) -  Georg Friedrich Händel (1685-1759)

Day by day (doble cor) 

And we worship thy name 

 

Para el más glorioso triunfo - José de Torres Martínez Bravo (1665-1738)

 

Lo cant dels aucells - Melodia popular del S. XVIII

 

Il più bel nome -  Antonio Caldara (1670-1736)

Correte, amori...

Chi sente di Elisa...

 

JOAN VIVES

Inicia la formació a l’Escola de Música de Mataró. Estudia flauta de bec al Conservatori Superior Municipal de Barcelona i obté per unanimitat els premis d’honor de Grau Professional (1986) i Virtuosisme (1988). Rep la menció d'honor en el Concurs Permanent de Joventuts Musicals d'Espanya (1982) i el 2n Premi a la Muestra de Nacional de Música de Cámara (1989). El 2005 obté la Medalla d’honor de l’ordre del Mèrit Cultural atorgada pel Ministeri de Cultura de la República de Polònia.

Ha estat professor de flauta de bec a l'Escola de Música de Mataró i al “Curs internacional de música antiga de Solsona”. Ha realitzat una important activitat concertística des del 1980, com també enregistraments discogràfics, radiofònics i per a televisió. Com a flautista, forma part de diferents grups de música antiga.

El 1987 comença una gran activitat divulgativa a través de cursos, conferències, seminaris... És locutor redactor de Catalunya Música des de l’inici de les seves emissions (1987) i professor d’història de la música a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) de la UB.DANI GARCIA

Estudia al Conservatori de Terrassa i obté el títol superior a Barcelona. Com a intèrpret posa l’accent en la música de cambra i participa en multitud de formacions arreu de l’Estat Espanyol, Europa i l’Amèrica del Sud. Ha fet repertorista de lied, òpera i música coral. Ha acompanyat artistes d’àmbit internacional com Jonathan Camps, Jean-Ives Fourmeau, Otis Murphy, Nicolas Prost, Markus Maskuniitty, Aart Rozeboom i Gary Karr.

Pel que fa a la música, moderna destaca la seva tasca com a arranjador, sobretot en el camp del jazz, i ha dut a terme la direcció musical de diversos enregistraments. En l’àmbit de la composició moderna, cal esmenar diverses obres, com les versions musicals de la Comèdia dels errors de William Shakespeare i el Conte de Nadal de Charles Dickens. També participa en un projecte comú d’estudis per a saxòfon amb en Manel Camp, Joan Albert Amargós i Lluis Vidal, entre d’altres. Ha treballat amb l’Orquestra Nacional d’Andorra, l’orquestra simfònica de Varsòvia i el Chicago Children’s Choir com a arranjador. Actualment compagina l’activitat pianística amb la docent, treballant com a professor repertorista al Conservatori Municipal Professional de Música de Terrassa i al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona.JORDI LLUCH

Nascut a Mataró, és llicenciat en Filologia Catalana. Ha estudiat piano, composició, instrumentació i direcció d’orquestra. També ha seguit estudis de cant, ha format part de diferents formacions vocals i ha participat en el curs internacional Baroque Voices amb Gianluca Capuano i Roberto Gini a Carpentras i a Normandia (França). La seva pràctica pedagògica s’emmarca en la direcció de centres i en la pràctica docent en diferents escoles de música de nivell elemental i mitjà. És fundador i director de l’Escola Municipal de Música l’Oriola, de Sant Vicenç de Montalt. Ha exercit també de professor de Pedagogia de la Música a l’ESMUC. En el camp de la direcció coral ha estudiat, entre altres, amb Mireia Barrera i Pierre Cao. És professor de direcció coral en els cursos que organitza la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC) a la demarcació del Barcelonès i ha fet classes de formació de professorat en tècniques de direcció de grups musicals. Actualment dirigeix el cor de noies Adàmaris de l’Escola de Música d’Arenys de Mar, la Coral Regina de Manlleu i el Cor Ciutat de Mataró, del qual és fundador, a més de dirigir la Coral Belles Arts de Sabadell.

 

 

CORAL BELLES ARTS DE SABADELL

La Coral Belles Arts de Sabadell (CBAS) es va crear a partir d’un grup de cantaries que des del 1967 dirigia Montserrat Busqué i Barceló. Es presentà públicament l’any 1971, sota la direcció de Pere Puig. D’aleshores ençà ha tingut per objectiu cultivar la música coral catalana i universal de tots els temps i difondre-la entre el públic.

Ha actuat en concerts sota la direcció d’Edmond Colomer, Francesc Llongueres, Sergio Siminovitch, Manuel Cabero, Antoni Ros Marbà, Laszlo Héltay, David Malet, Andrea Marcon i Xavier Puig. Amb l’Orquestra del Teatre Lliure, l’Orquestra Ciutat de Barcelona, l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra de Girona, l’Orquestra de Cambra de l’Empordà, l’Orquestra Terrassa 48, l’Orquestra Filharmònica de Catalunya i la Cobla Simfònica de Catalunya.

Ha interpretat, entre altres, la Passió segons Sant Joan de Bach, la Missa d’Stravinski, el Magnificat en Re major de Bach, els Te Deum de Haendel i Purcell, la Missa de la Coronació i el Rèquiem de Mozart, els Valsos amorosos i Nänie de Brahms, la Missa en Si bemoll de Schubert, la Missa de St. Joannis de Deo de Haydn, el Rèquiem de Fauré, el Festino de Banchieri i el Via Crucis de Liszt. Ha preparat programes monogràfics de barroc català, d’autors modernistes, dels compositors Narcís Casanoves i Josef Rheinberger, com també un espectacle medieval de producció pròpia.

Darrerament, ha obtingut el primer premi als certàmens corals de Rivas-Vaciamadrid (2007) i Cocentaina (2009) i la Medalla d’Honor de Sabadell (2011).

Com cada any, la Coral Belles Arts de Sabadell presenta un nou programa al públic entusiasta de l’Acadèmia de Belles Arts que la va veure néixer.

 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya