Històric > Didàctica 2014-15
Altres imatges de l'esdeveniment:
 

“Sonata a Kreutzer”: de Tolstoi a Janáček amb música de Beethoven.

En ocasió de la interpretació del quartet "Sonata a Kreutzer" dins de la temporada de cambra de Joventuts Musicals de Sabadell, farem un repàs a la història d'aquesta obra i al seu contingut musical, alhora que coneixerem més a fons la figura de Janáček i de la seva jove musa.

Data14/10/2014

Hora19:30h

Lloc Auditori Fundació Bosch i Cardellach (Sabadell)

Malgrat el seu profund compromís amb la tradició txeca, Janáček sempre va sentir una gran admiració per la cultura russa, reflexada en obres com Taras Bulba, Katia Kabanova, i el primer quartet per a cordes. Aquest últim, inspirat en la narració de Lev Tolstoi “Sonata a Kreutzer” -en la que la interpretació de la sonata per a violí n.9 de Beethoven esdevé catalitzador dels terribles esdeveniments que si narren-, és una de les millors mostres del seu geni. La temàtica de la novel·la – una reflexió pessimista sobre el matrimoni i la impossibilitat de l'amor pur entre home i dona- no podia deixar indiferent a Janáček, víctima d'un matrimoni infeliç i tossudament consagrat al seu amor no correspost per la jove Kamila Stösslová.

En ocasió de la seva interpretació dins de la temporada de cambra de Joventuts Musicals de Sabadell farem un repàs a la història d'aquesta obra i al seu contingut musical, alhora que coneixerem més a fons la figura de Janáček i la seva jove musa.

 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya